27 Σεπ 2015

Ο Αλέγκρι χρωστάει μια σοβαρή και υπεύθυνη απάντηση σε ένα σημαντικό ερώτημα

Μία ακόμη ήττα, μία ακόμη μέτρια έως κακή αλλά σίγουρα αδιάφορη εμφάνιση από την Γιουβέντους που συνεχίζει να χάνει, να σκορπάει βαθμούς και να αποτελεί την δυσάρεστη έκπληξη του φετινού πρωταθλήματος. Και φυσικά να μην πηγαίνει για πρωτάθλημα.

Γράφει αποκλειστικά για τη Famiglia Bianconera ο blogger Don Vito

Η ομάδα παρουσιάστηκε όπως ακριβώς την έχουμε δει σε όλα τα ματς της Serie A, εκτός από αυτό στην Γένοβα. Δεν έχει σχέδιο, οι ποδοσφαιριστές δεν έχουν ρόλους, δεν υπάρχει κανένα σύστημα στο παιχνίδι, κλπ, κλπ. Στον αγώνα του Σαν Πάολο, προστέθηκε και κάτι ακόμη!

Οι… πρωτότυπες «παραξενιές» του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι. Ο προπονητής είναι πιο ντεφορμέ από τους ποδοσφαιριστές του και καταφέρνει να κάνει πράγματα που δεν τα περιμένει κανένας. Κινήσεις που μας στοιχίζουν.

Και μόνο που πάμε να παίξουμε στην Νάπολι με τον Παντοΐν στην βασική ενδεκάδα, ξενερώνεις πριν το πρώτο σφύριγμα. Και ξέρεις πως υπάρχει το σίγουρο αδύνατο σημείο της ομάδας. Αλλά αυτό δεν είναι νέο.

Πάμε στα πιο σοβαρά γιατί η υπόθεση Παντοΐν είναι για γέλια. Ο προπονητής της Γιούβεντους που ξέρει πως παίζει σε κάθε παιχνίδι από ’δω και πέρα τη θέση του, αφήνει έξω από τη μάχη του Σαν Πάολο τους Μοράτα, Αλεξ Σάντρο και Κουαδράδο.

Αντε να πούμε πως ο Κουαδράδο ήταν κουρασμένος. Αντε να πούμε πως έβαλε τον Εβρά επειδή του βγήκε στη Σίτι και σκέφτηκε ξανά έτσι. Ο Μοράτα, μίστερ, γιατί έμεινε έξω; Εκτός δεν τον άφησε με την Φροζινόνε και υποθέσαμε πως το έκανε για να τον έχει σε φουλ διάθεση και ενέργεια με την Νάπολι;

Και τελικά, έριξε στην βασική ενδεκάδα τον Τζάτζα, που για τέσσερα-πέντε παιχνίδια δεν είχε παίξει ούτε δευτερόλεπτο. Αν υπολογίσουμε σε αυτό πως όλα τα ιταλικά ρεπορτάζ, πριν τον αγώνα, είχαν βασικό τον Ισπανό επιθετικό (δεν ήταν τραυματίας δηλαδή),τότε βλέπουμε έναν προπονητή να λειτουργεί σε κατάσταση τρικυμίας.

Ενδιαφέρον θα έχει να ακούσουμε την απάντησή του, γιατί σίγουρα θα ρωτηθεί από τους Ιταλούς δημοσιογράφους. Γιατί κύριε Αλέγκρι αφήνεται εκτός βασικής ενδεκάδας στην Νάπολι τον καλύτερο επιθετικό που έχει η ομάδα; Αυτοκτονείτε ο ίδιος και καταστρέφετε ό,τι έχετε πετύχει στην ομάδα;

7 σχόλια:

  1. 8 παιχνιδια -8 διαφορετικες εντεκαδες ,3 η και 4 διαφορετικα συστηματα,καμια ομοιογενεια ,καμια συνοχη καμια αισθηση υπευθυνοτητας,καμια επαφη με τη πραγματικοτητα!27 σεπτεμβριου και η Γιουβε εκτος του κυριου και πρωταρχικου της στοχου!Τα τραγικα λαθη του μαροτα το καλοκαιρι και η ακομα πιο τραγικη διαχειρηση του αλεγκρι!Περαστικα μας!

    δημητρης/μελβουρνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστότατες επισημάνσεις Δημήτρη. Αυτά που έγραψες τα ξημερώματα της Κυριακής, τα έγραφαν οι Ιταλοί το μεσημέρι αλλά και ακόμη και σήμερα Δευτέρα.

      Διαγραφή
  2. Ότι να ΄ναι είναι η ομάδα. Ούτε αρχή ούτε τέλος. Κακά τα ψέμματα, ο Αλέγκρι δείχνει ανήμπορος να αλλάξει την κατάσταση. Εντάξει τα έκανε μαντάρα και ο Μαρότα. Πήγε και πέταξε 50 μύρια για Ντιμπαλά και Ερνάνες. Μια απορία, σε τι είναι καλύτερος ο Ντιμπαλά από τον Κομάν, και ο Ερνάνες από τον Πίρλο (σε αυτή την ηλικία)? Σε τίποτα πολύ απλά. Ο Αντωνάκης ήταν στις εξέδρες πάντως. Λέτε σύντομα και στο πάγκο για περισώσει ότι μπορεί να σωθεί?

    Δημήτρης Λάρισα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για τον Κόντε έχουμε ξαναγράψει την γνώμη μας, Δημήτρη. Πιστεύουμε πως θα έρθει και δεύτερη φορά στην ομάδα αλλά τώρα είναι ακόμη νωρίς.

      Διαγραφή
  3. Εβαλε Ζάζα γιατί ήταν καλός μεσοβδόμαδα...ενώ ο Μορατα έχει ξεκινήσει απογοητευτικα την σεζόν...
    Εκτός του Έρνανες και του Παντοιν...η ενδεκάδα ήταν καλή...τώρα στο αγωνιστικό κομμάτι γιατί ο πογμπα βρισκόταν όλη την ώρα στα αριστερά σαν εξτρεμ?...Ο ερνανες ούτε έξω από το Τορίνο δεν θα έπρεπε να περνάει κανονικά...Μπονουτσι κακός...η μπαλιές του ασχολίαστες...Ένα 4-3-3 Με 3αδα στο κέντρο περευρα λεμινα πογμπα κ μπροστά Ντυμπαλα Ζάζα Κουαδραδο θα έδινε περισσότερο χώρο στον Ντυμπαλα κ θα παίζε κ ο παικταρας ο Κουαδραδο...Όσο πιο νωρίς φύγει ο αλεγκρι τόσο το καλύτερο για την ομάδα...για να μην βγούμε εκτός όλων των φετινών στόχων.

    GIO

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έβαλε Τζάτζα που τον είχε ξεχασμένο σε όλα τα πρώτα παιχνίδια; Και ήτνα καλός με την Φροζινόνε; Δεν συμφωνούμε φίλε GIO. Στα υπόλοιπα που αναφέρεις κάπου μας βρίσκεις μαζί σου, κάπου στη μέση. Για να δούμε. Η χρονιά θα μας δώσει πολύ ψωμί για συζήτηση.

      Διαγραφή
  4. ΣΤΗ ΝΑΠΟΛΙ, ΜΟΛΙΣ ΕΙΔΑ ΤΟΝ ΠΑΝΤΟΙΝ ΣΤΗ ΒΑΣΙΚΗ ΕΝΔΕΚΑΔΑ ΜΟΥ ΗΡΘΕ ΝΑ ΜΗ ΔΩ ΤΟ ΜΑΤΣ... ΚΑΙ ΜΟΡΑΤΑ, ΚΟΥΑΔΡΑΔΟ, ΣΑΝΤΡΟ ΕΞΩ...ΚΑΙ Ο ΝΤΥΜΠΑΛΑ ΑΛΛΑΓΗ, ΑΛΛΑ Ο ΠΑΝΤΟΙΝ ΜΕΣΑ...!!! ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΦΕΤΟΣ ΘΕΛΕΙ ΕΠΙΤΗΔΕΣ ΝΑ ΧΑΝΕΙ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή