29 Σεπ 2015

Ο ρεαλισμός του Μπουφόν, η δημιουργία ομάδας και τι απασχολεί πραγματικά την οικογένεια Ανιέλι

Αν η ομάδα θέλει να συνέλθει, το πρώτο που έχει να κάνει είναι να βρει την ηρεμία της.

Γράφει αποκλειστικά για τη Famiglia Bianconera ο blogger Don Luciano

Ο Μπουφόν βγήκε και μίλησε όπως έπρεπε: «Ετσι όπως είμαστε αυτή την στιγμή, θα πρέπει να αφήσουμε την συζήτηση για πρωτάθλημα στην άκρη για λίγους μήνες, μέχρι να βρούμε την ισορροπία μας. Οταν την βρούμε, θα κοιτάξουμε την βαθμολογία να δούμε πού είμαστε».

Ο αρχηγός, πρώτα από όλα, μίλησε με ρεαλισμό. Ετσι όπως είναι η ομάδα αυτή την στιγμή όντως δεν έχει νόημα να μιλάμε για πρωτάθλημα. Οχι γιατί δεν θα κάνουν στραβοπατήματα όλοι οι άλλοι αλλά γιατί θα κάνουμε κι εμείς.

Ο αρχηγός ξέρει ότι αυτή την στιγμή είναι απαραίτητο να αποφορτιστεί η ομάδα. Γιατί για μια ομάδα που έχει αλλαγές στο ρόστερ και τραυματισμούς, ένα ξεκίνημα όπως αυτό που πραγματοποιεί η Γιούβε μπορεί να την κάψει.

Ο Μπουφόν το αντιλαμβάνεται καλύτερα από όλους και γι’ αυτό βγαίνει και λέει αυτός κάτι τέτοιο στον κόσμο, αποφορτίζοντας κάπως τους συμπαίκτες του. Αν είναι για εμάς σοκαριστικό το ξεκίνημα της ομάδας, σκεφτείτε πώς είναι για τους ποδοσφαιριστές. Οι παλιοί εκτίθενται, οι νέοι παρουσιάζονται σαν κατώτεροι των προσδοκιών, λίγους μήνες αφότου έχουν κάνει την μεταγραφή της καριέρας τους.

Σε μια τέτοια κατάσταση, δεν είναι καθόλου δύσκολο να πάρει η μπάλα και παίκτες που μπορούν να δώσουν πολλά, πράγμα που σημαίνει ότι μια ανατροπή της κατάστασης, αγωνιστικά και βαθμολογικά, θα είναι αδύνατη στη συνέχεια. Για να αποφευχθεί αυτό, η Γιουβέντους θα πρέπει να ηρεμήσει.

Και για να ηρεμήσει θα πρέπει όντως να σταματήσει να κοιτάζει τη βαθμολογία. Προέχει το να γίνει ομάδα, να καθαρίσει όσο μπορεί το μυαλό της και να αρχίσει να νικάει. Τα δύο ματς με Σεβίλλη και Μπολόνια είναι μια καλή ευκαιρία για να πέσουν κάπως οι τόνοι καθώς θα πάμε στη διακοπή του πρωταθλήματος.

Με την επανέναρξη, το πρόγραμμα λέει Μιλάνο. Εκείνη την ημέρα, σε αυτό το ματς, θα καταλάβουμε σε πολύ μεγάλο βαθμό αν η κατάσταση είναι ή όχι αντιστρέψιμη. Η Γιουβέντους που ξέρουμε, θα πάει, θα νικήσει και θα δείξει ότι έχει ακόμη λόγο. Σε διαφορετική περίπτωση, πρόβλημα...

Και κάτι τελευταίο. Ο δημοσιογράφος Τζανπάολο Ορμετσάνο, οπαδός της Τορίνο και φίλος του Τζανπιέρο Μπονιπέρτι, είπε πριν λίγες μέρες: «Τι σκέφτεται η οικογένεια Ανιέλι αυτή την στιγμή; Θα ήθελα να ήμουν δέκα μύγες για να μπορώ να πάω ταυτόχρονα σε δέκα διαφορετικά σημεία. Είναι μια τεταμένη περίοδος γιατί υπάρχουν και κάποια θέματα που δεν αφορούν το ποδόσφαιρο, δεν υπάρχει λόγος να το κρύψουμε. Νομίζω πως πολλοί στο περιβάλλον Ανιέλι σκέφτονται ότι φέτος η ομάδα πρέπει να δώσει απόλυτη προτεραιότητα στο Champions League».

Μου κάνει εντύπωση η ευκολία με την οποία κάποιοι δημοσιογράφοι αυτή την περίοδο περνάνε προς τον κόσμο διάφορες σκέψεις της οικογένειας. Την μία το ρεπορτάζ για την επιστολή στους άλλους μετόχους, τώρα η αίσθηση ότι το Champions League πρέπει μας ενδιαφέρει περισσότερο από το πρωτάθλημα... 

3 σχόλια:

  1. Αυτό που θα περίμενε ένας οπαδός από τον αρχηγό της ομάδας του, να είναι ειλικρινής μαζί του. Και ο Τζίτζι δεν είναι απλά ειλικρινής με τους οπαδούς, είναι και ρεαλιστής σκιαγραφώντας εν ολίγοις και την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ομάδα. Ένας πραγματικός ηγέτης, για μένα μετά και τα όσα έχει περάσει με την ομάδα, ο βασιλιάς στην Γιούβε. Μας ξεκαθαρίζει εξ αρχής να μην έχουμε προσδοκίες για το φετινό πρωτάθλημα. Αποφορτίζοντας έτσι την ομάδα, ίσως αποδώσει καλύτερα και εν προκειμένω αυτό είναι το ζητούμενο πλέον. Κλείνοντας θέλω να πω, ότι, βλέποντας την ομάδα να αποδίδει κατά αυτό τον τρόπο από τα πρώτα ματς, σκέφτηκα και εγώ μήπως τελικά ο ένας και μοναδικός στόχος της ομάδας είναι το Champions League. Πιστεύω, ότι θα μπορώ να εκτιμήσω αυτή τη σκέψη, όπως και κάθε υποψιασμένος Γιουβεντίνος, μετά και το αυριανό ματς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το βράδυ της Τετάρτης θα ξέρουμε αν έχουμε έναν σημαντικότατο στόχο για φέτος. Γιατί όχι; Ποιος δε θα θυσίαζε ένα σκουντέτο για το Champions League. Μακάρι!

      Διαγραφή
  2. Ο Μπουφόν έδωσε το στίγμα για το πως θα πρέπει να σκεφτόμαστε.Το να χάσεις και ένα πρωτάθλημα όταν έχεις πάρει τα τέσσερα προηγούμενα δεν έγινε και τίποτα.Το θέμα είναι να βρεις ρυθμό.Όσο για τον προσδιορισμό στόχου αν και είμαι υπέρμαχος της ευρώπης και της κατάκτησης του τσαμπιονς λιγκ,
    είναι πολύ δύσκολο ακόμη και η καλύτερη ομάδα του κόσμου να είσαι να σκέφτεσαι την κατάκτηση από τώρα.Στόχος είναι να φτάσεις όσο πιο ψηλά γίνεται και αν μπορείς πάρτο.Έτσι και αλλιώς όλοι αυτό θέλουμε!

    Mr.Dillis

    ΑπάντησηΔιαγραφή