20 Οκτ 2015

Μια οπαδική κουβέντα χωρίς αναστολές και δήθεν καταστάσεις, με ξεκάθαρες ερωτήσεις και ακόμη πιο χύμα απαντήσεις…

Ξέρω ότι «χρωστάω» στους λίγους αλλά πιστούς και καλούς αναγνώστες της στήλης κάποια θέματα. Θυμίζω: Πώς και γιατί άλλαξαν όνομα οι Arancia Meccanica για να γίνουν Drughi. Το αφιέρωμα στους κορυφαίους συνδέσμους της Γιούβε, βάσει της ψηφοφορίας που έγινε στην Famiglia Bianconera. Ποιοι και πώς αποφασίζουν για τις κορεό.

Γράφει αποκλειστικά για τη Famiglia Bianconera ο blogger Drugho

Δεν ακούγονται μόνο ωραία θέματα, αλλά και είναι. Θα τα πιάσουμε μέσα στο επόμενο διάστημα. Δεν έχω κάτι άλλο στο πρόγραμμα και θα τα φτιάξουμε. Πριν από αυτά όμως, σκέφτηκα πως θα είχε ενδιαφέρον να μιλήσουμε με έναν άνθρωπο που ξέρει όσο λίγοι στην Ελλάδα τα συνδεσμιακά της Γιουβέντους.

Θα παρουσιάσουμε έναν ολοζώντανο διάλογο -και όχι συνέντευξη, γιατί τα έχουμε πει, δημοσιογράφοι δεν είμαστε και ούτε θα γίνουμε- μαζί με έναν οπαδό της Γιούβε που είχε όνειρο να φτιαχτεί ένα ξεχωριστό οπαδικό κίνημα Γιουβεντίνων στην Ελλάδα.

Θα μιλήσουμε με έναν τιφόζο που έχει παρακολουθήσει την ομάδα σε παιχνίδια της Serie A, της Serie B, του Coppa Italia, του Champions League αλλά και της Primavera. Έναν οπαδό που έχει βρεθεί και στα τρία τελευταία γήπεδα της Κυρίας (Ντέλε Αλπι, Ολίμικο του Τορίνο, Juventus Stadium).

Ενας οπαδός που έχει συναναστραφεί με αρχηγούς τεσσάρων-πέντε, μεγάλων ή μικρών, συνδέσμων της Γιούβε και έχει βιώσει την ιταλική οπαδική κουλτούρα όσο λίγοι, νομίζω πως, για μένα τουλάχιστον, έχει πολλά περισσότερα να μου πει από όσα ο Ντιμπαλά, ο Τζάτζα, ο Κεντίρα και ο Κουαδράδο μαζί.

Στο προφίλ μου ως Drugho (δείτε εδώ) και στην ερώτηση της Famiglia Bianconera ποιον θα ήθελα να συναντήσω από την μεγάλη οικογένεια της Γιούβε, μην ξεχνάμε πως επέλεξα να πω τον Beppe Rossi (να ένα ακόμη ωραίο θέμα που «πρέπει» να κάνω). Του αρχηγού των θρυλικών Fighters.

Ο οπαδικός κόσμος κρύβει τεράστια μαγεία και ένα σωρό όμορφες ιστορίες. Ε, μια από αυτές θα προσπαθήσουμε να εξερευνήσουμε…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου