26 Αυγ 2015

Η Γιουβέντους είναι με διαφορά η πιο λογική ομάδα από τις μεγάλες της Ευρώπης

Με ένα ποτήρι μπύρα στο χέρι λόγω της φωτογράφισης της Μπάγερν Μονάχου για το Oktoberfest, ο Αρτούρο Βιντάλ έκανε ίσως τις πιο λογικές δηλώσεις της ζωής του. Δεν τα είπε, όμως, όλα...

Γράφει αποκλειστικά για τη Famiglia Bianconera ο blogger Don Luciano

Ο Χιλιανός δείχνει αναγεννημένος στο Μόναχο. Οχι τόσο αγωνιστικά όσο ψυχολογικά αφού σε όλες τις φωτογραφίες είναι χαμογελαστός. Και έτσι χαμογελαστός και ευδιάθετος, ο Αρτούρο είπε ό,τι πιο λογικό έχει πει σε αυτά τα τέσσερα χρόνια που... μπήκε στη ζωή μας.

«Είναι εξωφρενικά», λέει, «τα ποσά που δίνονται πλέον στις μεταγραφές των ποδοσφαιριστών. Από την στιγμή που δίνονται τόσα λεφτά, θα πρέπει ο ποδοσφαιριστής να βάζει 3 ή 4 γκολ σε κάθε αγώνα για να τα δικαιολογεί».

Μπράβο στον Βιντάλ για τις δηλώσεις του γιατί είπε μια μεγάλη αλήθεια. Την είπε, όμως, ολόκληρη ή όχι; Μάλλον όχι. Σαφώς και είναι εξωφρενικό, απαράδεκτο, αηδία και ό,τι άλλο θέλει ο καθένας, το να δίνονται τέτοια ποσά για τις μεταγραφές. Είναι όμως το ίδιο εξωφρενικό, απαράδεκτο, αηδία και -επίσης- ό,τι άλλο θέλει ο καθένας, το να δίνονται και τέτοια συμβόλαια στους ποδοσφαιριστές.

Οσο γελοίο είναι να ζητάει μια ομάδα τρελά ποσά για να πουλήσει έναν παίκτη της, άλλο τόσο γελοίο είναι να ζητάει τρελά ποσά και ο ποδοσφαιριστής για να υπογράψει το συμβόλαιο του.

Οι σωστές δηλώσεις του Χιλιανού... χάνουν αξιοπιστία και από ακόμη δύο γεγονότα. Το πρώτο είναι το γεγονός ότι και ο ίδιος υπέγραψε ένα τέτοιο συμβόλαιο. Στην Γιουβέντους έπαιρνε 4,5 εκατ. ευρώ, στην Μπάγερν παίρνει περισσότερα και υπέγραψε και για περισσότερα χρόνια. Αρα, ακόμη περισσότερα λεφτά στον λογαριασμό του.

Λεφτά που δικαιολογούνται, σύμφωνα με τον ίδιο, αν βάζει 3 ή 4 γκολ σε κάθε ματς... Ή, αφού δεν είναι επιθετικός, αν βγαίνει σε κάθε ματς MVP για τη συνολική δουλειά του στο γήπεδο.

Το δεύτερο γεγονός που αφαιρεί αξιοπιστία από τα λόγια του Βιντάλ, αφορά την Γιουβέντους και την δική της λογική σε ό,τι αφορά τις μεταγραφές. Οι μπιανκονέρι -και αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς όποια ομάδα κι αν υποστηρίζει- είναι με διαφορά οι πιο λογικοί από τους μεγάλους της Ευρώπης.

Αυτό, βέβαια, δεν βοηθάει άμεσα την ομάδα στο να ανταγωνιστεί 100% αυτούς που πρέπει να ανταγωνίζεται στην Ευρώπη αλλά τουλάχιστον κινούνται με βάση την λογική. Και η λογική έλεγε ότι η Γιούβε δεν έπρεπε να δώσει στον Βιντάλ το συμβόλαιο που του έδωσε η Μπάγερν. Αυτή η λογική, όμως, προφανώς δεν άρεσε στον ίδιο και γι' αυτό προτίμησε την Μπάγερν.

Προτίμησε, δηλαδή, μια ομάδα που δεν λειτουργεί τόσο λογικά όσο η Γιουβέντους στα θέματα των συμβολαίων, των αγορών, των πωλήσεων κλπ. Το θέμα μας, για να μην υπάρξουν και παρεξηγήσεις, δεν είναι ο Βιντάλ ως Βιντάλ.

Επέλεξε να φύγει, καλό ταξίδι και καλή επιτυχία στην ομάδα του, χωρίς να ξεχνάμε τι πρόσφερε σε αυτά τα τέσσερα χρόνια που έμεινε στο Τορίνο και έγινε από καλός ποδοσφαιριστής... σταρ. Το θέμα μας είναι ότι ο Χιλιανός έκανε πολύ σωστές δηλώσεις, τις οποίες όμως αναιρούν ως ένα βαθμό οι πράξεις του.

Αν ήταν τόσο πολύ υπέρ της λογικής, απλά θα επέλεγε να παραμείνει στην Γιουβέντους. Γιατί από τις ομάδες που έχουν λεφτά, είναι αυτή που κινείται τόσο λογικά όσο θέλει ο ίδιος...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου