4 Σεπ 2015

Μια απόφαση που ίσως αλλάξει το ρου της ιστορίας

Μπαίνω κατ' ευθείαν στο «ψητό». Είμαι της άποψης ότι οι σημερινοί ποδοσφαιριστές είναι υπερεκτιμημένοι. Είναι δημιουργήματα κατά κύριο λόγο του μάρκετινγκ και των νέων διαύλων που οι μάνατζερ έχουν στα χέρια τους για να διαφημίσουν το «προϊόν» τους.

Γράφει αποκλειστικά για τη Famiglia Bianconera ο blogger Il Consigliere

Υπό αυτήν την έννοια λοιπόν, πιστεύω ότι ο Πολ Πογκπμά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να λογίζεται ως ο παίκτης των 100+ εκατομμυρίων ευρώ. Το ότι έχει φτάσει να κοστολογείται στα 22 του χρόνια ένα καράβι λεφτά είναι επιτυχία του ιδιοφυούς μάνατζέρ του, Μίνο Ραϊόλα.

Και φέτος το καλοκαίρι ο Πολ βρέθηκε στο επίκεντρο λόγω των μεταγραφικών σεναρίων που τη μια τον έστελναν τη μία στη Βαρκελώνη, την άλλη στη Μαδρίτη, στο Παρίσι, μετά στο Λονδίνο. Η διοίκηση αποφάσισε ότι ο παίκτης δεν πωλείται, παρά τις αστρονομικές προτάσεις που λέγεται πως δέχθηκε.

Το αν η διοίκηση θα εξακολουθήσει να κλείνει τα αυτιά της στις... σειρήνες, δεν το γνωρίζω. Η νέα Γιουβέντους θα χτιστεί πάνω στον νεαρό Γάλλο ο οποίος, μάλιστα, πήρε και τη φανέλα με το Νο10. Αυτή που φόρεσαν και τίμησαν κάποτε ο Πλατινί, ο Ντελ Πιέρο, o Mπάτζιο και εσχάτως ο Τέβες.

«Η φανέλα με το 10 ανέκαθεν έκανε τον κόσμο να ονειρεύεται. Είναι η φανέλα που όλα τα παιδιά θέλουν. Είναι όμως και η φανέλα η οποία πρέπει να δοθεί σε έναν ποδοσφαιριστή με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Σε ένα φαινόμενο. Ειδικά όταν μιλάμε για το 10 της Γιουβέντους», έλεγε στις αρχές Ιουλίου ο πρόεδρος της «Μεγάλης Κυρίας, Αντρέα Ανιέλι. Σχεδόν ένα μήνα μετά η φανέλα με το 10 δόθηκε στον Πογκμπά...

Βαρύ φορτίο καλείται να σηκώσει ο πιτσιρικάς και θα πρέπει να έχει τη δύναμη και το σθένος να αντέξει στην πίεση και να αντεπεξέλθει στις υψηλές προσδοκίες που έχουν όλοι από αυτόν, τώρα που δεν θα έχει στο πλευρό του τον Πίρλο και τον Βιντάλ.

Θα μπορούσε, πάντως κάλλιστα να κουνήσει μαντίλι, αν πιστέψουμε το δημοσίευμα της Gazzetta dello Sport για την πρόταση-μαμούθ της Τσέλσι λίγα 24ωρα πριν την εκπνοή της μεταγραφικής περιόδου.

Λέει, λοιπόν, το ρεπορτάζ ότι η προσφορά των Λονδρέζων ήταν στα 85 εκατομμύρια ευρώ συν έναν παίκτη που θα επέλεγε ο Αλέγκρι, ο οποίος είχε μια αδυναμία όπως διαβάζαμε τόσο καιρό στον Όσκαρ και τον Ραμίρες.

Στον δε Πογκμπά η Τσέλσι έδινε περί τα 12 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο για πολυετές συμβόλαιο, τη στιγμή που η αμοιβή του στη Γιούβε, μετά την ανανέωση του συμβολαίου μέχρι και το 2019, είναι 4,5. Η διοίκηση απάντησε αρνητικά, αλλά το θέμα ήταν και η επιθυμία του παίκτη. Γιατί με το στανιό δεν γίνεται να κρατήσεις κανέναν.

Το βράδυ μεταξύ 24 και 25 Αυγούστου ο Ραϊόλα συζήτησε διεξοδικά το θέμα με τον Γάλλο, ζύγισαν τα υπέρ και τα κατά και πήραν την απόφασή τους. Θα ήταν πολύ εύκολο για τον πιτσιρικά να αποδεχθεί την πρόταση της Τσέλσι, να πιέσει τη διοίκηση να τον δώσει στους Λονδρέζους και να προστεθεί στο κατά τα άλλα πλούσιο ρόστερ που έχει στη διάθεσή του ο Μουρίνιο.

Θα ήταν άλλος ένας μεταξύ των πολλών σημαντικών παικτών που έχει στο δυναμικό της η Τσέλσι. Το ενδεχόμενο να επιστρέψει στην Premier League και να συνεργαστεί με τον Πορτογάλο τεχνικό δεν τον συγκίνησε ιδιαίτερα. Ούτε φυσικά και τα τριπλάσια χρήματα που του πρόσφεραν.

Ο Πογκμπά επέλεξε να μείνει στο Τορίνο και να αναλάβει τη μεγάλη πρόκληση του να εξελιχθεί σε ηγέτης της Γιουβέντους. «Μένω για να τιμήσω το Νο10 και να ηγηθώ των προσπαθειών της ομάδας σε αυτήν την νέα εποχή», φέρεται να είπε. Η ιστορία θα δείξει αν αυτή η επιλογή του τον δικαιώσει.

Δεν ξέρω αν ο Πογκμπά θα προσφέρει όσα οι σπουδαίοι συμπατριώτες του που φόρεσαν την τιμημένη ασπρόμαυρη φανέλα (Πλατινί, Ζιντάν, Τρεζεγκέ). Αυτό που ξέρω είναι πως από κάτι τέτοιες επιλογές γεννιούνται ηγέτες, είδωλα, ινδάλματα, ήρωες. Είπαμε, το ταλέντο του είναι αδιαμφισβήτητο, οι φιλοδοξίες του τεράστιες.

Αυτό που μένει για να εκτοξευτεί είναι η στήριξη από τη διοίκηση και βασικά τον προπονητή. Ο οποίος παρεμπίπτοντος, μιλώντας στην Tuttosport έσπευσε να «φτιάξει» τον πιτσιρικά παρά το γεγονός ότι στα δύο πρώτα ματς του πρωταθλήματος ήταν απογοητευτικός. «Forza Πολ! Φέτος θα είναι η χρονιά σου!».

Μακάρι!

6 σχόλια:

  1. Εγώ τον πιστεύω πολύ σαν ποδοσφαιριστή αλλά θεωρώ πως δεν θα του κάνει καλό που του έδωσαν το 10. Δεν έχει μάθει να ααναλαμβάνει ρόλους και ευθύνες και αυτή η φανέλα θέλει τέτοιους παίκτες. Forza Juve!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αργύρη, έχουμε κοινή άποψη σε αυτό το θέμα. Εχει γραφτεί και αναλυθεί μέσα από σχετικά θέματα. Μακάρι να μας βγει αλλά ο Πολ δείχνει χαμένος στον νέο του ρόλο.

      Διαγραφή
  2. Η πρωτη σου παραγραφος τα λεει ολα il consilgere,
    και νομιζω το pick του pogba ηταν φετος....
    Με τη λογικη οτι πρεπει να γινει ηγετης και να παιζει πιο μπροστα απο ατο που
    μπορει πολυ φοβαμαι οτι θα τον καψουν...
    Ιδωμεν.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δημήτρη, από πλευράς μας ισχύει ότι είπαμε και παραπάνω αλλά και έχουμε γράψει. Η αλήθεια είναι πως ο Πολ είναι πάντα στο επίκεντρο. Οπότε θα πούμε άλλα τόσα και περισσότερα στην συνέχεια.

      Διαγραφή
  3. Η juve κινητε οπωs η μπαρτσα ολα περιστρεφονται γυρω απο τον μεσι στην μπαρτσα και απο τον πογμπα στην juve και στην ρεαλ με τον ροναλντο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μόνο που, αγαπητέ φίλε, δεν είναι ούτε Μέσι ούτε Κριστιάο Ρονάλτο.

      Διαγραφή