1 Σεπ 2015

Εσύ με ποιον είσαι;

Καλό μήνα! Τώρα που τελείωσαν επιτέλους οι μεταγραφές ήρθε η ώρα να πούμε δυο λογάκια. Εδώ και μήνες ο Μαρότα κυνηγούσε τον Ντράξλερ. Τελικά δεν ήρθε. Συνήθως τέτοιες υποθέσεις όταν εξελίσσονται σε σίριαλ δεν έχουν καλό φινάλε.

Γράφει αποκλειστικά για τη Famiglia Bianconera ο blogger Il Consigliere

Αυτό φαίνεται από την αρχή. Ή το κλείνεις άμεσα το θέμα ή το αφήνεις και τρέχει με κίνδυνο στο τέλος να μη γίνει τίποτα. Όπως και έγινε.

Πριν λίγα χρόνια κάτι ανάλογο είχε συμβεί με τον Αγουέρο, που τελικά πήγε στην Σίτι για ένα κοντέινερ εκατομμύρια. Το ίδιο ισχύει και για τον Γερμανό. Το αν το χειρίστηκε καλά ο Μαρότα ή όχι το θέμα, δεν το γνωρίζω.

Αυτό που ξέρω είναι ότι για 36 μύρια που έδωσε ζεστά ζεστά η Βόλφσμπουργκ από την πώληση του Ντε Μπρόινε στη Σίτι και πενταετές συμβόλαιο με 5 μύρια το χρόνο στον 21χρονο Γερμανό άσο, ήταν απολύτως φυσιολογικό τόσο ο παίκτης όσο και η Σάλκε να επέλεγαν τους Λύκους.

Προσωπική άποψη, καλός και χρυσός ο Ντράξλερ, αλλά προς θεού ούτε Μέσι είναι ούτε Ρονάλντο. Είναι υπερεκτιμημένος όπως και πολλοί άλλοι ποδοσφαιριστές του σήμερα (μη μου πείτε ότι υπάρχει άνθρωπος που να πιστεύει ότι ο Πογκμπά είναι ο παίκτης των 100+ εκατ. ευρώ) και προέρχεται από μια σεζόν όπου είχε σοβαρό τραυματισμό. Η Σάλκε, πάντως, έκανε σούπερ deal για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, χρησιμοποιώντας το χαρτί της Γιούβε...

Από κει και πέρα, διαβάζω πολλά αρνητικά σχόλια και αντιδράσεις «εξοργισμένων» γιουβεντίνων σε Ελλάδα και Ιταλία για τις προσθήκες της τελευταίας στιγμής, τον Λεμινά και τον Ερνάνες.

Εικόνα για τον Γάλλο δεν έχω, μόνο στο φιλικό με τη Μαρσέιγ τον είδα και μου έκανε εντύπωση που έκανε πλάκα στα χαφ μας. Αυτό. Τι θα κάνει στο Τορίνο, υπομονή και θα το μάθουμε όταν πατήσει χορτάρι το παιδί. Εκεί κρίνονται όλοι. Και το καλοκαίρι του 2011 όταν ο Μαρότα έφερνε για 10,5 μύρια τον Βιντάλ από τη Λεβερκούζεν αρκετοί ήταν αυτοί που αμφισβήτησαν την κίνηση. Μην τα ξεχνάμε αυτά.

Όσο για τον Βραζιλιάνο, επειδή δεν «έπιασε» στην Ίντερ δε σημαίνει ότι είναι τελειωμένος, γούνα-βιζόν ή άμπαλος. Ήμαρτον. Ηγέτης ήταν στη Λάτσιο τόσα χρόνια, δε μπορεί ξαφνικά να ξέχασε τη μπάλα που ήξερε.

Θέλετε να θυμηθούμε ποιοι άλλοι ήταν τελειωμένοι στους νερατζούρι; Δυο που μου έρχονται στο μυαλό έτσι χωρίς ιδιαίτερη σκέψη είναι ο Καναβάρο και ο Πίρλο. Παλιότερα ο Ρομπέρτο Κάρλος... Ή μήπως ξεχνάει κανείς πως έφυγε από την Μίλαν ο Πίρλο, αφού δεν προοριζόταν για βασικός (από τον Αλέγκρι). Τελειωμένο δεν τον είχαν και οι ροσονέρι;

Αφήστε να τους δούμε στον αγωνιστικό χώρο και μετά κρίνουμε. Η διοίκηση αποφάσισε φέτος να προχωρήσει σε ανανέωση του ρόστερ προσθέτοντας στο δυναμικό της νέους, ταλαντούχους ποδοσφαιριστές (με εξαίρεση τους Μάτζουκιτς-Ερνάνες που είναι μεγαλύτεροι σε ηλικία, όχι ότι τους πήραν τα χρόνια κιόλας).

Προσωπικά με βρίσκει σύμφωνο αυτή η κίνηση. Το ότι μετά από δύο αγωνιστικές είμαστε ακόμα στο μηδέν, ναι με πειράζει. Αλλά έχω υπομονή. Εδώ είχα υπομονή στα δύσκολα χρόνια στης Serie B και τα επόμενα, όταν επιστρέψαμε στην Serie A με τις σφαλιάρες να διαδέχονται η μία την άλλη.

Καλό θα είναι λοιπόν να δώσουμε χρόνο στην ομάδα, να επιστρέψουν και οι τραυματίες, να δουλέψει τα συστήματα που έχει στο μυαλό του ο προπονητής και αν τότε το πράγμα δεν τσουλάει, ναι να τα χώσουμε σε όσους έκαναν τις επιλογές και το σχεδιασμό.
Και να θυμίσω κάτι άλλο, κάθε χρόνο υπάρχουν οι πρωταθλητές του Νοεμβρίου και αυτοί που στο τέλος τα παίρνουν όλα...

Εσείς με ποιους είστε;

14 σχόλια:

  1. Σιγουρα ο Ερνανες ειναι καλος και ηταν χρησιμη μεταγραφη!
    Ο Λεμινα ηρθε δανεικος και ειναι πολλα υποσχομενος δεν νομιζω οτι τετοιες μεταγραφες δεν αρεσουν στον κοσμο!
    Παντως επιμενω οτι μετα απο τετοιες απωλειες παικτων επρεπε να αποκτηθει ενα μεσος απο το πανω ραφι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η αλήθεια είναι πως δεν ψωνίσαμε από το πάνω ράφι αλλά από το μεσαίο. Καμιά φορά βρίσκεις προσφορές όμως εκεί. Για να δούμε.

      Διαγραφή
  2. Ξέχασες τον βιονικό Edgar Davids. Στη Μίλαν δεν έκανε αλλά όταν ήρθε στη Γιούβε φτιάξαμε ένα τρομερό κέντρο. Προσωπικά από όλες τις μεταγραφές μόνο για τον Μαντζουκιτζ είμαι δύσπιστος. Θα προτιμούσα αντί για τα 36 μύρια που ξοδεύτηκαν γι΄αυτόν και τον Τζατζά, η ομάδα να έπαιρνε ένα φορ κλάσης.

    Δημήτρης Λάρισα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ντάβιτς. Και μόνο που τον αναφέρεις, γέμισε το κέντρο. Τεράστια μορφή. Για τους δύο επιθετικούς που γράφεις, θα δείξει. Ο Κροάτης έχει φυσικά καλύτερες προϋποθέσεις. Ο μικρός ίσως να ήταν μια βεβιασμένη κίνηση.

      Διαγραφή
  3. Mαντζουκιτς,Λεμινα,Ντιμπαλα και Ρουγκανι ειναι λιρες εκατο....
    Ο ζαζα θεωρω πως δεν τα αξιζει αυτα τα λεφτα,καλυτερα να προωθουσαν ενα ταλεντο απο τα μικρα και να γλιτωναμε αυτα τα χρηματα(ετσι θα μπορουσαμε να δωσουμε και περισσοτερα χρηματα για τον 10ρι).
    Ολοι οι αλλοι πιστευω πως θα βοηθησουν,ο Περειρα ειναι καλος παικτης αλλα στη τελικη
    προσπαθεια ΑΠΛΑ δεν το εχει το παιδι.Πολυ αρτσουμπαλος παικτης.....
    Υπομονη,η ομαδα μολις δεσει θα ειναι ξανα πολυ δυνατη,προσωπικα στο πρωταθλημα θελω να ειμαι μεσα στην τριαδα που οδηγει στο τλ και μετα να φτασω στους 4 του φετινου τλ.Απο πρωταθληματα ειμαστε χορτασμενοι,αυτο που μας λειπει ειναι η σταθερα καλη αποδοση στην ευρωπη και αυτο το καταραμενο κυπελο με τα μεγαλα αυτια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η κούπα με τα μεγάλα αυτιά, όπως λες, θέλει ηχηρές μεταγραφές. Δεν κάναμε κάτι τέτοιο φέτος. Ποτέ δεν ξέρεις όμως που μπορεί να φτάσει μια ομάδα. Αρκεί να γίνουμε γρήγορα και πάλι ομάδα.

      Διαγραφή
  4. Il Consigliere,
    δεν μου αρεσε η προσεγγιση σου... Ολοι ειμαστε με την Γιουβε, αλλα αυτο δεν σημαινει οτι στο μετρο του δυνατου δεν μπορουμε να αναφερουμε θεματα που μας ενοχλουν...
    Η ουσια ειναι οτι τελιεωσαν οι μεταγραφες, ηρθαν μετριοι, καλοι ή ταλαντουχοι παικτες αλλα κανενας αστερας ή εστω αυτο που λεμε παικτης ηγετης...
    Πολυ φοβαμαι οτι φετος θα ζησουμε ενα μεγαλο πισογυρισμα καθοτι οι 10 παικτες που ηρθαν -ολοι μαζι- δεν κανουν Pirlo, Tevez, Vidal...
    Το δε σκανδαλο να αγορασεις δεκαρι με 11 εκατομυρρια οταν εδωσες 18 για Ζαζα και 26 για αριστερο μπακ ουτε στο Fifa manager...
    Στηριζουμε φυσικα την ομαδα, αλλα αν δεν καταφερει να μεγαλουργησει ο Allegri βλεπω οτι θα ειναι οι τελευταιες μεταγραφες του Μαροττα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάνω-κάτω σωστή η τοποθέτηση για την αξία αυτών που ήρθαν.

      Επί προσωπικού, αν θέλει μπορεί να σχολιάσει ο Il Consigliere.

      Διαγραφή
  5. Consigliere εδώ: πόσοι είναι πραγματικά οι παίκτες ηγέτες σήμερα που μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Που να σε κάνουν να λες ακόμα κι όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά πως δεν μπορεί, θα κάνει το μαγικό κάποθα στιγμή και θα καθαρίσει. Πόσοι είναι αυτοί να ακούσω. Είναι ο Μαρσιάλ μήπως ή ο ντε μπρόινε, ο στέρλινγκ μήπως... τρεις από τις ακριβότερες μεταγραφές φέτος. Παίκτες για τους οποίους πλήρωσαν περισσότερα απ´ ότι η ρεάλ κάποτε για τον ζιντάν. Αξίζουν θέλετε να μου πείτε αυτοί οι παίκτες 60-70 ή 80 μύρια. Ή μήπως ο Πογμπά είναι ο παίκτης των 100+ που διαφημίζει ο μάνατζέρ του... Ήμαρτον. Καλοί παίκτες αλλά υπερβολικά ή κ σε κάποιες περιπτώςεις προκλητικά υπερεκτημημένοι και μάλιστα σε δύσκολες εποχές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Consigliere η επιστροφή: Λέμε ότι μέσα σε λίγους μήνες χάσαμε τρεις παίκτες-κλειδιά - Πίρλο, Βιντάλ, Τέβες. Συμφωνώ απόλυτα. Για γυρίστε λίγο πίσω το χρόνο και σκεφτείτε τι ήταν αυτοί οι τρεις παίκτες της εποχή που ήρθαν στην ομάδα. Ο Πίρλο ένας "τελειωμένος" στα -άντα, ο Τέβες που είχε γυρίσει το νησί χωρίς να μπορέσει να καθιερωθεί, ήταν στα κάτω του, ενώ ο Βιντάλ ήταν ένας ανερχόμενος ταλαντούχος χαφ από τη Χιλή. το κοινό στοιχείο τους ήταν ότι όλοι είχαν κάτι να αποδείξουν: Πίρλο και Τέβες ότι κάθε άλλο παρά τελειωμένοι ήταν, ενώ ο Βιντάλ πως μπορεί να εξελιχθεί σε έναν από τους καλύτερους και πληρέστερους χαφ στον κόσμο. Και πάμε στο θέμα μας. Καλώς η κακώς αυτή τη στιγμή οι παίκτες που κάνουν πραγματικά τη διαφορά και μπορούν μόνοι τους να πάρουν παιχνίδια σε υψηλό επίπεδο είναι δύο σε αυτόν τον πλανήτη, είτε μας αρέσει είτε όχι: Μέσι και Ρονάλντο. Αυτοί είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Il Consigliere,
    μου κανει εντυπωση οτι δεν κοιταξες καθολου τις μεταγραφες των αλλων Ιταλικων συλλογων...
    Παικτης μεγαλος που απ οτι φαινεται παει να γινει ηγετης ειναι ο Γιοβετιτς, τον πηρε η Ιντερ...
    Ο Dzeko ειναι σαφως καλυτερος γκολτζης απο Manzdzukits-Morata...
    Πιστευω οτι ο Salah αν οχι καλυτερος ειναι τουλχιστον ισως του Dybala αλλα και πολυ πιο φτηνος...
    Για να μην μακρυγορω... Αν εγω ειχα τα κλειδια :
    1- Θα επαιρνα Γιοβετιτς για αντι Teves
    2- Θα επαιρνα Dzeko στη θεση του Γιορεντε, αν και η διαφορα με τον Mandzukits δεν ειναι μεγαλη...
    3- Θα επαιρνα με ελευθερη μεταγραφη τον Khedira ( οπως εκανε ο Μαροττα )
    4- Θα καλυπτα την θεση του Pirlo, με εναν εκ των Moytinio η Veloso που ειναι παρομοιοι παικτες με καλη μακρινη μπαλια...
    5- και θα πηγαινα για δεκαρι , με 50 μυρια, Nasri, Pastore, De bryne, Kovacic, Draxler με την σειρα που τους γραφω...

    Επισης επειδη πανε να τον καψουνε τον Pogba, θα μπορουσε να γινει παιχνιδι και με αυτον, οπου στην ανταλλαγη θα υπηρχε μεσα και ενας εκ των Willian-Oscar...
    Αυτα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Consigliere: Κοίταξα πως δεν κοίταξα. Ναι ο Γιόβετιτς είναι καλός παίκτης. Αυτά τα συγκριτικά που κάνεις είναι μόνο στα λόγια. Στο χορτάρι θα τα δούμε όλα. Από και και πέρα, για να φέρεις τους παίκτες που θες εσύ θα πρέπει να έχεις μια διοίκηση αλά Σίτι που να μην υπολογίζει τα χρήματα. Τόσο για τους Πορτογάλους που γράφεις όσο και για όλους τους υπόλοιπους τα 50 μύρια είναι μάλλον λίγα. Κάποιοι πουλήθηκαν για 60-70-80. Και πάλι όμως έναν παίκτη που να είναι ο σούπερ σταρ και να πάρει την ομάδα στις πλάτες του δεν βλέπω από όλους αυτούς που μου έχεις αραδιάσει. Καλοί όλοι τους -ο Κόβασιτς που χωράει σε όλους αυτούς είναι ένα θέμα- αλλά δεν υπάρχει αυτός που όταν η μπάλα καίει θα πάρει πάνω του την ομάδα... Δεν νοείται να δώσεις 60-70-80 για να πάρεις απλά έναν καλό παίκτη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ok Il Consigliere καλη χρονια να εχουμε..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλή χρονιά σε όλους παιδιά! Και forza Juve, μην ξεχνιόμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή