2 Σεπ 2015

Τι είπε ο Μαρότα για τον σχεδιασμό και το μέλλον της ομάδας

Ο Μπέπε Μαρότα άνοιξε τα χαρτιά του λίγο μετά το τέλος των μεταγραφών. Μίλησε για τη μη συμφωνία με την Σάλκε στην υπόθεση Ντράξλερ αλλά και για την αγωνιστική κατάσταση της ομάδας. Ο τεχνικός διευθυντής της Γιουβέντους δεν κρύφτηκε και δείχνει να πατάει γερά στα πόδια του ενώ υπεραμύνθηκε τις κινήσεις του.

Γράφει αποκλειστικά για τη Famiglia Bianconera ο blogger Mr. Black

Το ρεζούμε των δηλώσεων του Μαρότα είναι πως ζητάει χρόνο από τους οπαδούς. Ζητάει χρόνο για να δέσουν οι νέοι με τους παλιούς ώστε να παρουσιάσουμε και φέτος ένα ανταγωνιστικό σύνολο που θα πρωταγωνιστήσει. «Έχουμε χάσει δύο παιχνίδια στην σειρά αλλά η ποδοσφαιρική μας κουλτούρα δεν μας επιτρέπει να ψάχνουμε δικαιολογίες», είπε.

Χαρακτήρισε το γενικό κλίμα που υπάρχει, την ατμόσφαιρα δηλαδή, όχι το κλίμα μέσα στην ομάδα, απαισιόδοξο ενώ κυριαρχεί ο σκεπτικισμός. Ο ίδιος βέβαια, εκπροσωπώντας τους μπιανκονέρι, αισιοδοξεί πως θα βρούμε σύντομα τον ρυθμό που θέλουμε. «Η Γιουβέντους θέλει πάντα να κερδίζει», είπε και καπάκι αναφέρθηκε στον Πολ Πογκμπά, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά την πρόταση που γράφτηκε προς το τέλος του Αυγούστου από την Τσέλσι.

Όταν η ομάδα απορρίπτει προτάσεις που φτάνουν τα 100 εκατ. ευρώ, τότε δεν μπορεί να την κατηγορήσει κανείς που είναι ένα σούπερ μάρκετ ποδοσφαιριστών, ήταν το κεντρικό του μήνυμα. «Επενδύουμε εκεί που νομίζουμε και παραμένουμε φιλόδοξοι», είπε ο Μαρότα και συμπλήρωσε: «Πάντα ψάχνουμε μια δυνατή υπογραφή. Αν δεν έρθει τώρα, θα έρθει του χρόνου».

Αξίζει να αναφερθούμε στην ατάκα του «είμαι σίγουρος πως αυτή η ομάδα θα πετύχει πολύ περισσότερα τα επόμενα χρόνια». Εν κατακλείδι, δύο πράγματα κατάλαβα διαβάζοντας προσεχτικά τα λόγια του Μαρότα και προσπαθώντας να τα ερμηνεύσω.

Το πρώτο είναι πως λειτούργησε βάσει οδηγιών Αντρέα Ανιέλι και κάθε επιτυχία ή αποτυχία στις μεταγραφές δεν την καρπώνεται αποκλειστικά ο ίδιος και το δεύτερο είναι πως μου δίνεται η αίσθηση πως η Γιούβε κοιτάζει τα επόμενα χρόνια και όχι τόσο την τρέχουσα αγωνιστική χρονιά.

Ο Μαρότα αναφέρθηκε πολλές φορές στο μέλλον και λιγότερο στο σήμερα. Μίλησε για την ομάδα που θα φτιάξουμε και όχι για την ομάδα που φτιάξαμε. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως η Γιούβε δεν θα χτυπήσει το σκουντέτο. Καταδικασμένη είναι εξάλλου για κάτι τέτοιο. Απλά, νιώθω πως ένα… διάλειμμα από φιέστες και κατακτήσεις δεν θα σημάνει συναγερμό στην ομάδα.

Χωρίς φυσικά να στοχεύουμε σε κάτι τέτοιο, μάλλον έχουμε προετοιμαστεί αν θα έρθει. Το πλάνο ανανέωσης της Γιούβε μπλέκει με το DNA του νικητή. Οι μαθημένοι στον πρωταθλητισμό και τις επιτυχίες, πορεύονται με τους νέους και διψασμένους για διακρίσεις. Η χρονιά θα έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον…

12 σχόλια:

  1. δεν μας τα λεει καλά ο καράφλας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εχουν πολυ σωστο πλανο για μενα... βλεπουν το μελλον και πολυ καλα κανουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πράγματι, έχουν αποδείξει πως βλέπουν μπροστά. Γι’ αυτό έχουν κερδίσει και την εμπιστοσύνη του κόσμου. Ξέρεις, Δημοσθένη, η κριτική δεν είναι κακή αν είναι καλοπροαίρετη και χωρίς ύπουλο στόχο.

      Διαγραφή
  3. Για μας που έχουμε συνηθίσει να κρίνουμε από τα φιλικά και τις προπονήσεις, που δεν έχουμε ψήγμα υπομονής δεν τα λέει καλά ο Μαρότα. Χρόνια ακούω τα ίδια και τα ίδια. Κανείς δεν ασχολείται με το ότι ο σύλλογος έχει ένα πλάνο τόσα χρόνια και με βάση αυτό προχωράει. Και μέχρι στιγμής είτε το θέλουν κάποιοι είτε όχι δικαιώνεται. Ας σταματήσουμε επιτέλους να κάνουμε τους ξερόλες κι ας εμπιστευτούμε τους ανθρώπους που όλο και κάτι παραπάνω ξέρουν από αυτά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ξέρουμε αν αναφέρεσαι επί των θεμάτων του blog ή γενικά. Αν ισχύει το πρώτο, δεν νομίζουμε πως βγάζουμε τέτοια εικόνα και τέτοια φιλοσοφία. Ούτε βιαζόμαστε, ούτε κατακρίνουμε. Γράφουμε αυτά που σκεφτόμαστε, είτε είναι καλά είτε άσχημα.

      Αν ήταν να λέμε κάθε μέρα τι μεγάλη ομάδα είμαστε και forza Juve δεν θα χρειαζόταν να δημιουργηθεί αυτό το blog. Ξέρεις, οι κινήσεις, οι δηλώσεις, οι πράξεις, δίνουν ένα σωρό αφορμές για να έχουμε να λέμε.

      Αυτό κάνουμε εδώ. Και να ρίξεις μια συνολική ματιά στο blog θα βρεις ένα σωρό θέματα του στυλ που αναφέρεις.

      Σε ευχαριστούμε για την τοποθέτηση, ακόμη κι αναφερόταν στην Famiglia Bianconera. Έδωσες μια αφορμή να εκφραστούμε και επί προσωπικού.

      Διαγραφή
    2. Καλησπέρα! Προς θεού δεν αναφέρομαι στις απόψεις που φιλοξενεί το blog. Στη νοοτροπία μας ως Έλληνες γενικά αναφέρομαι. Αν κ όπως αντιλαμβάνομαι και οι γείτονες Ιταλοί δεν πάνε πίσω! Συγχαρητήρια για την πολύ καλή δουλειά που κάνετε και το επίπεδο που πραγματικά ξεφεύγει από κάθε τι οπαδικό...

      Διαγραφή
    3. Σε ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να απαντάμε σε θέματα που αναφέρονται σε εμάς, γι’ αυτό και ρωτήσαμε. Το blog είναι ανοιχτό για να σχολιάζουν όλοι οι φίλοι της Γιούβε αλλά και όποιος εμπνέεται από τα θέματα και θέλει να εκφράσει τη γνώμη του.

      Διαγραφή
  4. Καλησπέρα και από μένα

    συγχαρητήρια για την σελίδα και τα ποιοτικά άρθρα

    από την στιγμή που δεν μπορούν να ανταγωνιστούν τους 3-4 μεγάλους οικονομικά, στοχεύουν να το κάνουν βήμα βήμα, απλά θέλει υπομονή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα και από εμάς Αλεξ. Σε ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια.

      Ναι, θα συμφωνήσουμε μαζί σου, δεν μπορούμε (ή δεν θέλουμε) να κοντράρουμε τα μεγάλα οικονομικά μεγέθη. Οπότε, βήμα-βήμα είναι το καλύτερο. Μαζί σου.

      Διαγραφή
  5. Την αποψη μουθ την ειπα σε προηγουμενα αρθρα,
    απλα να προσθεσω οτι αυτο που αναφερεται και σε αυτο το αρθρο
    ( κοιταζουμε τις επομενες χρονιες ) απο τελει αισθηση μου απο αρχη,
    δηλαδη πιστευω οτι φετος θελουν να αφησουν το πρωτασθλημα
    σε αλλη ομαδα...
    Το ξερω οτι ειναι ακραιο αλλα ολες οι κινησεις σε αυτο συνηγορουν..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν μπορείς να πεις πως παρατάνε το πρωτάθλημα, πριν καν αυτό έχει αρχίσει. Άλλο είναι έτοιμοι για μια ανανέωση που μπορεί να έχει κόστος και άλλο δεν μ’ ενδιαφέρει να το πάρω.

      Διαγραφή