22 Οκτ 2015

Αντίθετες σκέψεις για την άμυνα και την επίθεση

Κάθε αγώνας δίνει στον καθένα την ευκαιρία να βγάλει τα συμπεράσματα του. Ετσι έγινε και στο 0-0 με την Γκλάντμπαχ.

Γράφει αποκλειστικά για τη Famiglia Bianconera ο blogger Don Luciano

Το ματς, πάνω-κάτω, ήταν όπως αυτό με την Ιντερ. Η Γιουβέντους καλύτερη, δεν απειλείται καθόλου και παράλληλα προσπαθεί για το γκολ και δεν το πετυχαίνει. Και κάπου εδώ, υπολογίζοντας και όλα τα προηγούμενα ματς στη φετινή σεζόν, προσωπικά καταλήγω και στην απάντηση της ερώτησης για το ποιος από τους τρεις που έφυγαν το καλοκαίρι είναι η μεγαλύτερη απουσία: Ξεκάθαρα ο Τέβες.

Ο Κάρλος ήταν αυτός που έκανε γκολ την πρώτη ευκαιρία, με αποτέλεσμα οι αγώνες να απλοποιούνται πολύ στη συνέχεια. Τώρα τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι... Κι αν τα 4 γκολ σε τρεις αγώνες στο Champions League παλεύονται ως επίδοση, τα 9 σε 8 αγωνιστικές του πρωταθλήματος επιβεβαιώνουν ότι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα.

Πρόβλημα το οποίο θα πρέπει να λυθεί στη συνέχεια, είτε με το ξεμπλοκάρισμα των επιθετικών είτε με βοήθεια και από τους μέσους, γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα δούμε αρκετά τέτοια ματς. Την Γιουβέντους, δηλαδή, να έχει τον απόλυτο έλεγχο, να μην απειλείται καθόλου και να κινδυνεύει να χάνει πολύτιμους βαθμούς επειδή θα... ματώνει για να σκοράρει.

Οπως και να έχει, διάθεση για μιζέρια δεν υπάρχει. Μέσα σε όλη αυτή την κατάσταση, άλλωστε, υπάρχουν και θετικά, με πρώτο και καλύτερο το γεγονός ότι η ομάδα στα τελευταία ματς δείχνει και πάλι συμπαγής αμυντικά.

Αυτό το... αστείο με το πρώτο σουτ του αντιπάλου να καταλήγει στα δίχτυα λαμβάνει τέλος και αυτό, αν μη τι άλλο, είναι κάτι από το οποίο η ομάδα παίρνει αυτοπεποίθηση. Αρκεί στη συνέχεια, όπως γράψαμε και πιο πάνω, να πάρει και γκολ από επιθετικούς και μέσους.

Είτε έτσι είτε αλλιώς, στο Champions League δεν χάθηκε τίποτα σε ό,τι αφορά την πρόκριση ή την 1η θέση του ομίλου αλλά χάθηκε η ευκαιρία να μπορέσει η ομάδα να συγκεντρωθεί στο πρωτάθλημα. Με το 3x3 η πρόκριση θα ήταν ουσιαστικά δεδομένη και οι μπιανκονέρι θα έστρεφαν την προσοχή τους αποκλειστικά στο πρωτάθλημα για να αποφύγουν το παραμικρό λάθος και να μειώσουν την απόσταση από την κορυφή. Τώρα αυτή την άνεση δεν την έχουμε.

Από την Γιουβέντους και μόνο εξαρτάται το να γίνουν καλύτερα τα πράγματα. Πίστη υπάρχει, στήριξη επίσης οπότε ας πάρει μπρος η ομάδα και ας αρχίσει από την Κυριακή ένα σερί νικών που θα φέρει το ψυχολογικό ξεμπλοκάρισμα όλων...

1 σχόλιο:

  1. Όπως τα έγραψες είναι. Δυστυχώς από τους τρεις επιθετικούς που ήρθανε κανείς δεν αναπληρώνει τον Τέβεζ. Κρίμα δαπανήθηκαν τόσα λεφτά για την επίθεση και η ομάδα είναι άσφαιρη. Σίγουρα η διοίκηση φέρνει μεγάλο μερίδιο ευθύνης γιατί από τη μια έχασε κορυφαίους παίχτες και από την άλλη έφερε μέτριους παίχτες.

    Δημήτρης Λάρισα

    ΑπάντησηΔιαγραφή