28 Αυγ 2015

Ανυπομονώ να σκυλιάσει και πάλι η μισή Ιταλία

Με την κλήρωση του Champions League μπήκαμε το τριπάκι της Ευρώπης. Η Ευρώπη μπορεί να περιμένει όμως καθώς υπάρχει χρόνος και ακολουθεί και διακοπή. Πριν από αυτά, μεσολαβεί ένα ιδιαίτερα σημαντικό παιχνίδι στην Ρώμη.

Γράφει αποκλειστικά για τη Famiglia Bianconera ο blogger Mr. Black

Η Γιούβε μετά την απρόσμενη ήττα της πρεμιέρας, φιλοξενείται στο Ολίμπικο από την Ρόμα, μια Ρόμα που άφησε δύο βαθμούς την πρώτη αγωνιστική στην έδρας της Ελλάς Βερόνα. Βρισκόμαστε μόλις στη δεύτερη αγωνιστική και όποιο αποτέλεσμα και να έρθει, δεν θα σημαίνει τίποτα. Καμία ομάδα δεν κατέκτησε πρωτάθλημα μετά από δύο 90λεπτα, ούτε φυσικά και το έχασε.

Το ντέρμπι της Ρώμης είναι για εμάς ένας αγώνας πρεστίζ και ψυχολογίας. Αν η Γιούβε κερδίσει το πατατράκ της πρώτης αγωνιστικής θα ξεχαστεί αμέσως και θα επιστρέψει απλόχερα η αισιοδοξία. Αν φύγει με το «Χ», θα γίνει μια ανασύνταξη δυνάμεων με μπόλικες σκέψεις μέχρι τις επόμενες υποχρεώσεις σε Ιταλία και Ευρώπη. Αν χάσουμε;

Αν χάσουμε θα πέσει πολύ γκρίνια. Και το πολύ κακό τάιμινγκ είναι πως θα περιμένουμε δύο εβδομάδες για να ξεπεραστεί αυτή η μουρμούρα. Ο ιταλικός Τύπος θα αρχίσει να γράφει ένα σωρό πράγματα, ειδήσεις δεν θα υπάρχουν και πολλές λόγω της διακοπής, οπότε θα το ξεχειλώσουν το θέμα. Όχι πως μασάει η ομάδα από τέτοια, αλλά θα έχουμε να λέμε. Μάλλον θα έχουνε να λένε.

Παράλληλα, όπως και να ’χει, θα κλονιστεί και το ηθικό της ομάδας. Ποτέ τα τελευταία χρόνια δεν έχουμε βρεθεί πίσω τέσσερις ή έξι βαθμούς από τους πρωτοπόρους και δη μόλις την δεύτερη αγωνιστική. Όσο να ’ναι, θα είναι μια κατάσταση που θα προβληματίσει.

Η προετοιμασία για το ματς της Κυριακής συνεχίζεται και ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι καλείται να δουλέψει αρκετά και στον τομέα της ψυχολογίας. Να θυμίσω πως κάπου στα μισά του περσινού πρωταθλήματος δέχτηκε αρκετή κριτική από τον Τύπο για το θέαμα της ομάδας. Βέβαια ήμασταν μπροστά και αυτό ήταν ένα πολύ καλό επιχείρημα για να κλείσει τα αυτιά του και να κάνει ό,τι εκείνος θεωρούσε σωστό. Και στο τέλος δικαιώθηκε.

Το ματς της Ρώμης δεν το θεωρώ δύσκολο αλλά αμφίρροπο. Νομίζω πως όπως είναι η παρούσα κατάσταση, μπορεί να έρθουν όλα τα αποτελέσματα. Με την ίδια ευκολία που μπορούμε να νικήσουμε, με την ίδια μπορεί και να στραβώσει.

Ανυπομονώ να δω την επιστροφή Μοράτα στην ενδεκάδα αλλά και αν θα παίξει κάποιος από τους Σάντρο-Κουαδράδο. Ανυπομονώ να δω την ομάδα να φύγει νικήτρια από τη Ρώμη και να σκυλιάσει πάλι η μισή Ιταλία που θέλει και θα περιμένει νέα γκέλα των πρωταθλητών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου