28 Σεπ 2015

Οι 5 λόγοι που δεν τραβάει η Γιούβε σύμφωνα με την Gazzetta dello Sport

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η ανάλυση της Gazzetta dello Sport, μέσα από πέντε λόγους, για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Γιουβέντους.

Γράφει αποκλειστικά για τη Famiglia Bianconera ο blogger Don Luciano

Η θεωρητικά πιο έγκριτη ιταλική εφημερίδα προσπαθεί να προσεγγίσει το φαινόμενο Γιουβέντους, μετά το τραγικό ξεκίνημα που έχει πραγματοποιήσει στο πρωτάθλημα. Ανεξάρτητα από το πώς αντιλαμβάνεται ο καθένας τα όσα γίνονται, γιατί είναι απολύτως λογικό ο καθένας να έχει και την άποψη του, έχει ενδιαφέρον να δούμε πώς εξηγεί η GdS αυτό που ζούμε...

Παραθέτουμε αυτούσια την ανάλυση τους.

Αλέγκρι: Ποια είναι η Γιούβε;
Ο πλουραλισμός των τακτικών λύσεων θα είναι ένα πολύτιμο όπλο για την Γιουβέντους 2015-16 αφού έχει τουλάχιστον τέσσερα συστήματα που μπορεί να παίξει, λέγαμε και γράφαμε.

Στη Νάπολι ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι επέλεξε την 8η διαφορετική 11άδα σε ισάριθμα ματς φέτος. Συνέπεια των τραυματισμών, που έχουν γίνει πλέον συνήθεια. Η εντύπωση, όμως, αυτή την στιγμή είναι ότι ο ούτε προπονητής έχει καταλάβει πώς να πάρει το καλύτερο από τους διαθέσιμους παίκτες και να συναρμολογήσει την ομάδα. Αυτά τα δύο λεπτά που έδωσε στον Αλεξ Σάντρο έκαναν πολλούς να στραβώσουν το στόμα...

Ο Τζάτζα, για τον οποίο προφανώς θα πρέπει να γίνει άλλη εκτίμηση σε αυτό το επίπεδο, από... μυστήριο εξελίχθηκε σε βασικό σε δύο σερί ματς. Μεγάλη γενναιοδωρία αλλά και πολύ τεχνική ατέλεια. Και ο Ντιμπάλα δεν μπορεί 90 λεπτά... Ο Αλέγκρι έχει στο μυαλό του για αυτόν μια αντιμετώπιση όπως η περσινή του Μοράτα αλλά αυτή η ομάδα δεν έχει χρόνο για να περιμένει μια επένδυση 40 εκατ. ευρώ.

Ερνάνες: Ούτε τα φάουλ
Η μεταγραφική στρατηγική της Γιουβέντους ήταν καλή για μεγάλο μέρος του καλοκαιριού. Ο Πίρλο δεν μπορούσε πλέον να διατηρηθεί σε αυτό το επίπεδο, ο Τέβες ήθελε να επιστρέψει σπίτι του και για τον Βιντάλ, ποδοσφαιριστή που ο Μαρότα βασικά ήθελε να πουλήσει από το περασμένο καλοκαίρι, ήρθαν φρέσκα 40 εκατ. ευρώ από την Μπάγερν.

Το πρόβλημα είναι η κακή διαχείριση που έγινε σχετικά με την ενίσχυση της ομάδας στη θέση του 10αριού, παίκτη που πάντα ήθελε ο Αλέγκρι. Ο Ντράξλερ, τον οποίο η Γιουβέντους κυνηγούσε μάταια επί εβδομάδες, ήταν το έμβλημα μιας... κουτσής στρατηγικής σε αυτή τη θέση. Χρειαζόταν ένας σπουδαίος trequartista, ήρθε ο Ερνάνες στις 31 Αυγούστου από μια Ιντερ που ανυπομονούσε να τον δώσει. Καλύτερα από το τίποτα, σίγουρα.

Σε λιγότερο από ένα μήνα όμως, γιατί δεν έχει περάσει καιρός από όταν αποκτήθηκε, είναι ακόμη ξένο σώμα. Αρχικά έπαιξε σαν 10άρι χωρίς να αλλάζει τον ρυθμό, τώρα παίζει μπροστά από την άμυνα, θέση για την οποία δεν έχει τον χρόνο και την δύναμη που χρειάζεται.

Η μεγαλύτερη του ικανότητα; Οι στημένες φάσεις. Ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου στο Σαν Πάολο: Καλή ευκαιρία για την Γιούβε με φάουλ λίγο εκτός περιοχής. Το εκτελεί ο Πογκμπά, ο οποίος είναι πολύ ασαφής στις εκτελέσεις του σε αυτό το ξεκίνημα της σεζόν. Και οι τιφόζι μπιανκονέρι αναρωτιούνται φωναχτά: «Για ποιον λόγο, τελικά, αποκτήσαμε τον Ερνάνες;».

Ποιος είναι ο ηγέτης;
Η ποιότητα δεν λείπει στη Γιουβέντους, υπάρχουν πολλοί ποδοσφαιριστές επιπέδου. Με τον Μαρκίζιο, όμως, εκτός δράσης και τον Μοράτα να ταλαιπωρείται μέχρι τώρα, η Γιούβε μοιάζει σαν το μικρό παιδί που μαθαίνει να κάνει ποδήλατο και να χρησιμοποιεί σωστά τα πόδια του μετά από κάποιες πτώσεις, έχοντας δίπλα του τον γονέα για να το καθησυχάσει. Αυτή η μορφή, του στοργικού γονέα, λείπει αυτή την στιγμή στη Γιούβε. Θεωρείτε πιθανό ένα τέλος όπως αυτό του αγώνα με την Φροζινόνε αν ήταν στο γήπεδο η άγρια όψη του Τέβες ή το βλέμμα του Πίρλο;

Πάλι προβλήματα στην άμυνα
Ο Τζίτζι Μπουφόν είναι από τους καλύτερους σε αυτό το ξεκίνημα της σεζόν. Στη Νάπολι δεν ήταν τέλειος ούτε αυτός και η Γιουβέντους δέχθηκε γκολ για 6η φορά σε 8 ματς. Πέρα από τις απροσεξίες (Ουντινέζε, Φροζινόνε), η οπισθοφυλακή δεν είναι καλή οργανωμένη.

Ο Λεμινά έχει την ικανότητα ανασταλτικά αλλά όχι και το πόδι για να κάνει τον αντι-Μαρκίσιο. Ο Ερνάνες ακόμη προσαρμόζεται και έκανε... δώρο στον Ιγουαΐν την μπάλα για το 2-0, το σύμβολο μιας κακής βραδιάς. Είναι επείγουσα η επιστροφή του Μαρκίζιο, με την ελπίδα ότι δεν θα αντιμετωπίσει νέο πρόβλημα μετά από μόλις 45 λεπτά.

Πογκμπά
Ο Πολ δεν είναι στην κατηγορία των ποδοσφαιριστών που μπορείς να αμφισβητήσεις. Η μισή Ευρώπη δεν προσφέρει τουλάχιστον 80 εκατ. ευρώ στη Γιουβέντους απλά και μόνο επειδή θέλουν να ξοδεύουν χρήματα. Ξέρουν γιατί τα προσφέρουν.

Μιλάμε για έναν από τους τρεις πιο δυνατούς χαφ, με βάση την προοπτική τους, της επόμενης 10ετίας. Παρ' όλα αυτά ο Γάλλος, γεννηθείς το 1993, δεν έχει ακόμη την ωριμότητα για να πάρει στις πλάτες του μια ομάδα που πέρυσι τερμάτισε 2η στην Ευρώπη.

Προς το παρόν προσφέρει εκλεπτυσμένες κινήσεις και εξωφρενικά λάθη, όπως το μη μαρκάρισμα του Μπλανσάρντ στην ισοφάριση της Φροζινόνε. Θα έπρεπε να είναι συγκεντρωμένος στην δική του ωρίμανση και όχι στο να αναγκάζεται να παίρνει τον ρόλο του Τέβες.

2 σχόλια:

  1. Σωστή ανάλυση από μια αντιγιουβεντίνικη εφημερίδα. Μην ξεχνάμε τον ρόλο που έπαιξε στην εποχή του υποτιθέμενου σκανδάλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κοίτα Αργύρη. Οποιο ρόλο κι αν έπαιξε η Gazzetta dello Sport στην κωμωδία του σκανδάλου, που έπαιξε ρόλο, δε σημαίνει πως δεν έχει δημοσιογράφους που ξέρουν και μπάλα και την Γιούβε παρακολουθούν χρόνια. Μην μπερδεύουμε τις κεφαλές με τους ρεπόρτερ.

      Διαγραφή