18 Σεπ 2015

Στην Γένοβα μας περιμένουν πως και πως. Ας πάμε όπως πρέπει!

Το άσχημο ξεκίνημα στο πρωτάθλημα έφερε προβληματισμό αλλά και κίνητρο για τη συνέχεια της σεζόν.

Γράφει αποκλειστικά για τη Famiglia Bianconera ο blogger Don Luciano

Οταν μια ομάδα προέρχεται από συνεχόμενες κατακτήσεις τίτλων, ανοίγει πάντα μια συζήτηση για το κατά πόσο υπάρχει δίψα για νέες επιτυχίες. Και είναι και λογικό από ένα σημείο κι έπειτα. Στη Γιουβέντους που μοιάζει να ανοίγει ένα νέο κύκλο φέτος, με τις αλλαγές που έγιναν στο ρόστερ, τα κίνητρα ευτυχώς δεν λείπουν. Ή τουλάχιστον δεν πρέπει να λείπουν.

Μόλις χθες, ο Αλβαρο Μοράτα είπε ότι «το καταλαβαίνουμε, το νιώθουμε ότι υπάρχουν πάρα πολλοί στην Ιταλία που δεν θέλουν το καλό της Γιούβε, ειδικά μετά από τέσσερα σερί πρωταθλήματα».

Ο Ισπανός είπε την αλήθεια και παράλληλα έδειξε ποιο πρέπει να είναι το κίνητρο της ομάδας φέτος. Η απάντηση σε όλους τους αμφισβητίες, η πίκρα όσων θέλουν να την δουν να αποτυγχάνει μετά την απόλυτη κυριαρχία της τελευταίας τετραετίας.

Εννοείται ότι δεν θα είναι εύκολο. Οσο πιο πολλά πρωταθλήματα σερί παίρνεις, τόσο πιο δύσκολο είναι να κατακτήσεις το επόμενο λένε πολλοί και το είπε ακόμη και ο Μαρτσέλο Λίπι τις τελευταίες μέρες. Αρα, έτσι θα είναι.

Δεν θα είναι εύκολο λόγω όσων προαναφέραμε, δεν θα είναι εύκολο λόγω των αλλαγών που έγιναν στο ρόστερ, δεν θα είναι εύκολο λόγω του κακού ξεκινήματος και της πίεσης που μπορεί να φέρει αυτό, δεν θα είναι εύκολο επειδή όλοι οι άλλοι φέτος θα σκυλιάσουν περισσότερο από ποτέ εναντίον μας.

Στη Γένοβα, λέει, τα εισιτήρια φεύγουν με τρελό ρυθμό και οι οπαδοί της Τζένοα περιμένουν πώς και πώς το ματς της Κυριακής. Θέλουν να διατηρήσουν την Γιουβέντους χωρίς νίκη, θέλουν να νιώσουν ότι βάζουν κι αυτοί ένα λιθαράκι ώστε να μείνει η Κυρία ακόμη πιο πίσω στη βαθμολογία από τόσο νωρίς.

Αυτό, καλώς ή κακώς, θα έχει να το αντιμετωπίσει κάθε εβδομάδα η ομάδα και ειδικά εκτός έδρας. Ολοι, μα όλοι, θα θέλουν ακόμη περισσότερο φέτος να κάνουν την ζημιά στους μπιανκονέρι.

Καλώς το θέλουν. Κι εμείς στη θέση τους μπορεί να το θέλαμε. Δεν είμαστε όμως. Είμαστε Γιουβεντίνοι και ως τέτοιοι, περιμένουμε από την ομάδα να δείξει στη συνέχεια χαρακτήρα και να τους αφήσει για ακόμη μία φορά... παγωτό. Στο κάτω-κάτω, το κίνητρο που χρειάζεται μια ομάδα για να συνεχίσει να νικάει, υπάρχει. Και μας το δίνουν αυτοί που δεν θέλουν να συνεχίσουμε να νικάμε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου