28 Αυγ 2015

Τι να κάνει σήμερα ένας ποδοσφαιριστής που φαίνεται να απέρριψε πέρσι την Γιούβε

Πέρσι το καλοκαίρι κατά τη διάρκεια της μεταγραφικής περιόδου η Γιουβέντους μπήκε στο παιχνίδι για να αγοράσει έναν ποδοσφαιριστή. Για να το πείσει, εκτός των άλλων, φέρεται να του είχε στείλει ένα αεροπορικό εισιτήριο από Φρανκφούρτη για Τορίνο. Εκείνος δεν το χρησιμοποίησε ποτέ. Τι να κάνει σήμερα; Ένα χρόνο μετά…

Γράφει αποκλειστικά για τη Famiglia Bianconera ο blogger Don Vito

Ερευνώντας το παρασκήνιο της περσινής μεταγραφής του Χουάν Ιτούρμπε από την Ελλάς Βερόνα στην Ρόμα, βρήκαμε δημοσιεύματα από τρεις ιταλικές εφημερίδες που έγραφαν πως ο Αργεντίνος απέρριψε την Κυρία για την Ρώμη. Η La Stampa μάλιστα είχε δημοσιεύσει στο σάιτ της και το εισιτήριο που είχε σταλεί στον Ιτούρμπε.

Το εισιτήριο που είχε δημοσιεύσει ως πειστήριο
του ρεπορτάζ της η La Stampa
Η Γιούβε δεν πήρε τον ποδοσφαιριστή για δύο λόγους. Κάποια στιγμή σταμάτησε να συμμετέχει στον πλειστηριασμό που είχε πέσει στο τραπέζι καθώς η Ρόμα αποφάσισε να αυξήσει τις προμήθειες σε μάνατζερ αλλά και τον μισθό του ίδιου του ποδοσφαιριστή. Επιπλέον, όπως φάνηκε, ο Ιτούρμπε είχε επιλέξει Ρόμα.

«Δεν σκέφτηκα ποτέ να πάω στη Γιουβέντους», δήλωνε εκείνες τις ημέρες ο Ιτούρμπε που είχε φτάσει μετά βαΐων και κλάδων στην Ρώμη. Και σε αυτό το σημείο σκέφτεσαι πόσο ξύπνιος είναι. Να επιλέξει μια άλλη ομάδα φυσικά και γίνεται. Αλλά να μην είχε σκεφτεί ποτέ (μένουμε στο «ποτέ», η δήλωση που αναφέρεται παραπάνω είναι αυτολεξεί) το ενδεχόμενο να πάει στην Γιούβε βγάζει μια επαγγελματική ανωριμότητα.

Βέβαια, όλοι ξέρουμε πόσο πουλάει το αντιγιουβεντίνικο και αυτή η ατάκα έδειχνε πως ο Αργεντίνος απέρριψε την μισητή Γιούβε για την ομάδα της «αιώνιας πόλης». Τέλος πάντων, περασμένα ξεχασμένα όλα αυτά. Αλλά γιατί τα θυμηθήκαμε;

Γιατί ο Χουάν Ιτούρμπε είναι έτοιμος να δεχτεί την μετακίνησή του στην Τζένοα. Ο άνθρωπος που φέρεται να μην χρησιμοποίησε το εισιτήριο που, όπως έγραψαν οι Ιταλοί, του είχε στείλει η Γιουβέντους, ανηφορίζει προς τον ιταλικό βορρά. Σε ένα σοβαρό και ιστορικό σωματείο, που δεν είναι όμως Γιουβέντους.

Γιατί αν είχε επιλέξει την Γιουβέντους θα είχε πάρει το πρωτάθλημα και το κύπελλο ενώ θα είχε παίξει και στον τελικό του Champions League. Λογικά θα είχε λεπτά συμμετοχής στο Σούπερ Καπ απέναντι στην Λάτσιο και ακόμη έναν τίτλο και θα έδινε μια άλλη μάχη. Με διαβατήριο την Μεγάλη Κυρία του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου θα προσπαθούσε να γίνει διεθνής με την φανέλα της Αργεντινής.

Ο Ιτούρμπε όμως δεν σκέφτηκε ποτέ να πάει στην Γιούβε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου