24 Σεπ 2015

Δεν χτύπησε απλώς καμπανάκι αλλά όλες οι καμπάνες του Βατικανού

Σε περίπτωση που δεν το έχουν καταλάβει στην ομάδα, είμαστε ακόμη στον Σεπτέμβριο και βρισκόμαστε ήδη στο -10 από την κορυφή.

Γράφει αποκλειστικά για τη Famiglia Bianconera ο blogger Don Luciano

Τα δεδομένα λένε ότι στη Γιουβέντους δεν χτυπάει καμπανάκι. Χτυπάνε όλες οι καμπάνες του Βατικανού μαζί! Ο Αλέγκρι, πάντως, παραμένει σίγουρος για την εξέλιξη της σεζόν και το είπε και μετά το 1-1 με την Φροζινόνε. Είναι τόσο σίγουρος μάλιστα ώστε να προκαλεί και απορίες στους δημοσιογράφους για το πώς το καταφέρνει.

Μακάρι να έχει δίκιο αυτός και όχι όλοι οι υπόλοιποι που ανησυχούμε. Γιατί αυτό το 1-1 είναι πραγματικά λόγος ανησυχίας, ειδικά όταν έρχεται μετά από δύο σερί εκτός έδρας νίκες σε Μάντσεστερ και Γένοβα. Και τρεις μέρες πριν από ένα ταξίδι στο Σαν Πάολο...

Με όσα βλέπουμε σε κάθε αγώνα, ειλικρινά, δεν θα είναι έκπληξη η νίκη στο νότο, όπως δεν θα είναι έκπληξη και η ήττα. Η Γιούβε αυτή την στιγμή μοιάζει εντελώς αψυχολόγητη και αυτό είναι πρόβλημα.
Τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια, με τα καλά της και τα κακά της, ήξερες πάνω-κάτω ποια είναι η ομάδα και πώς αντιδρούσε σε κάθε περίπτωση. Σε κάθε αποτέλεσμα. Εδώ, τώρα, σηκώνουμε όλοι τα χέρια ψηλά και περιμένουμε να δούμε την συνέχεια. Το να είμαστε, πάντως, στο -10 από τις 24 Σεπτεμβρίου είναι απλά εξωφρενικό.

Παρ' όλα αυτά, υπάρχει λόγος αισιοδοξίας; Υπάρχει και δεν έχει να κάνει μόνο με το γεγονός ότι κάποια στιγμή, με βάση την λογική τουλάχιστον, θα γυρίσουν οι τραυματίες και θα παίξει η ομάδα πλήρης.

Εχει να κάνει και με το γεγονός ότι και οι άλλοι, πάνω-κάτω, στην ίδια κατάσταση είναι. Με εξαίρεση την Ιντερ που έχει καταφέρει να κάνει το 5x5 χωρίς να παίζει μπάλα (μπράβο της που τα καταφέρνει), οι υπόλοιποι είναι επίσης ό,τι να 'ναι...

Η Ρόμα έχει μόλις τρεις βαθμούς περισσότερους από την Γιούβε, η Νάπολι μόλις έναν, η Μίλαν είναι στο +4 αλλά δεν πείθει ως ομάδα, η Λάτσιο είναι σχεδόν σίγουρο ότι δεν θα κάνει σεζόν ανάλογη της περσινής. Μπορεί να μας ενδιαφέρει πρώτα και πάνω από όλα τι κάνει η Γιουβέντους αλλά σε Ρώμη και Νάπολη, πραγματικά, πρέπει να χτυπάνε τα κεφάλια τους στον τοίχο επί ώρες με δεδομένο ότι οι «μπιανκονέρι» κάνουν τόσο τραγικό ξεκίνημα και αυτοί δεν έχουν καταφέρει να το εκμεταλλευτούν και να ξεφύγουν.

Αν η Γιουβέντους δεν συνέλθει άμεσα, βέβαια, θα το κάνουν και μετά θα τρέχουμε και δεν θα φτάνουμε όχι για το πρωτάθλημα αλλά γενικά... Μέχρι να συνέλθουμε όμως, αν υπάρχει κάτι που μπορεί να μας κρατήσει όρθιους, είναι το γεγονός ότι οι άλλοι δείχνουν να... φοβούνται να ξεφύγουν. Η Ιντερ δεν φοβάται προς το παρόν αλλά για αυτή το πραγματικό τεστ χαρακτήρα θα είναι το πώς θα αντιδράσει όταν θα έρθουν ένα-δύο άσχημα αποτελέσματα.

Οχι ότι θα έχει και ιδιαίτερη σημασία, πάντως, αν η Γιουβέντους συνεχίσει έτσι...

4 σχόλια:

  1. ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ ΤΙΣ ΑΚΟΥΣΑΜΕ ΤΙΣ ΚΑΜΠΑΝΕΣ. ΕΛΠΙΖΩ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΟΡΙΝΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τις ακούνε, Λευτέρη, να είσαι σίγουρος γι’ αυτό. Να δούμε πως θα διαχειριστούν την κρίση που βρίσκεται η ομάδα μας.

      Διαγραφή
  2. Ευθύνες έχουν όλοι και κάποια στιγμή θα πρέπει να πουμε τα πράγματα με το όνομα τους. Φσυικά και στηρίζουμε και δεν είμαστε αγνώμονες αλλά άλλο αυτο και άλλο να μην βλέπεις τι συμβαίνει στην ομάδα. Υπάρχει πρόβλημα και μάλιστα μεγάλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγωνιστική με αγωνιστική θα βλέπουμε όλο και περισσότερα και θα λέμε όλο και περισσότερα. Για το θέμα στήριξης, δεν τίθεται καν. Τουλάχιστον όχι εδώ. Εδώ πάμε ένα βήμα παρακάτω. Δεν φτιάξαμε ένα blog για τα αυτονόητα.

      Διαγραφή