11 Σεπ 2015

Τι περιμένω από τα εφτά παιχνίδια που ακολουθούν; Τουλάχιστον έξι νίκες!

Οι διεθνείς μπορεί να έλειπαν από το Τορίνο αλλά ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι είχε όλο το χρόνο, ήρεμος και με καθαρό μυαλό, να καταστρώσει τα πλάνα του επόμενου γκρουπ αγώνων.

Γράφει αποκλειστικά για τη Famiglia Bianconera ο blogger Mr. Black

Και λέω γκρουπ γιατί μέχρι και τις 4 του Οκτώβρη, σε κάτι παραπάνω από 20 μέρες δηλαδή, η Γιούβε καλείται να δώσει 7 παιχνίδια, αρκετά από αυτά κομβικής σημασίας αλλά και στα θεωρητικά «βατά» να μην επιτρέπεται το παραμικρό λάθος.

Η κούρσα ξεκινάει το Σάββατο το βράδυ με την Κιέβο, εντός στο Τορίνο. Την Τρίτη οι φιναλίστ του περσινού τελικού του Champions League θα βρεθούν στην Αγγλία για την πρεμιέρα του ομίλου και συνάμα το πιο δύσκολο παιχνίδι από τα έξι της πρώτης φάσης.

Επιστροφή στην Ιταλία και δοκιμασία, την Κυριακή των ελληνικών εκλογών, σε μια έδρα που κρύβει εκπλήξεις, στην Γένοβα απέναντι Τζένοα. Καπάκι εμβόλιμη αγωνιστική με εντός έδρας ματς, με την Φροζινόνε.

Καθόλου χρόνος για ξεκούραση και δύσκολη αποστολή στην Νάπολι. Μετά, πάλι μεσοβδόμαδα, το πρώτο εντός ευρωπαϊκό παιχνίδι, φιλοξενούμε την Σεβίλλη, και ακολουθεί, στο Juventus Stadium, η αναμέτρηση με την Μπολόνια.

Έτσι θα φτάσουμε στις 4 του Οκτώβρη και θα υπάρξει μια μικρή διακοπή για να πάμε στις 18 του ίδιο μήνα στο Μιλάνο για να παίξουμε με την Ιντερ. Αυτό το ματς μπορεί να περιμένει.

Οι αντίπαλοι στην Ιταλία δεν προκαλούν καμία ταραχή. Ούτε στην Ευρώπη φυσικά. Όλα αυτά τα παιχνίδια έχουν ξεχωριστές ιδιαιτερότητες λόγω του τραγικού ξεκινήματος στο πρωτάθλημα.

Οποιαδήποτε στραβή στη Serie A θα απομακρύνει την Γιούβε από την κορυφή ενώ αρνητικά αποτελέσματα στο Champions League θα βαρύνουν την ατμόσφαιρα. Μεταξύ μας, το πιο δύσκολο παιχνίδι, ένα 90λεπτο που δικαιολογείται η αποτυχία, είναι στην Αγγλία. Από ’κει και πέρα, ξεχωριστό είναι και το ματς στην Νάπολι. Ξεχωριστό, όχι τόσο δύσκολο, αλλά ανοιχτό.

Τα υπόλοιπα πέντε πρέπει να είναι νίκες και μόνο νίκες, με την αρχή να γίνεται απέναντι στην Κιέβο. Χτίζει η ομάδα πάνω σε αυτό το παιχνίδι και δίνει συνέχεια. Πρέπει να φορτσάρει και να δείξει σε όλους πως το κακό ξεκίνημα ήταν ένα τυχαίο γεγονός.

Από την αναμέτρηση του Σαββάτου, δεν περιμένουμε απλά τρεις βαθμούς. Περιμένουμε να δούμε τα νέα μας μεταγραφικά αποκτήματα και καλό θέαμα. Εξάλλου ο χρόνος δούλεψε για τον Αλέγκρι και οφείλει να μας δείξει πως τον εκμεταλλεύτηκε σωστά.

Στο γκρουπ των εφτά παιχνιδιών που αναλύθηκε παραπάνω, έξι νίκες και μία ισοπαλία ή ήττα είναι μια καλή συγκομιδή βαθμών. Λόγω της αρχικής κατάστασης της ομάδας, κανένα ματς δεν το θεωρώ τυπική διαδικασία. Αυτό θα πρέπει να το κάνουν οι μπιανκονέρι μέσα στο γήπεδο. Μέχρι να το δούμε αυτό, δεν κρύβω το άγχος μου…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου