20 Οκτ 2015

Δύο άρθρα στις ιταλικές εφημερίδες εξηγούν γιατί φυσάει άνεμος αλλαγής στο Τορίνο

Η Γιουβέντους δεν πήρε στο Μιλάνο το αποτέλεσμα που ήθελε αλλά το κλίμα στην Ιταλία φαίνεται ότι αρχίζει να αλλάζει.

Γράφει αποκλειστικά για τη Famiglia Bianconera ο blogger Don Luciano

Το ζητούμενο ήταν οι τρεις βαθμοί και δεν ήρθαν αλλά τουλάχιστον, όπως είπε ο Μπονούτσι, η Γιούβε για πρώτη φορά φέτος στο πρωτάθλημα έδειξε τη νοοτροπία της προηγούμενης τετραετίας. Διάθεση, δηλαδή, για τρέξιμο ως το τέλος και μάχη σε κάθε διεκδίκηση της μπάλας.

Αυτό, όπως φαίνεται, είδαν και οι Ιταλοί δημοσιογράφοι, οι οποίοι αρνούνται πλέον να βγάλουν από την μάχη του τίτλου τους μπιανκονέρι παρά το -9 μετά τις πρώτες οκτώ αγωνιστικές.

Για να δώσουμε το κλίμα που επικρατεί, θα σταθούμε σε δύο άρθρα. Το πρώτο είναι του διευθυντή της Tuttosport, Βιτόριο Ορέτζια, ο οποίος έχει βάλει τίτλο «Το μάθημα του... παππού Μπαρτσάλι» και στη συνέχεια γράφει τα ακόλουθα.

«Στην δύσκολη αποστολή της ανάκαμψης και της απόκτησης ταυτότητας ως ομάδα, η Γιουβέντους έκανε ένα σημαντικό βήμα στο Μεάτσα. Δεν νίκησε την Ιντερ αλλά, για πρώτη φορά στη φετινή σεζόν, έδωσε την εικόνα μιας δεμένης ομάδας, την ιδέα μιας ομάδας που είχε μια τακτική μέσα σε μια λογική, την ιδέα μιας ομάδας που μπορεί να έχει σημαντικές φιλοδοξίες.

Σίγουρα, για να έμπαινε άμεσα ξανά στην υπόθεση scudetto θα έπρεπε να νικήσει τους νερατζούρι και δεν το έκανε αλλά, αν μετράνε οι ευκαιρίες, έδειξε ότι άξιζε περισσότερα στο γήπεδο. Το δοκάρι του Κεντίρα ισοφάρισε αυτό του Μπρόζοβιτς και από εκεί και πέρα οι Κουαδράδο, Μάντζουκιτς και Τζάτζα είχαν καλές ευκαιρίες για να δώσουν τη νίκη.

Καλύτερη η Ιντερ στο πρώτο ημίχρονο, καλύτερη η Γιουβέντους στο δεύτερο. Η ομάδα του Μαντσίνι εξαρτάται από τον οίστρο του Γιόβετιτς και από το τρέξιμο του Μεδέλ. Οσο άντεξε να πρεσάρει από ψηλά είχε τον έλεγχο και έκανε την Γιουβέντους αρκετά επίπεδη, από την στιγμή που δεν μπορούσε να συνεχίσει σε αυτό τον ρυθμό είχε προβλήματα.

Οι Κεντίρα και Μαρκίσιο δίνουν ουσία στο παιχνίδι της Γιουβέντους, ο Πογκμπά του δευτέρου ημιχρόνου πλησιάζει στον κανονικό Πογκμπά, ο Κουαδράδο είναι μία... άγρια κάρτα, άρα και απρόβλεπτη: Το μόνο που χρειάζεται να κάνει ο Κολομβιανός είναι να... ερωτεύεται λιγότερο την μπάλα και να γίνει λίγο πιο ομαδικός. Ξεχωριστή αναφορά, όμως, αξίζει ο Μπαρτσάλι. Ηταν ένας τέλειος δεξιός μπακ, αυτός που στα 34 του θα μπορούσε να μένει σταθερός στο κέντρο της άμυνας και να προσπαθεί να κρατάει ενέργεια. Ενα μάθημα ταπεινότητας και αφοσίωσης στον σκοπό: Θα πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα για πολλούς επίδοξους σταρ.

Η ήττα της Φιορεντίνα από τη Νάπολι μείωσε την απόσταση από την κορυφή, αν και αυξήθηκαν οι διεκδικητές του θρόνου. Οι εννιά βαθμοί απόστασης από τον πρωτοπόρο και οι οκτώ από τις ομάδες που είναι στη 2η θέση παραμένουν πολλοί για την Γιουβέντους, η οποία την Τετάρτη επιστρέφει σε κλίμα Champions League. Ισως, πάντως, με μια διαφορετική αντίληψη και αυτοπεποίθηση».

Ο διευθυντής της Corriere dello Sport
Κάπως έτσι είδε τα πράγματα και ο διευθυντής της Corriere dello Sport, Αλεσάντρο Βοτσαλέλι, ο οποίος στο δικό του άρθρο για την 8η αγωνιστική έχει επικεντρωθεί στις Νάπολι και Φροζινόνε, κλείνοντας όμως το κείμενο του με μια... προειδοποίηση προς όλους τους διεκδικητές του τίτλου.

«Δεν ήταν αξέχαστες σελίδες αυτές που γράφτηκαν το βράδυ στο Ιντερ-Γιουβέντους. Και οι δύο έδειξαν να ενδιαφέρονται περισσότερο για να μην αφήσουν τον αντίπαλο να παίξει παρά να αποδώσουν εντυπωσιακό ποδόσφαιρο. Η βαθμολογία αυτή την στιγμή "βραβεύει" την Ιντερ αλλά ας προσέξει όποιος αποκλείει την Γιουβέντους από την μάχη του τίτλου γιατί ο Αλέγκρι έχει στη διάθεση του ένα μεγάλο δυναμικό, το οποίο σιγά-σιγά ανακάμπτει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου