4 Οκτ 2015

Το χρονικό της περιπέτειας του Λιχτστάινερ που ταρακούνησε την Γιούβε

Στις 23 Σεπτεμβρίου άρχισε, από το πουθενά, η περιπέτεια της υγείας του Στέφαν Λιχτστάινερ, ο οποίος φοβήθηκε για τα χειρότερα.

Γράφει αποκλειστικά για τη Famiglia Bianconera ο blogger Don Luciano

Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου, η Γιουβέντους υποδέχεται την Φροζινόνε και ο Λιχτστάινερ είναι κανονικά στην 11άδα. Στο ημίχρονο θα αντικατασταθεί και ο λόγος έγινε γνωστός μια μέρα μετά. Ο Ελβετός δυσκολευόταν να αναπνεύσει και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου και διανυκτέρευσε. Την επόμενη μέρα πήρε εξιτήριο και άπαντες θεώρησαν ότι θα ήταν έτοιμος για τον αγώνα στη Νάπολι, το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου.

Ο Λιχτστάινερ, τελικά, έμεινε εκτός αποστολής για αυτή την αναμέτρηση καθώς έγινε γνωστό ότι υπάρχει πρόβλημα στην καρδιά. Απαντες φοβήθηκαν τα χειρότερα, η Γιουβέντους αποφάσισε να γίνουν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις ώστε να ηρεμήσει ο Στέφαν και διαπιστώθηκε ότι το πρόβλημα είναι τέτοια που λύνεται με μια μικρή επέμβαση, διάρκειας μικρότερης της μιας ώρας.

Αυτή η επέμβαση έγινε, χωρίς κανείς να το μάθει, την επόμενη του αγώνα με την Σεβίλλη, με την Γιούβε να ανακοινώνει ότι ήταν μια ελαφριά αρρυθμία και ότι ο ποδοσφαιριστής αναμένεται να επιστρέψει στη δράση σε ένα μήνα. Μία μέρα μετά, δηλαδή χθες, ο Καθηγητής Καρδιολογίας Μπρούνο Καρού με δηλώσεις του στην Corriere dello Sport ανέφερε ότι ο Ελβετός θα πρέπει βασικά να μείνει εκτός για ένα εξάμηνο.

«Υπάρχει ένας νόμος που λέει ότι πρέπει να περάσουν έξι μήνες για να επιστρέψει ένας αθλητής σε αγωνιστική δραστηριότητα. Αυτός ο χρόνος χρειάζεται για να διαπιστωθεί αν ήταν επιτυχημένη η επέμβαση και εξαφανίστηκε το πρόβλημα. Σε ένα μικρό ποσοστό, 8%, οι επεμβάσεις δεν είναι επιτυχημένες και πρέπει να ξαναγίνουν. Οπως και να έχει, πάντως, η Γιουβέντους πήγε στα σίγουρα γιατί ο Καθηγητής Γκαΐτα είναι ένας από τους καλύτερους του κόσμου σε αυτό τον τομέα» είπε ο Καθηγητής, ο οποίος ήταν καθησυχαστικός στο ενδεχόμενο να κινδυνεύει να μπει πρόωρα τέλος στην καριέρα του Ελβετού.

«Δεν υπάρχει απολύτως κανένας κίνδυνος να μπει τέλος στην καριέρα του Λιχτστάινερ. Με βάση και τις εξετάσεις που έκανα και εγώ (η Γιουβέντους απευθύνθηκε και σε αυτόν τον καθηγητή) μπορώ να επιβεβαιώσω ότι η καρδιά του είναι καθαρή και δεν υπάρχει καμία ένδειξη για κάτι σοβαρό. Θα επιστρέψει στο γήπεδο αλλά θα πρέπει να έχει λίγη υπομονή».

Την ίδια μέρα, πάντως, στην Gazzetta dello Sport φιλοξενήθηκαν δηλώσεις του Καθηγητή Φιορέντσο Γκαΐταν, ο οποίος έκανε την επέμβαση και ο οποίος διαβεβαίωσε ότι σε 30 μέρες, αν οι εξετάσεις που θα γίνουν τότε είναι «Ok», ο Λιχτστάινερ θα μπορεί να επιστρέψει στις προπονήσεις: «Σε 30 μέρες θα ξαναγίνουν οι εξετάσεις και αν είναι καθαρές, ο Στέφαν θα μπορεί να επιστρέψει σιγά-σιγά σε αγωνιστική δραστηριότητα. Αυτός είναι ο χρόνος που απαιτείται για περιπτώσεις σαν κι αυτή του Ελβετού».

Ο οποίος Ελβετός, αφού είδε όλους τους συμπαίκτες του να του εκφράζουν την στήριξη τους με κάθε τρόπο είτε ιδιωτικώς είτε δημοσίως, αποφάσισε να στείλει ένα μήνυμα προς όλους και ειδικά προς τους τιφόζι, οι οποίοι είναι δίπλα του από την πρώτη στιγμή.

«Η επέμβαση πήγε καλά. Ενα ευχαριστώ από καρδιάς σε όλους τους τιφόζι και τους ανθρώπους του ποδοσφαίρου για τα μηνύματα σας και τις σκέψεις σας. Ενα ευχαριστώ στους συμπαίκτες μου, σε όλο το ιατρικό τιμ της καρδιολογικού τμήματος του Ospedale Cardinal Massaia di Asti και ειδικά στον Καθηγητή Γκαΐτα. Ενα ευχαριστώ στο ιατρικό τιμ της Γιουβέντους και σε όλους σας για αυτή την εκπληκτική συμπαράσταση και αγάπη. Θα δώσω τα πάντα για να επιστρέψω σύντομα σε φουλ φόρμα»!

2 σχόλια:

  1. Έτσι κι αλλιώς η ομάδα θα πρέπει να κοιτάξει για δεξί μπακ αντίστοιχης ποιότητας των αριστερών μπακ που διαθέτει. Ο Κάσερες και ο Παντοίν δεν αρμόζουν στο επίπεδο της Γιουβέντους ούτε σαν αλλαγές.

    Δημήτρης Λάρισα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σίγουρα Δημήτρη. Αυτή είναι μια σίγουρη μεταγραφή για τον Ιανουάριο.

      Διαγραφή