19 Σεπ 2015

Η φράση του Ανιέλι στους μετόχους που… τρομοκρατεί αλλά ψύχραιμα έχει εξήγηση

Μια επιστολή της οικογένειας Ανιέλι προς τους υπόλοιπους μετόχους δείχνει γιατί η Γιουβέντους είναι και θα παραμείνει θωρακισμένη οικονομικά.

Γράφει αποκλειστικά για τη Famiglia Bianconera ο blogger Don Luciano

Καταρχάς, να αναφέρουμε για όσους δεν το διάβασαν ότι πριν λίγες μέρες στη συνέλευση μετόχων που έγινε, επιβεβαιώθηκε και τυπικά η οικονομική ανάσταση. Η ομάδα κατέγραψε έσοδα 348,5 εκατ. ευρώ, ποσό-ρεκόρ για την μετά Calciopoli εποχή και παράλληλα για πρώτη φορά ο ισολογισμός ήταν θετικός. Οπως έγραψαν ιταλικές εφημερίδες, μετά από τέσσερα scudetti στο γήπεδο ήρθε επιτέλους και το scudetto στα οικονομικά.

Για τον Αντρέα Ανιέλι είναι η επιβεβαίωση της δουλειάς που γίνεται σε όλους τους τομείς από τον Μάιο του 2010, όταν ανέλαβε την προεδρία, ώστε να επιστρέψει η Γιουβέντους στο επίπεδο που ήταν πάντα. Αγωνιστικά και οικονομικά. Αφού το κλείσαμε αυτό το θέμα, πάμε τώρα στην επιστολή.

Μια επιστολή που ανέφερε τις αλλαγές που έγιναν φέτος στο ρόστερ, τα ποσά που ξοδεύτηκαν (η Γιούβε έδωσε συνολικά κάτι παραπάνω από 100 εκατ. ευρώ) για να γίνει ανανέωση στο ρόστερ καθώς ανοίγει ένας νέος κύκλος και υπήρχε η εξής φράση: «Στον ισολογισμό του επόμενου έτους περιμένουμε απώλειες καθώς οι αλλαγές που έγιναν μπορεί να αφήσουν την ομάδα εκτός Champions League».

Οποιος Γιουβεντίνος διαβάσει αυτή τη φράση, μπορεί εύκολα να τρομοκρατηθεί. Και εμείς θα νιώθαμε το ίδιο, αν δεν ξέραμε πώς λειτουργεί η οικογένεια σε αυτά τα θέματα. Και το πώς λειτουργεί το είχε πει ο ίδιος ο Ανιέλι σε μια συνέντευξη του κατά τη διάρκεια της περσινής σεζόν: «Η Γιουβέντους δεν πρέπει να βρεθεί ποτέ ξανά στην οικονομική κατάσταση που βρέθηκε στα χρόνια μετά το 2006 και για να γίνει αυτό λειτουργούμε πάντα με προγραμματισμό. Κάθε χρόνο υπολογίζουμε τα μικρότερα δυνατά έσοδα και το χειρότερο δυνατό σενάριο. Κάθε χρόνο χαράζουμε την στρατηγική μας υπολογίζοντας, για παράδειγμα, ότι η ομάδα δεν θα προκριθεί από τον όμιλο του Champions League. Δεν λειτουργούμε όπως άλλοι, δεν κάνουμε κινήσεις υπολογίζοντας ότι στην πορεία θα έρθουν χρήματα γιατί αν τελικά δεν έρθουν θα βρεθούμε ξεκρέμαστοι και η ζημιά, στην εποχή που ζούμε, θα είναι τεράστια».

Εχοντας μια ομάδα με τέσσερα σερί πρωταθλήματα, με ρεκόρ εσόδων και με ιδιόκτητο γήπεδο, ο Ανιέλι προτιμά κάθε χρόνο να υπολογίζει σε μια αγωνιστική... καταστροφή όταν αποφασίζει την οικονομική πολιτική της ομάδας. Η διαφορά στον τρόπο δουλειάς και σκέψεις σε σχέση με τους άλλους παράγοντες της Serie A είναι εμφανής και για αυτό είναι εμφανής και η διαφορά της Γιουβέντους σε σχέση με τους υπόλοιπους.

Το έχουμε ξαναγράψει και το πιστεύουμε. Ο Αντρέα Ανιέλι είναι εξαιρετικός στη δουλειά του και στις ιδέες του για το πώς πρέπει να προχωρήσει το ιταλικό ποδόσφαιρο συνολικά. Οποιος θέλει να τον ακολουθήσει, ας το κάνει. Οποιος προτιμάει να τον βλέπει συνεχώς σαν τον κακό Ανιέλι της μισητής Γιουβέντους, θα μείνει μια ζωή στη μιζέρια και θα δει να τον ξεπερνάει η εποχή και όχι μόνο...

4 σχόλια:

  1. Απλά να θυμίσω κάτι που είχε πει ο ίδιος ο Andrea Agnelli πριν λίγους μήνες και το οποίο καταδεικνύει πόσο σοβαρός είναι και το πόσο ψηλά έχει μέσα του τη Juve... «Ξέρετε πολύ καλά ότι αν ανοίξω το πορτοφόλι μου, δεν υπάρχει ποδοσφαιριστής στον πλανήτη που να μη μπορώ να αγοράσω. Η Γιουβέντους του μέλλοντος, όμως, θα μάθει να ζει χωρίς να εξαρτάται από εμάς»...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά έκανες και το επισήμανες. Απλά δεν το ανοίγει (το πορτοφόλι) με αυτή την λογική.

      Διαγραφή
  2. Σωστος ο προεδρος, συμφωνω απολυτα μαζι του...
    Αλλα αυτο δεν εξηγει τις σπαταλες που -κατ εμε - εγιναν το καλοκαιρι......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ας κρατήσουμε τη συγκεκριμένη φράση του Αντρέα Ανιέλι. Μάλλον θα την μνημονεύσουμε αρκετές φορές τη φετινή χρονιά.

      Διαγραφή