16 Σεπ 2015

Επιστολή-παρέμβαση προς τους Ελληνες δημοσιογράφους: Μην χρησιμοποιείτε άλλο υποτιμητικά το Χέιζελ

«Ποια βαριά φανέλα, δυο πρωταθλητριών και ένα πέτσινο στο Χέιζελ». Αν σταματούσε στο «πρωταθλητριών» δεν θα μπαίναμε ποτέ στην διαδικασία να γράψουμε το συγκεκριμένο θέμα. Αλλά δεν είναι ο πρώτος, ούτε φυσικά θα είναι ο τελευταίος.

Το μεγαλύτερο επιχείρημα των αθλητικογράφων της Ελλάδας που μισούν την Γιουβέντους είναι το Χέιζελ. Δεν είναι λίγες οι φορές που το χρησιμοποιούν ως επιχείρημα για να μειώσουν την ομάδα. Κάτι τέτοιο έγινε σε ελληνικό μέσο μετά την νίκη της Γιούβε μέσα στην Αγγλία.

Η απέχθεια στην μπιανκονέρα φανέλα δεν είναι κάτι κατακριτέο. Ο καθένας όπως αισθάνεται και δεν κρίνεται γι’ αυτό. Στο ποδόσφαιρο εκτός από αγάπη και συμπάθεια, υπάρχει μίσος και απέχθεια. Σταματήστε όμως να χρησιμοποιείτε έναν αγώνα που δολοφονήθηκαν 39 άνθρωποι για να μειώσετε την Γιουβέντους.

Ακολουθεί ανοιχτή επιστολή-παρέμβαση προς τους δημοσιογράφους που καπηλεύονται με τον τρόπο τους τον θάνατο 39 οπαδών. Συνήθως όλοι τους είναι βασικοί υποστηριχτές αγγλικών συλλόγων.

«Προς δημοσιογράφους

Αξιότιμοι κύριοι,
Εδώ και πολλά χρόνια, δεκαετίες θα θέλαμε, γινόμαστε μάρτυρες αναφορών στον τελικό του Χέιζελ. Όχι όμως για το έγκλημα που διαπράχθηκε αλλά για το ανύπαρκτο πέναλτι που δόθηκε στον Μπόνιεκ. Το λέτε και το ξαναλέτε για να δείξετε-αποδείξετε πως η ομάδα που μισείτε δεν είναι τίμια.

Ο θάνατος-δολοφονία 39 ανθρώπων, γιατί αυτό έγινε εκείνη την ημέρα, είναι παραπάνω από ένα λανθασμένο σφύριγμα που έμελλε να κρίνει το αποτέλεσμα ενός αγώνα που δεν έπρεπε να γίνει.

Το βράδυ της 29ης Μαΐου του 1985, ο χρόνος σταμάτησε πριν ξεκινήσει το παιχνίδι. Τα γεγονότα αυτά έγραψαν την πιο μαύρη σελίδα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Δεν μιλάμε για ένα ατύχημα, για μια κακή στιγμή. Μιλάμε για μια δολοφονία 39 ανθρώπων και το δράμα εκατοντάδων άλλων που ζουν ακόμη και μέχρι σήμερα με τους εφιάλτες τους.

Θερμή παράκληση, αν θέλετε να μειώσετε την Γιουβέντους, μπορείτε να το κάνετε και να πιαστείτε από κάπου αλλού. Αν δεν το έχετε σκεφτεί, μπορείτε να πιαστείτε από το σκάνδαλο Καλτσιόπολι. Αλλά εσείς επιμένετε να χρησιμοποιείτε το Χέιζελ. Παράξενο. Αφήστε ήσυχους τους νεκρούς. Φτάνει πια!

Σταματήστε να επικαλείστε τον τελικό του Χέιζελ και να τον συνδέεται με ένα λανθασμένο πέναλτι. Τον τελικό του Χέιζελ ολόκληρη η Ευρώπη τον θυμάται για την δολοφονία 39 οπαδών από Άγγλους χούλιγκαν. Μόνο στην Ελλάδα γίνεται υπάρχει κίνημα να συνδεθεί με το συγκεκριμένο σφύριγμα.

Μάλλον γιατί μόνο στην Ελλάδα, όταν ολόκληρη η ποδοσφαιρική Ευρώπη έβλεπε και θαύμαζε τον γαλαξία αστέρων του Καμπιονάτο εκείνων των χρόνων, το ελληνικό κοινό μάθαινε για κάτι απίθανους Άγγλους, Σκοτσέζους, Ιρλανδούς και νόμιζε πως έβγαζαν μέχρι και φλόγες από το στόμα.

Την Γιουβέντους μην τη σεβαστείτε.
Σεβαστείτε όμως τους νεκρούς της.

Με εκτίμηση
Famiglia Bianconera»

4 σχόλια:

  1. Απαραίτητη σημείωση: Η Famiglia Bianconera δεν θα επιτρέψει στο συγκεκριμένο άρθρο να δημοσιευθούν σχόλια επί προσωπικού. Αναφορές σε συγκεκριμένα πρόσωπα ή μέσα, δεν προσφέρουν τίποτα σε αυτό που θέλουμε να πετύχουμε.

    Αν θέλετε να βοηθήσετε από την πλευρά σας, μπορείτε να δυναμώστε περισσότερο το κείμενο με την επιχειρηματολογία σας. Ακόμη καλύτερα, διαδώστε το όπου μπορείτε μέσω των social media για να το μάθει όλο και περισσότερος κόσμος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εξαιρετική τοποθέτηση παιδιά. Ας είναι εφαλτήριο για έναν αγώνα που πρέπει να δώσουμε όλοι οι Γιουβεντίνοι στην Ελλάδα. Διακρίνω στο ήθος και στο ύφος σας μια πολύ διαφορετική κουλτούρα. Ξεχωρίζεται από τον σωρό και την σαβούρα που γράφεται στο ελληνικό ίντερνετ, και μιλώ για την σαβούρα που γράφεται για την ομάδα μας. Δυστυχώς πολύ νομίζουν πως έχουμε μείνει στις εποχές του «πάμε ρε μ@#$@#α» και «θα σας γ@#$@$#ε». Ετσι δεν πετυχαίνεις τίποτα. Χαίρομαι που σας διαβάσω και μου αρέσουν οι ιδέες που έχετε. Και εις ανώτερα (δεν ξέρω ποια μπορεί να είναι αυτά).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα προσπαθήσουμε να δώσουμε έναν αγώνα για την αποκατάσταση της πραγματικής αλήθειας που είναι μία και μοναδική. Αυτός είναι ένας στόχος που θα πρέπει να έχουν όλοι όσοι αγαπούν την ομάδα.

      Για τα υπόλοιπα που λες, δεν θέλουμε να τοποθετηθούμε.
      Σ’ ευχαριστούμε για το σχόλιό σου σε ένα τόσο ευαίσθητο θέμα.

      Διαγραφή
  3. ΚΑΙ ΓΩ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΜΟΥ ΝΑ ΠΩ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΑΥΤΗ. ΜΠΡΑΒΟ ΠΑΙΔΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή