19 Οκτ 2015

Η απάντηση στο γιατί δεν κερδίσαμε είναι πολύ απλή

Πικρή γεύση άφησε το Derby d’ Italia. Πικρή γιατί έπρεπε να πάρουμε τους βαθμούς και να μπούμε και πάλι μέσα στην διεκδίκηση του τίτλου. Ηταν πολύ καλή ευκαιρία η σημερινή.

Γράφει αποκλειστικά για τη Famiglia Bianconera ο blogger Mr. Black

Εχασε η Φιορεντίνα και θα πλησιάζαμε ακόμη περισσότερο την Ιντερ. Αφήστε που θα ήταν μια νίκη ψυχολογίας. Γιατί δεν πήραμε το ματς, ενώ είχαμε καλύτερες φάσεις και ήμασταν πιο δραστήριοι;

Η απάντηση για μένα είναι αρκετά απλή.

Χωρίς πολλά πολλά και αναλύσεις επί αναλύσεων, η φετινή Γιούβε δεν κέρδισε την Ιντερ επειδή δεν έχει πολλούς ποδοσφαιριστές που θα σου κάνουν τη μισή ευκαιρία γκολ. Μόνο ο Μοράτα ανήκει σε αυτήν την κατηγορία και δυστυχώς για εμάς, στις φάσεις που δημιουργήθηκαν, δεν ήταν μέσα.

Τζάτζα, Κουαδράδο και Κεντίρα μπορούσαν να σκοράρουν. Δεν το κατάφεραν όμως. Και η ομάδα το πλήρωσε γιατί δεν πήρε τους τρεις βαθμούς. Μέσα στο Μιλάνο, σε ένα σχετικά ισορροπημένο ντέρμπι, κάναμε 3-4 δυνατές ευκαιρίες. Μία από αυτές, του Κεντίρα ήταν με ιδανικό τετ α τετ. Αυτός, ο γκολκίπερ και ένα ολόκληρο τέρμα.

Οι συγκεκριμένοι παίκτες δεν βρήκαν δίχτυα. Μείναμε στο μηδέν και απωλέσαμε μια καλή ευκαιρία για να επιστρέψουμε. Ετσι είναι. Καλοί παίκτες μπορεί να είναι, ικανοί μπορεί να είναι, μαχητικοί μπορεί να είναι. Δεν είναι όμως παίκτες που θα σου κάνουν το γκολ ανά πάσα στιγμή.

Όταν σε ένα ντέρμπι πρέπει να φτιάξεις εφτά-οκτώ ευκαιρίες για να σκοράρεις, τότε έχεις πρόβλημα. Και μπορεί να μη χάσαμε ή να πήραμε μια εύκολη ισοπαλία χωρίς να δυσκολευτούμε ιδιαίτερα, αλλά σε τρίτο δύσκολο σεριί εκτός έδρας παιχνίδι δεν νικήσαμε.

Χάσαμε στη Ρώμη, χάσαμε στη Νάπολι, ισοπαλία στο Μιλάνο. Η ομάδα φτιάχνεται και δεν είναι έτοιμη για πρωταθλητισμό. Οσες γκέλες κι αν γίνουν στο εντελώς αλλοπρόσαλλο φετινό Καμπιονάτο, οι αριθμοί λένε πως μετά από 8 αγωνιστικές βρισκόμαστε στην 14η θέση (!), με μόλις δύο νίκες, τρεις ισοπαλίες και άλλες τόσες ήττες.

Και όταν έχεις αυτές τις επιδόσεις, δεν πρέπει να σιχτιρίζεις μόνο για την τύχη σου. Φταίει και κάτι ακόμη…

Forza Juve!

5 σχόλια:

  1. Η ομαδα αυτη ειναι για πρωταθλητισμο!
    Εφυγαν αναντικαταστατοι παικτες αλλα ακομη και ετσι εχουμε τεραστια διαφορα ποιοτητας
    απο καθε αλλη ομαδα στο πρωταθλημα!
    Δεν υπαρχουν δικαιολογιες νομιζω!
    Για να ειμαι ειλικρινης δεν μπορεσα να δω το ματς σημερα δυστυχως γιατι ειχα μια υποχρεωση!
    Οπως διαβασα χασαμε καποιες μεγαλες φασεις σε κλειστο απο οτι καταλαβα ματς και για αυτο εχουμε πικρη γευση!Νομιζω οτι και η ισοπαλια ειναι καλο αποτελεσμα διοτι αν κατι στραβωνε σημερα νομιζω πως ολα θα τελειωναν ειναι η πρωτη φορα που το λεω φετος!
    Εχουμε πολυ δρομο μπροστα μας!
    Την Φιορεντινα δεν την φοβαμαι!
    Στους 8 ειμαστε απο Ιντερ-Ρομα και εχουμε 30 αγωνιστηκες μπροστα!
    Πηγαμε Μιλανο,Ρωμη,Ναπολι!
    Στο δευτερο γυρο τους περιμενουμε!Αντιθετα οι ομαδες αυτες δεν επαιξαν μεταξυ τους!
    Εξακολουθω να πιστευω οτι αργα η γρηγορα θα ειμαστε σε αποσταση βολης και στο τελος πρωταθλητες!
    FS Ηρακλειο Κρητης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Mr. Black: Σωστή η τοποθέτηση για την Φιορεντίνα. Κανείς δεν την φοβάται. Πράγματι έχουμε 30 αγωνιστικές αλλά δεν έχουμε πετύχει ακόμη καμία μεγάλη νίκη. Και αυτό προβληματίζει, όπως και να το κάνεις.

      Χρόνος πολύς δεν υπάρχει. Υπάρχει απλά ακόμη λίγος χρόνος. Το γεγονός αγαπητέ φίλε FS από το Ηράκλειο Κρήτηςπως τους έχουμε στην έδρα μας, δε σημαίνει πως θα τους πάρουμε σίγουρα. Υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες φέτος και φαίνεται σχεδόν σε κάθε παιχνίδι. Για να δούμε…

      Forza Juve!

      Διαγραφή
    2. Συμφωνω οτι δεν ειναι απολυτο οτι θα τους κερδισουμε στο Τορινο ομως θα εχουμε τις πιθανοτητες υπερ μας και το πανω χερι αν ειμαστε κοντα στη βαθμολογια!

      Διαγραφή
  2. Το γεγονός,ότι για φέτος επιλέχθηκε να μην αγοραστεί ένας δημιουργικός χαφ είναι η μεγάλη παράνοια.Δεν λέω ότι θα αντικατασταθεί ο Πίρλο με έναν ισάξιο ποδοσφαιριστή,αυτό είναι υπερβολή.Αλλά σαν Γιουβεντίνος θα περίμενα καλύτερο μεταγραφικό σχεδιασμό,μετά και την πολύ πετυχημένη περσινή χρονιά.

    Επιλογή της διοίκησης και του προπονητή ήταν ο Ερνάνες!!!Τι να πρωτοπω δεν ξέρω.Μόνο ότι πήραμε ένα ντεφορμαρισμένο ποδοσφαιριστή την τελευταία 3ετία για να αγωνιστεί ως αντί-Πίρλο.Αυτό για μένα είναι ντροπή και αίσχος!!Εκτός και αν ισχύουν τα παρασκηνιακά που ακούμε κατά καιρούς,και ο Ανιέλι περιμένει ενδεχόμενη μη έξοδο στην Ευρώπη,συνεπώς πάει πίσω το οικονομικό του πρότζεκτ,ώστε να διώξει τους Μαρότα και Αλέγκρι,για να φέρει άλλους δικούς του στην ομάδα.Όπως ο Μότζι ας πούμε,που έχει τελειώσει η τιμωρία του και ο Ανιέλι έχει εκφράσει πολλάκις την καλή του άποψη για αυτόν!

    Ακούγεται τρελό,και δεν παύει να είναι κουβέντα συνωμοσίας αυτή,αλλά μόνο έτσι μπορώ να δικαιολογήσω την μεταγραφική ανυπαρξία της ομάδας,αρά και την γύμνια στην οποία βρίσκεται τώρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλό ματς... οι Μαρκιζιο Πογμπα μετά από τραυματισμό έκαναν καλό ματς...ο. Ζάζα δεν ήταν καλος...νμζω έπρεπε να ξεκινήσει ο Ντυμπαλα στην θέση του...μπαρτσαλι τρομερός...γνκα έπρεπε να νικήσουμε...κρίμα
    GIO

    ΑπάντησηΔιαγραφή