2 Αυγ 2015

Μια μεταγραφή που θα υποτιμούσε τη νοημοσύνη μου και θα ήταν επικοινωνιακό λάθος

Τα ρεπορτάζ των Ιταλών δημοσιογράφων στα μεταγραφικά δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τα ελληνικά. Αρέσκονται και αυτοί να αραδιάζουν ένα σωρό ονόματα κάθε καλοκαίρι.

Γράφει αποκλειστικά για τη Famiglia Bianconera ο blogger Mr. Black

Ένα από τα τελευταία ρεπορτάζ και ενώ η Γιούβε δεν έχει ολοκληρώσει τις μεταγραφικές της κινήσεις αναφέρει πως σε περίπτωση που δεν προχωρήσει η περίπτωση του Τζούλιαν Ντάξλερ, οι μπιανκονέρι θα στραφούν στο Φρέντι Γκουαρίν.

Ξεκαθαρίζω πως δεν υπάρχει επίσημη τοποθέτηση επί του θέματος, οπότε ό,τι γράφεται στηρίζεται αποκλειστικά και μόνο στις δημοσιογραφικές πηγές. Και είπαμε, οι Ιταλοί γράφουν πολλές φορές απλά για να γράψουν.

Η περίπτωση Γκουαρίν είχε απασχολήσει την ομάδα πριν ενάμιση χρόνο. Τότε που είχε γίνει σήριαλ η υποτιθέμενη τράμπα με τον Μίρκο Βούτσινιτς. Όπως όλοι ξέρουμε, αυτή η ανταλλαγή δεν έγινε ποτέ. Αν και είχε προχωρήσει. Μέχρι και ραντεβού Μαρότα με ανθρώπους της Ιντερ είχε απαθανατίσει φωτογραφικός φακός αθλητικών παπαράτσι.

Οι τότε κινήσεις έγιναν επί Κόντε. Σήμερα, επί Αλέγκρι, ο Γκουαρίν και πάλι στο προσκήνιο (σύμφωνα πάντα με τους δημοσιογράφους). Ή ο μάνατζερ του Γκουαρίν έχει καλές άκρες και παίζει το όνομά του ανά πάσα στιγμή ή κάποιος από την ομάδα «παίζει» συνέχεια με τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή. Πώς είναι δυνατόν ο Γκουαρίν να είναι στόχος όσων προπονητών έχει η Γιούβε;

Δεν ξέρω αν θα βοηθούσε ή όχι, αυτά είναι τυχερά πολλές φορές, αλλά ξέρω πως και μόνο που αναφέρεται το όνομά του είναι… υποτίμηση της νοημοσύνης μας. Πρώτα απ’ όλα είναι πισωγύρισμα και επικοινωνιακό λάθος.

Παίκτη που φαίνεται πως ήθελες πριν ενάμιση χρόνο και δεν κατάφερες να πάρεις, θα τον φέρεις τώρα ως εναλλακτική; Δεν νομίζω πως θα ενθουσιαστεί κανένας και αφού είχε «καεί» τότε, ποια η λογική να ακούγεται και πάλι το όνομά του;

Ας ελπίζουμε να γίνουν ουσιαστικές και δυνατές κινήσεις μέχρι να ολοκληρωθεί το πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου και να μείνουν απλά στο ίντερνετ οι ειδήσεις τύπου Γκουαρίν. Σίγουρα χρειαζόμαστε και θέλουμε κάτι ανώτερο. Κάτι που θα μας ταρακουνήσει θετικά.

Οπότε, μένω στο γεγονός πως είναι ένα δημοσιογραφικό τερτίπι και όχι μια σκέψη της διοίκησης. Δεν νομίζω Αντρέα Ανιέλι και Μπέπε Μαρότα να κάνουν τέτοιο, κατά τη γνώμη μου, επικοινωνιακό λάθος.

5 σχόλια:

  1. Ρε λέτε να μας κάνουν καμιά πλάκα και να μας φέρουν την μετριάτζα από την ιντερ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ. ΟΧΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΚΟΥΑΡΙΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πάντως οι κινήσεις των Παρατίτσι και Μαρότα ως τώρα είναι σωστές σε μεγάλος βαθμό,με ελάχιστες αστοχίες.Και είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι και οι δύο φρόντισαν να έρθουν παίχτες για όλους τους ρόλους δηλαδή,back up,rotation ή βασικοί!Η φημολογία του Γκουαρίν είναι άλλη μια από τις γνωστές κακές των ιταλικών ΜΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φυσικά, δεν υπάρχει λόγος να γκρεμίσουμε τα καλά που γίνονται. Γιατί γίνονται και πολλά καλά. Δε γίνεται να κατακτάς πρωτάθλημα τέσσερα σερί χρόνια χωρίς να κάνει δυνατές και έξυπνες κινήσεις. Το παραπάνω ψάχνουμε όλοι…

      Ελπίζουμε να έρθει.

      Διαγραφή
    2. Σωστό.Υπάρχει όμως το παράδειγμα της Μπαρτσελόνα η οποία το παραπάνω το βρήκε στη "μήτρα" της!Μήπως πρέπει να αρχίσουμε να στηρίζουμε περισσότερο τις ακαδημίες μας για να στηριχθούμε και εμείς αύριο-μεθαύριο σε αυτές;;Και με μεταγραφές ξένων φυσικά αλλά με μικρότερη συχνότητα.

      Διαγραφή