20 Αυγ 2015

Η επίσκεψη της ομάδας στη βίλα των Ανιέλι, οι επιχειρηματικές κινήσεις και η χρονιά που ήδη ξεκίνησε

Η σεζόν για την Γιουβέντους δεν άρχισε στο Σούπερ Καπ. Ούτε αρχίζει την Κυριακή. Η σεζόν για τους μπιανκονέρι άρχισε χθες Τετάρτη.

Γράφει αποκλειστικά για τη Famiglia Bianconera ο blogger Don Luciano

Τα χρόνια περνάνε, το ποδόσφαιρο αν το δούμε ψυχρά το θέμα έχει γίνει μια επιχείρηση και πολλές είναι οι παραδόσεις που «εξαφανίζονται». Η Γιούβε, τουλάχιστον, δείχνει διάθεση να κρατήσει κάποιες, όπως για παράδειγμα την επίσκεψη της ομάδας στη Villar Perosa. Η καθιερωμένη επίσκεψη στη βίλα των Ανιέλι για να ανακοινωθεί ουσιαστικά η έναρξη της σεζόν.

Παλαιότερα, βέβαια, όλο αυτό έμοιαζε πιο ρομαντικό. Ισως για αυτό ευθυνόταν η παρουσία εκεί των Τζάνι και Ουμπέρτο Ανιέλι. Ο Avvocato, για παράδειγμα, μια τέτοια μέρα είχε βαφτίσει Pinturicchio τον Ντελ Πιέρο και γενικά είχε κάνει κανόνα το να λέει και μια καλή ατάκα κάθε χρόνο.

Ο Αντρέα, τώρα, είναι πολύ πιο χαμηλών τόνων από τον θείο του, όπως και από τον πατέρα του. Δεν είναι κακό. Αρκεί το να είναι επιτυχημένος στη Γιούβε, όπως είναι. Ο Τζον Ελκαν, από την άλλη, δεν ήταν χθες στην επίσκεψη της ομάδας. Ελειπε στο εξωτερικό για επαγγελματικούς λόγους. Μικρό το κακό...

Η σεζόν, λοιπόν, άρχισε. Και η αλήθεια είναι ότι άρχισε μια σεζόν με μεγάλο ενδιαφέρον. Φρόντισε για αυτό και η Γιουβέντους -και όχι μόνο οι αντίπαλοι με τις δικές τους κινήσεις- με την απόφαση της να προχωρήσει σε αλλαγές στο ρόστερ, επιχειρώντας να ρίξει τον μέσο όρο ηλικίας. Αν έκανε σωστά ή λάθος, θα το μάθουμε τους επόμενους μήνες.

Μπορώ να βρω στο κεφάλι μου λόγους για τους οποίους μπορεί να μας στραβώσει το πράγμα, μπορώ να βρω όμως και λόγους, που μάλλον είναι περισσότεροι, για να μας πάει καλά.

Καθαρά οπαδικά, θέλω να αποδειχθούν και φέτος σωστές οι κινήσεις τους κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, για προφανείς λόγους. Αν προσπαθήσω να το δω και... κάπως αντικειμενικά, πάλι θέλω να δικαιωθούν γιατί θα έχει αποδειχθεί ότι έχουν σωστό ποδοσφαιρικό πλάνο.

Θα έχουν δείξει ότι σε μια εποχή που το ποδόσφαιρο είναι επιχείρηση -όπως είπαμε και πριν- δεν αρκούν τα λεφτά για να πετύχεις κάτι καλό, κάτι που θα δείχνει ότι έχει βάσεις για πολλά χρόνια. Χρειάζεται και να το ξέρεις το ποδόσφαιρο.

Με την κατασκευή του νέου γηπέδου και το πλάνο για την Continassa, η Γιουβέντους έδειξε στην υπόλοιπη Ιταλία πώς πρέπει να λειτουργείς επιχειρηματικά. Θα έχει πολύ χαβαλέ κατά τη διάρκεια της σεζόν αν τους δείξει πώς πρέπει να λειτουργείς και ποδοσφαιρικά...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου