2 Σεπ 2015

Η σημασία των Ανιέλι στην ιστορία της Γιουβέντους

Η ομάδα ολοκλήρωσε το φετινό της ρόστερ και αν θέλει να βελτιώσει κάτι, θα πρέπει να περιμένει πλέον την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Οι μεταγραφές πάντα είναι ωραίες για συζήτηση γιατί ο καθένας πιστεύει πως έχει την σωστή γνώμη.

Γράφει αποκλειστικά για τη Famiglia Bianconera ο blogger Don Vito

Ισως οι περισσότεροι να μην είμαστε ευχαριστημένοι για τα χρήματα που ξόδεψε φέτος η διοίκηση. Ή που ξόδεψε αυτά τα χρήματα. Μεταξύ των οπαδών της Γιουβέντους υπάρχει και η μερίδα αυτών που «κράζει» τον Αντρέα Ανιέλι για την οικονομική πολιτική της ομάδας. Δεν μ’ ενδιαφέρει να πω αν είναι σωστή ή λάθος. Θέλω να θίξω το κεφάλαιο «Οικογένεια Ανιέλι» στην Γιουβέντους.

Όσοι ονειρεύονται να ξοδεύει η Γιουβε λεφτά με την σέσουλα λογικά θέλουν τους Ανιέλι εκτός ομάδας. Η πολιτική τους στις μεταγραφές αλλά και στα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών είναι συγκεκριμένη και δεν αλλάζει. Είναι, μεταξύ άλλων, η ποδοσφαιρική ταυτότητα της καλύτερης ομάδας της Ιταλίας.

Η οικογένεια που έχει συνδέσει το όνομά της με την ομάδα που υποστηρίζουμε είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο για το τι έχει πετύχει ο σύλλογος μέχρι σήμερα. Τζάνι και Ουμπέρτο Ανιέλι αφιέρωσαν μεγάλο μέρος της ζωής τους και της καθημερινότητάς τους για να φτιάξουν την Γιουβέντους διαφορετική. Για να την φτιάξουν μεγάλη και τρανή.

Της έδωσαν όλα τα εφόδια για να μπορέσει να προχωρήσει, της έφεραν ό,τι καλύτερο κυκλοφορούσε κατά καιρούς στην παγκόσμια ποδοσφαιρική αγορά. Δημιούργησαν ένα brand name ξεχωριστό. Ξεχωριστό ακόμη και μέσα στην Ιταλία. Η Γιουβέντους δεν είναι μια κλασική ομάδα. Είναι μια ομάδα που φέρει και κουβαλάει την σφραγίδα και την φιλοσοφία των Ανιέλι. Και να κάποιος πει πως αυτοί οι άνθρωποι δεν είχαν φιλοσοφία, τότε η κουβέντα σταματάει εδώ.

Ο Αντρέα είναι νέος, φιλόδοξος, διαφορετικός. Μην ξεχνάμε πως ό,τι κι αν κάνει θα συγκρίνεται με τον πατέρα του ή με τον θείο του. Ο ανταγωνισμός στο περιβάλλον τέτοιων οικογενειών δεν είναι απλά μεγάλος. Είναι τεράστιος. Το ίδιο και η πίεση.

Με το βάρος ενός τεράστιου ονόματος, και πολλά λεφτά στην τσέπη φυσικά, ο Αντρέα Ανιέλι κάνει τα δικά του βήματα στον γιουβεντίνικο κόσμο. Τα χρόνια της προεδρίας του η ομάδα έχει πετύχει σημαντικά πράγματα. Πρωταθλήματα, κύπελλα, διακρίσεις, ιδιόκτητο γήπεδο και αρκετά ακόμη projects που «τρέχουν». Οικονομικά, μετά τον υποβιβασμό, έχει μαζέψει την ομάδα και δείχνει πως κάνει μελετημένες κινήσεις. Και είναι σοβαρός. Όπως επιτάσσει όταν φέρεις το επώνυμο «Ανιέλι».

Ο Αντρεά ίσως να μην φτάσει ποτέ τον Τζάνι ή τον Ουμπέρτο. Αλλαξαν οι εποχές. Μην το ξεχνάμε αυτό. Όπως σήμερα δεν βλέπουμε νέους Πλατινί, Ζιντάν ή Ντελ Πιέρο, νέους Τραπατόνι ή Λίπι, το ίδιο συμβαίνει και στον προεδρικό θώκο. Είναι όμως μια αξιόπιστη λύση για την ομάδα και μια λύση που πάνω απ’ όλα εμπνέει σιγουριά. Και αυτό είναι το σημαντικότερο.

Οι Ανιέλι δε θα βάλουν ποτέ την ομάδα «μέσα». Δεν θα αφήσουν ποτέ μια οικονομική τρύπα στα ταμεία του συλλόγου. Ξέρετε γιατί; Γιατί δεν πρόκειται ποτέ η οικογένεια να αφήσει την ομάδα. Και αυτό εμένα μου αρέσει. Η Γιούβε δεν είναι ένα… παιχνιδάκι στα χέρια των ζάμπλουτών Ανιέλι. Είναι ένα κομμάτι τους εαυτού τους.

2 σχόλια:

  1. Γιουβεντους σημαινει οικογενεια Ανιελι, νομιζω δεν υπαρχει ουτε ενας συλλογος που να εχει συνηφαστει τοσο πολυ με τον ονομα μιας οικογενειας...
    Τα οποια λαθη στις μεταγραφες ειναι εργο του Μαροττα, στην Ευρωπη διαφορετικα λειτουργουν τα πραγματα... Αλλωστε λεφτα εχουν ριχθει πολλα, δεν ειμαι σιγουρος αν πηγαν σε σωστη κατευθυνση...

    Οσο η οικογενει Ανιελη ειναι εκει η Γιουβεντους ειναι σε καλα χερια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνούμε στο γενικό μήνυμα που στέλνεις. Μόνο για τον Μαρότα έχουμε να προσθέσουμε πως δεν λειτουργεί χωρίς να έχει οδηγίες. Δεν είναι το απόλυτο αφεντικό του στυλ «πάρε και ξόδεψε».

      Διαγραφή