25 Αυγ 2015

Το πρωτοσέλιδο της Gazzetta dello Sport λέει μια μεγάλη αλήθεια

Η πρώτη γεύση της νέας Serie A ήταν πικρή για τους Γιουβεντίνους. Βλέποντας τα πράγματα ψύχραιμα, δεν ήρθε καμία καταστροφή, ούτε έγινε κάτι ανεπανόρθωτο. Δεν θα είναι όμως και ένας υγιεινός περίπατος.

Γράφει αποκλειστικά για τη Famiglia Bianconera ο blogger Don Vito

«SOS για τους μεγάλους» ή αλλιώς «Ένα μεγάλο SOS», γράφει η Gazzetta dello Sport στο φύλλο της Δευτέρας και αναφέρεται στην τελευταία εβδομάδα που έχουν στην διάθεσή τους οι μεγάλες ομάδες του calcio για να κλείσουν αξιοπρεπώς τους μεταγραφικούς τους λογαριασμούς.

Το φετινό πρωτάθλημα αναμένεται να είναι πιο συναρπαστικό για τους οπαδούς. Όχι τόσο γιατί ήρθαν στην Ιταλία μεγάλα ονόματα που «αναστάτωσαν» το ευρωπαϊκό μεταγραφικό παζάρι αλλά γιατί δείχνει να έπεσε λίγο από ποιότητα και λύσεις η Γιούβε. Όταν μειώνεται, αν δεχτούμε πως συνέβη αυτό, η δύναμη του πρώτου, «ανεβαίνει» ο δεύτερος και ο τρίτος. Ακόμη και ο τέταρτος.

Για όλους εμάς θα είναι εξίσου συναρπαστικό. Τα τελευταία χρόνια κατακτούσαμε το πρωτάθλημα από εύκολα έως χαλαρά. Δεν είναι και άσχημο να το πάρεις την χρονιά που όλοι οι άλλοι πιστεύουν πως θα στην κάνουν. Έχει και αυτό την γλύκα του.

Δεν είναι θέμα αισιοδοξίας ή μια σνομπ κατάστασης. Πιστεύω πως όταν έρθουν τα δύσκολα, τα ματς-κλειδιά και οι πραγματικοί τελικοί του φετινού μαραθωνίου, η Γιούβε θα δείξει το ανάστημά της και τον λόγο θα έχει η φανέλα. Εκεί θα γύρει και η πλάστιγγα για τον πρωταθλητή.

Την στιγμή που όλοι οι άλλοι έχουν ξεχάσει να κάνουν πρωταθλητισμό, η Κυρία μας ξέρει τα κατατόπια. Εύκολο πρωτάθλημα δεν πρόκειται να είναι. Η ομάδα θεωρώ πως δεν είναι το ίδιο δυνατή με την περσινή αλλά έχει ποδοσφαιριστές που μπορούν να κάνουν την διαφορά.

Και αυτοί θα δώσουν τις λύσεις. Οπότε χωρίς να ονειροβατώ και να βλέπω πως έχουμε μια πανίσχυρη Γιούβε, βλέπω πως έχουμε μια Γιούβε που μπορεί να αναδειχτεί και πάλι πρωταθλήτρια. Για πέμπτη συνεχή χρονιά. Δεν είναι καθόλου λίγο αυτό. Αλλά η Gazzetta έχει δίκιο. Το ιταλικό πρωτάθλημα για ακόμη μια χρονιά θα είναι φτωχό. Γιατί αυτό βγαίνει από τα συμφραζόμενα.

4 σχόλια:

  1. Το σύγχρονο ιταλικό ποδόσφαιρο το διέλυσε η ιντερ για να πάρει ένα πρωτάθλημα. Η Ιταλία έπαψε να είναι πόλης έλξης ακριβών ποδοσφαιριστών. Από εκεί και πέρα μάλλον καλοφάνηκε στους επενδυτές που απλά συντηρούν τις ομάδες τους για να αυξήσουν τα κέρδη τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε γενικές γραμμές έτσι ακριβώς είχαν τα πράγματα. Σωστή τοποθέτηση Αργύρη.

      Διαγραφή
  2. Η ομάδα έπρεπε να κάνει την υπέρβαση φέτος. Να σας πω την αλήθεια σας περίμενα λίγο πιο επικριτικούς για τις κινήσεις της διοίκησης. Ήταν καλή ευκαιρία να χτστεί η νέα Γιουβέντους

    Φόρτσα Γιούβε
    Πάντα πρωταθλητές
    Χρήστος / Θεσσαλονίκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χρήστο και υπομονή έχουμε και ξέρουμε να περιμένουμε. Αν πιστεύαμε αρνητικά πράγματα για την ομάδα, θα τα γράφαμε. Σίγουρα θα μπορούσαμε να ενισχυθούμε περισσότερο αλλά όλα είναι υπό έλεγχο.

      Διαγραφή