28 Σεπ 2015

Δύο απίθανα στατιστικά στοιχεία που σε βάζουν σε σκέψεις

Στους αγώνες της Κυριακής για την Serie A γράφτηκε ιστορία αφού έγινε κάτι που είχε να συμβεί 21 χρόνια.

Γράφει αποκλειστικά για τη Famiglia Bianconera ο blogger Don Luciano

Τι ήταν αυτό; Να ηττηθούν στην ίδια αγωνιστική οι τρεις του βορρά. Γιουβέντους, Μίλαν και Ιντερ. Την αρχή την κάναμε εμείς το βράδυ του Σαββάτου στη Νάπολι (2-1), ακολούθησε νωρίς το μεσημέρι της Κυριακής η Μίλαν στη Γένοβα (1-0 από Τζένοα) και το... 3Χ3 έγινε το βράδυ στο Μιλάνο, με εντυπωσιακό τρόπο, από την Ιντερ (1-4 από Φιορεντίνα). Η προηγούμενη φορά που είχε συμβεί αυτό ήταν στην 6η αγωνιστική, όπως και τώρα, της σεζόν 1994-95: Φότζια-Γιουβέντους 2-0, Ιντερ-Μπάρι 1-2, Πάντοβα-Μίλαν 2-0.

Στο τέλος εκείνου του αγώνα στην Φότζια, οι οπαδοί της Γιούβε είχαν αποδοκιμάσει έντονα τους πάντες και ειδικά τον Μαρτσέλο Λίπι, που είχε προσληφθεί λίγους μήνες πριν.

Ηταν μια σεζόν που άρχισε δύσκολα για τους μπιανκονέρι αλλά από τον Ιανουάριο κι έπειτα ανέβασαν ρυθμό και με ένα μεγάλο σερί νικών έφυγαν μπροστά και πανηγύρισαν το πρώτο πρωτάθλημα μετά από εννιά χρόνια, ανοίγοντας με τον καλύτερο τρόπο την εποχή Λίπι.

Μακάρι η ιστορία να επαναληφθεί φέτος, με την Γιουβέντους να κάνει ένα μεγάλο σερί στη συνέχεια και να ξαναμπαίνει στη μάχη του τίτλου.

Για την ιστορία, να αναφέρουμε και ένα άλλο στατιστικό... Η προηγούμενη φορά που η Ιντερ ξεκίνησε με 5Χ5, όπως φέτος, ήταν την σεζόν 1966-67, το τέλος της οποίας βρήκε την Γιούβε να πανηγυρίζει το σκουντέτο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου