9 Αυγ 2015

Η κρίσιμη εβδομάδα της Γιούβε για υπογραφές και ανακοινώσεις

Με μια ακόμη κούπα στο πλούσιο παλμαρέ της, η Γιουβέντους πρέπει να οργανώσει τις εκκρεμότητες και να κλείσει τους ανοιχτούς λογαριασμούς μέχρι την έναρξη της Serie A. Υπάρχουν λιγότερες από 15 μέρες αλλά η εβδομάδα που ακολουθεί είναι η πιο κρίσιμη.

Γράφει αποκλειστικά για τη Famiglia Bianconera ο blogger Mr. Black

Ο Μπέπε Μαρότα είχε πει πριν λίγες ημέρες πως τώρα είμαστε στην Κίνα για το Σούπερ Καπ. Όταν επιστρέψουμε στο Τορίνο θα τα δούμε όλα. Η αποστολή στην Σαγκάη εκπληρώθηκε με επιτυχία, επιστρέψαμε στη βάση μας, οπότε ας τα δρομολογήσουν.

Η ομάδα έχει εμφανέστατα κενά σε συγκεκριμένες θέσεις. Η μεσαία γραμμή είναι ίσως αυτή που χρειάζεται περισσότερη ενίσχυση. Ακολουθεί, κατά τη γνώμη μου, η επίθεση και μετά η άμυνα.

Αμυντικά, κουτσά-στραβά και λόγω ιταλικής σχολής και κουλτούρας, θα τα βγάλουμε πέρα. Έχουμε και τον Τζίτζι ακόμη πιο πίσω για να κλείνει ό,τι τρύπες υπάρχουν μπροστά του.

Στην επίθεση υπάρχουν σε αριθμό οι παίκτες που μπορούν να τραβήξουν την χρονιά στην Ιταλία αλλά με Champions League και Κύπελλο χρειάζεται μία ακόμη ενίσχυση. Ενός παίκτη που θα έρχεται από τον πάγκο και θα μπορεί να αλλάξει το παιχνίδι όταν δε θα βγαίνουν τα πλάνα αλλά και θα δίνει ανάσες ως βασικός.

Στην μεσαία γραμμή, όλοι βλέπουμε τα προβλήματα που υπάρχουν. Δεν έχουμε το κέντρο που θα θέλαμε. Δεν υπάρχουν ούτε τα βασικά back up. Ένας ρολίστας είναι ο πρωταρχικός στόχος της ομάδας αλλά και ένας ακόμη για να βοηθήσει όποτε του ζητηθεί.

Τρεις  παίκτες βγάζω εγώ πως θέλει η ομάδα όχι για να γίνει υπερομάδα αλλά για να μπορεί να αντεπεξέλθει σε καμιά πενηνταριά παιχνίδια, τα περισσότερα υψηλού επιπέδου. Αφού φτάσαμε έως εδώ με αυτές τις ελλείψεις, δεν νομίζω πως θα καλυφθεί ο αριθμός αυτός.

Δεν νομίζω καν πως θα πάρουμε το 10άρι που όλοι θέλουμε. Η αίσθηση που έχω είναι πως θα γίνουν το πολύ δύο μεταγραφές. Ενός αμυντικού και ενός μέσου, όχι όμως του επιπέδου που έχει ανάγκη η φετινή Γιούβε.

Οι άνθρωποι που διοικούν τον σύλλογο ξέρουν περισσότερα από εμένα και έχουν μια επιτυχημένη πορεία, οπότε αυτοί θα αποφασίσουν. Ελπίζω να κάνουν καλές επιλογές. Όπως και να ’χει, αυτές οι επιλογές θα πρέπει να γίνουν μέσα στις επόμενες μέρες.

Την εβδομάδα που έρχεται θα πρέπει να πέσουν υπογραφές και γίνουν ανακοινώσεις. Πάλι αργά είναι, αλλά νωρίτερα από τον μεθεπόμενη.

2 σχόλια:

  1. Ωραιο κειμενο Mr.Black, 3 θεωρω και γω, εναν αριστερο μπακ, ενα κεντροο μεσο και εναν trequartista που μπορει να παιξει ειτε δεκαρι, ειτε δευτεροσ κυνηγος...
    Η τελευταια -αυτη- θεση ομως θελει λεφτα, θα τα δωσουν ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν ρωτάς εμάς, σύμφωνα με τις απόψεις που γράφονται το τελευταίο διάστημα το blog, μάλλον δεν θα τα δώσουν. Κρίμα όμως γιατί αν δεν τα δώσουν, χάνουν μια ευκαιρία για καλή ανανέωση και χτίσιμο νέας ομάδας.

      Αναμένουμε όμως. Η -μεταγραφική- ελπίδα πεθαίνει τελευταία. Τέλος του μήνα.

      Διαγραφή