17 Σεπ 2015

Ο Αλέγκρι δεν έχει 11 παίκτες και τους βάζει να παίζουν, έχει 11 θέσεις και εκεί μοιράζει 11 παίκτες

Πάμε στην Γένοβα την Κυριακή το μεσημέρι, ψηφίζοντας την Γιούβε που είδαμε στο Champions League και όχι των εμφανίσεων στην Serie A. Ξεπεράστηκαν τα προβλήματα που είδαμε τις πρώτες τρεις αγωνιστικές;

Γράφει αποκλειστικά για τη Famiglia Bianconera ο blogger Mr. Black

Είναι νωρίς να καταλήξουμε σε ένα τέτοιο συμπέρασμα. Όπως ήταν νωρίς να γκρεμίσουμε τα πάντα στην ομάδα, έτσι και τώρα δεν έχουμε ασφαλή συμπεράσματα για την επιστροφή της Κυρίας. Βέβαια, η αρχή έγινε.

Το εκτός έδρας παιχνίδι με την Τζένοα θα είναι διαφορετικό απ’ ό,τι αυτό με την Σίτι. Στην Αγγλία παραταχθήκαμε διαφορετικά απ’ ό,τι θα κατέβουμε στο Λουίτζι Φεράρις. Τώρα πρέπει εμείς να κάνουμε παιχνίδι και να βρούμε τρόπους να χτυπήσουμε τους γηπεδούχους. Στο Champions League ο ρόλος μας ήταν άλλος. Πρώτα έπρεπε να σταματήσουμε τους… σεΐχηδες και μετά να τους νικήσουμε. Και τα καταφέραμε μια χαρά.

Αναμένω αλλαγές στην ενδεκάδα. Ας σταθούμε σε μια κίνηση του Αλέγκρι που τόσα έχει ακούσει απ’ όλους μας το τελευταίο διάστημα. Ποιος ήταν από τους καλύτερους, αν όχι ο καλύτερος στο ματς με την Κιέβο; Ο Αλεξ Σάντρο και σε αυτό νομίζω συμφωνούμε όλοι. Τι έκανε ο αλενατόρε;

Επειδή διέκρινε πως τα πήγε εξαιρετικά στα επιθετικά του καθήκοντα και λιγότερο καλά στα ανασταλτικά, το άφησε εκτός ομάδας. Ποιον έβαλε στην θέση του; Τον Εβρά που γνωρίζει καλά τα αγγλικά γήπεδα και το βρετανικό παιχνίδι. Και δικαιώθηκε πλήρως.

Η συγκεκριμένη κίνηση σημαίνει πως ξέρω τι ζητάω μέσα στο γήπεδο. Και τον τρόπο που πιστεύω πως είναι καλύτερος για να το πάρω. Αν του στράβωνε το ματς, θα άκουγε πάλι πολλά. Αν χάναμε, θα τα ρίχναμε και στην άμυνα και φυσικά θα τον κατακρίναμε γιατί δεν έβαλε τον Αλεξ Σάντρο. Εκείνος επέλεξε να παίξει όπως ο ίδιος θεωρούσε καλύτερα, χωρίς να σκέφτεται τι θα γίνει εκ του αποτελέσματος.

Για τον Αλέγκρι μπορούμε να πούμε πολλά. Ένα από είναι πως δουλεύει κάθε ματς ξεχωριστά. Δεν έχει 11 παίκτες που τους βάζει κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Έχει 11 θέσεις και εκεί μοιράζει τους 11 παίκτες που επιλέγει. Κάποιες φορές του βγαίνει, κάποιες όχι.

4 σχόλια:

  1. Μπορει να αποχωρησαν ηχηρα ονοματα απο την ομαδα αλλα υπαρχει μεγαλυτερο βαθος φετος και αυτο λυνει τα χερια του προπονητη που μπορει να προσαρμοζει την εντεκαδα στις αναγκες καθε παιχνιδιου!
    Πολυ σημαντικο και ενδιαφερον το ματς με την Τζενοα γιατι παιζει πολυ κλειστα και ειναι ερωτηματικο το πως θα την αντιμετωπισουμε!Δεν υπαρχει περιθωρειο για αλλη γκελα!

    FS Ηρακλειο Κρητης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Περιθώριο για άλλη γκέλα δεν υπάρχει. Συμφωνούμε. Δεν είμαστε σίγουροι όμως πως υπάρχει μεγαλύτερο βάθος στην ομάδα. Κάποιοι από τους νέους δε θα βγουν, κάποιοι θα βγουν. Δύσκολο όμως να αντικαταστήσουν επάξια τις μονάδες Πίρλο-Τέβες. Αυτό που μπορεί να τους σώσει, FS Ηρακλειο Κρητης, είναι η ομαδικότητα. Να παίζουν όλοι για την ομάδα και όχι για την πάρτη τους.

      Διαγραφή
  2. Σιγουρα δεν γινετε να αντικατασταθουν επαξια ουτε οι Πιρλο-Τεβες ουτε και ο Βινταλ αλλα η Γιουβε ειναι υπερανω ονοματων!
    Συμφωνω απολυτα στην παρατηρηση σου για την ομαδικοτητα και ηταν ακριβως αυτο που υπαινισσομαι!Ειναι ο τροπος που παιξαμε στην Αγγλια!
    Στο Ιταλικο πρωταθλημα εχουμε ακομα την καλυτερη ομαδα και στην Ευρωπη εχουμε εργαλεια για να παιξουμε αυτο που θελει ο Αλεγκρι και νομιζω οτι θα παμε καλα! FS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπεράνω ονομάτων είναι, αλλά τα ονόματα χρειάζονται για να τραβήξουν και την ομάδα. Δυστυχώς, όπως είδαμε και στο ματς με την Φροζινόνε, δεν πάμε και τόσο καλά φίλε FS Ηράκλειο Κρητης.

      Διαγραφή