22 Οκτ 2015

Φτάνουμε στην αντίπαλη εστία και δεν ξέρουμε πώς να τελειώσουμε τις φάσεις

Μπάλα βλέπουμε όλοι μας χρόνια. Υπάρχουν παιχνίδια που κερδίζεις ενώ δε θα έπρεπε και φτιάχνεις μια πλασματική εικόνα για την ομάδα σου, υπάρχουν ματς που έπρεπε να τα πάρεις αλλά δε σε χαλάει που σπατάλησε δύο βαθμούς.

Γράφει αποκλειστικά για τη Famiglia Bianconera ο blogger Mr. Black

Στην δεύτερη κατηγορία ανήκει η αναμέτρηση με την Γκλάνταμπαχ. Εχει τύχει να μην χάσω 90λεπτο της φετινής Γιούβε και τα δύο τελευταία κολλητά παιχνίδια, με Ιντερ και Γερμανούς, με έκαναν να χαμογελάσω και πάλι. Και να σκεφτώ και λίγο παρακάτω. Να σκεφτώ το κοντινό μέλλον.

Για την επιβράβευση της προσπάθειας των ποδοσφαιριστών, για τον προπονητή, για τα λεφτά, την πρόκριση και την στατιστική, έπρεπε να βάλουμε ένα γκολ και να κάναμε το 3Χ3 στην Ευρώπη. Δεν προβληματίζομαι καθόλου ούτε για τον όμιλο, ούτε γιατί δεν κερδίσαμε την Τετάρτη το βράδυ.

Μου άρεσε η ομάδα χωρίς να έπαιξε καμία μπαλάρα. Και με τους ιντερίστι και τώρα με την Γκλάντμπαχ είχαμε σχέδιο μέσα στο γήπεδο. Κυνηγήσαμε τα γκολ που θα φέρουν την τρίποντο, αλλά δε μας βγήκαν. Εκεί μιλάει και η κλάση των ποδοσφαιριστών αλλά το ένστικτο της στιγμής. Και σε αυτόν τον τομέα, χωλαίνουμε. Και χωλαίνουμε αρκετά.

Τελικά η ομάδα μοντάρεται ακόμη. Ισως, λέω ίσως, γιατί πρέπει να δούμε και τη συνέχεια, να είχαμε καλομάθει στα τέσσερα σερί πρωταθλήματα και να προσγειωθήκαμε απότομα με τις εμφανίσεις του Σεπτεμβρίου. Φαίνεται πως η κατάσταση αλλάζει. Και αλλάζει σχετικά νωρίς.

Εχουμε πολλές μάχες να δώσουμε ακόμη και αν ανεβάσει ρυθμό η Γιούβε μας, θα τα καταφέρει να μπει πάλι στο κόλπο. Θα κλείσω με μια... κακία (με μορφή παραπόνου) όμως. Μικρή αλλά ουσιαστική.

Εχουμε παίξει συνολικά 14 ματς (8 στη Serie A, 3 στο Champions League, 1 στο Σούπερ Καπ). Δεν θυμάμαι, και αν κάνω λάθος όλο και κάποιος αναγνώστης θα με διορθώσει, να έχουμε πετύχει ακόμη γκολ από στημένη φάση. Από φάουλ δηλαδή. Και να πεις πως δεν έχουμε κερδίσει φάουλ σε πλεονεκτική θέση;

Η Γιούβε πάντα είχε γκολ από τέτοιες φάσεις. Τα χρειαζόμαστε. Ακόμη και σήμερα θα μπορούσαμε να είχαμε καθαρίσει με αυτόν τον τρόπο.

1 σχόλιο:

  1. Συμφωνώ για τα στημένα και ίσως θα έπρεπε να δώσει και ευκαιρίες σε άλλους εκτός του Πογκμπά όπως Ντιμπάλα, Μαρκίζιο να εκτελούν και αυτοί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή