12 Σεπ 2015

Οι ιδιαιτερότητες ενός ματς που έχει μπόλικο κατενάτσιο

Τέρμα τα λάθη. Η Γιούβε επιστρέφει στο πρωτάθλημα και πρέπει να επιστρέψει δυναμικά. Στην αναμέτρηση με την Κιέβο δεν ψάχνουμε απλά μια νίκη. Περιμένουμε να σταλούν μηνύματα. Και στους αντιπάλους μας και σε εμάς τους ίδιους.

Γράφει αποκλειστικά για τη Famiglia Bianconera ο blogger Don Vito

Η χρονιά ξεκίνησε περίεργα για την ομάδα και όπως και να το κάνουμε υπάρχει ένα μούδιασμα. Μια αμφιβολία. Ας αρχίσουμε να ξεκαθαρίσουμε την κατάσταση. Απέναντι στην ομάδα από την Βερόνα, μια από τις αδύναμες της Serie A, περιμένω να παίξουμε ποδόσφαιρο.

Ένα στείρο 1-0, όσο επαγγελματικό κι αν είναι, δεν μου κάνει. Πρωταρχικός σκοπός είναι οι βαθμοί βέβαια αλλά πρέπει να δούμε και άλλα πράγματα. Πρέπει να δούμε ποδοσφαιριστές που γνωρίζουν τον ρόλο τους στην ομάδα. Ποδοσφαιριστές που να έχουν ρόλο. Να ξεκινάει μια οργανωμένη επίθεση με πλάνο και στόχους. Όχι όπως μας βγει η φάση.

Περιμένω να δω πίεση και όρεξη για μπάλα. Διάθεση για θέαμα αλλά και τρόπους να το πετύχουμε. Να δω το κέντρο να συνδυάζεται καλύτερα με την επίθεση, να δω δουλεμένες στημένες φάσεις και κρυφούς ρόλους μέσα στο γήπεδο. Να δω την άμυνα να βοηθάει στην οργάνωση.

Το σημερινό παιχνίδι είναι κομβικό. Ο Αλέγκρι και οι ποδοσφαιριστές του ξέρουν καλύτερα από τον καθένα μας πότε είναι ευχαριστημένοι με την απόδοσή τους. Ξέρουν τις δυνάμεις τους και πώς τις βγάζουν, αν τις βγάζουν, μέσα στο γήπεδο.

Η Κιέβο θα μας περιμένει με μια γραμμή μαζινό, βγαλμένη από τα πλάνα του παραδοσιακού κατενάτσιο. Θα προσπαθήσουν να μας χαλάσουν το παιχνίδι μαρκάροντας κλειστά τα ατού μας και να δημιουργήσουν μια απροσπέλαστη άμυνα. Αν καταφέρουν να βγουν στην κόντρα, θα ψάξουν το γκολ. Περισσότερο θα τους ενδιαφέρει να μην το φάνε, παρά να σκοράρουν.

Την Γιούβε την περιμένω να μπει ορεξάτη στο ματς και να ψάξει το γρήγορο γκολ. Αν το πετύχει, το ματς θα αλλάξει από νωρίς. Ακόμη και να το πετύχει όμως, θα πρέπει να δώσει συνέχεια. Δεν υπάρχει η δικαιολογία που ακολουθεί ματς Champions League. Ξεκούραστοι είναι οι ποδοσφαιριστές. Μην πετάξουμε το πρώτο ημίχρονο.

Ένα «καθαρό» 2-0 στο πρώτο 45λεπτο, μπορεί να φέρει ένα 3 ή 4-0 τελικό σκορ. Την επομένη όλοι θα γράφουν πως η Γιούβε επιστρέφει, όπως θα επιστρέψει και η καλή ψυχολογία την ομάδα. Εμπρός λοιπόν, ας μοιράσουμε εμείς την τράπουλα τώρα. Ας κάνουμε εμείς παιχνίδι. Forza Juve.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου