4 Οκτ 2015

Γιατί δεν αγωνίζεται περισσότερο ο Αλεξ Σάντρο;

Οι περισσότεροι από εμάς, όταν ήρθε ο Άλεξ Σάντρο στα τέλη Αυγούστου, θεωρήσαμε ότι θα πάρει τη φανέλα του βασικού σπίτι του.

Γράφει αποκλειστικά για τη Famiglia Bianconera ο blogger La Capolista

Πρόκειται για έναν παίκτη άλλωστε, που βρίσκεται στην καλύτερη φάση της καριέρας του και δαπανήθηκαν για την αφεντιά του 26 εκατ. ευρώ σε μια θέση που το γιουβεντίνικο ρόστερ πονούσε για χρόνια ολόκληρα.

Έχει μπει ο Οκτώβρης όμως, και ο Αλέγκρι δε φαίνεται ακόμα διατεθειμένος να του δώσει φανέλα βασικού σε ματς με αυξημένο βαθμό δυσκολίας. Υπάρχει εξήγηση γι’ αυτό.

Πολύ απλά, γιατί ο Πατρίς Εβρά, ο οποίος αποδεικνύει ότι δεν καταλαβαίνει από ηλικίες και κούραση, πραγματοποιεί καταπληκτικές εμφανίσεις, με αποκορύφωμα το ματς της Τετάρτης με τη Σεβίλλη.

Είναι πολύ σημαντικό να έχεις έναν έμπειρο παίκτη σε καλή κατάσταση μέσα στο γήπεδο. Ιδιαίτερα τώρα που η ομάδα προσπαθεί να βρει νέες ισορροπίες μετά τη ριζική αλλαγή που πραγματοποιήθηκε το καλοκαίρι.

Ο Εβρά λειτουργεί σαν αντίβαρο στην νέα φάση που περνάει η ομάδα. Υπάρχουν πλέον αρκετά παιδιά στο ροστερ, που φυσάνε και ξεφυσάνε στην πρώτη στραβή λόγω απειρίας.

Βλέπουν όλη την ποδοσφαιρική Ιταλία να είναι συγκεντρωμένη στην παραμικρή τους κίνηση μέσα στο γήπεδο και αυτό τους βαραίνει. Η μετάβαση σε μεγάλη ομάδα δεν είναι εύκολη υπόθεση, άλλωστε. Ούτε μέσα στο γήπεδο ,ούτε έξω από αυτό. Η Gazzetta dello Sport περιμένει στην γωνία για την πρώτη αποτυχία να σε «σταυρώσει» και το βιώνουν αυτό τώρα στο πετσί τους.

Παίκτες σαν τον Εβρά λοιπόν είναι πολύτιμοι σε τέτοιες μεταβατικές περιόδους. Κρατάνε τα χαλινάρια, ρίχνουν μια φωνή μέσα στο γήπεδο, καλύπτουν με τη διορατικότητα τους ένα λάθος συμπαίκτη. Σε συνδυασμό με την άριστη κατάσταση που είναι ο Γάλλος, ο Αλέγκρι, λογικό είναι να τον θέλει στην ενδεκάδα.

Από τον Ιανουάριο και μετά άλλωστε, την έχει κερδίσει με το σπαθί του τη φανέλα του βασικού. Η σταθερότητα και η σιγουριά που αποπνέει ήταν αναμφισβήτητα ένας από τους παράγοντες που καθόρισαν την τριτη πιο επιτυχημένη χρονιά στην ιστορία της Γιουβέντους, πέρυσι.

Ο Άλεξ Σάντρο αυτή την περίοδο μαθητεύει στη Γιουβέντους και στο ιταλικό ποδόσφαιρο. Και θα πάρει πολλά από τον Εβρά ο Βραζιλιάνος. Ιδιαίτερα στον αμυντικό τομέα, καθώς ο Γάλλος είναι από τα μπακ που φροντίζουν πρωτίστως η πτέρυγα τους να είναι θωρακισμένη από τις επελάσεις τον αντίπαλων κυνηγών.

Ούτως ή άλλως ο Σάντρο θα έπρεπε να δουλέψει παραπάνω σε αυτόν τον τομέα, καθώς το ιταλικό πρωτάθλημα αλλά και η αγωνιστική φιλοσοφία της Γιουβέντους διαχρονικά το απαιτεί. Και τι καλύτερο από το να δεχτείς αυτά τα «μαθήματα» από ένα από το κορυφαία μπακ που έβγαλε η ποδοσφαιρική Ευρώπη την τελευταία εικοσαετία.

Ο Εβρά ανέκαθεν υπήρξε πρότυπο επαγγελματία, παράδειγμα αθλητή, γι’ αυτό και στα 13 χρόνια της λαμπρής του καριέρας έχει μόνο γεμάτες σεζόν, γεμάτες τίτλους και διακρίσεις. Τόσο στη Μονακό και την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όσο και τώρα στο Τορίνο.

Ο νεοαποκτηθείς Βραζιλιάνος αυτόν τον καιρό βρίσκεται σε καλή κατάσταση. Ο Αλέγκρι τον πιστεύει πολύ σαν παίκτη, γι’ αυτό και άλλωστε δεν είχε καμιά μα καμία αντίρρηση όταν ο Ανιέλι του τον έκανε «δώρο» τον περασμένο Αύγουστο.

Τον θαυμάζει τόσο για την εξαιρετική του σωματοδομή όσο και για τα άρτια τεχνικά του χαρακτηριστικά. Θεωρεί επίσης ότι το μεταγραφικό αντίτιμο που δαπανήθηκε για τον παίκτη ήταν σχετικά μικρό για την ποιότητα του Σάντρο και αυτό θα φανεί στο εγγύς μέλλον.

Στο πρόσωπο του Βραζιλιάνου όλη η Γιουβέντους βλέπει το αριστερό μπακ, που θα πάρει τη φανέλα του βασικού την επόμενη δεκαετία, σπίτι του. Θα χρειαστεί ωστόσο ένα χρονικό διάστημα προκειμένου ο παίκτης να κατανοήσει τις απαιτήσεις μιας ιδιαίτερης ομάδας, όπως η Γιουβέντους, να εντρυφήσει στις ιδιαιτερότητες της ιταλικής λίγκας και να συνειδητοποιήσει πλήρως ότι για να παίζεις στην ενδεκάδα της Μεγάλης Κυρίας κάθε Κυριακή, πρέπει να είσαι ο καλύτερος. Και στην προπόνηση και στον αγώνα.

Ο παίκτης βρίσκεται στην ατραπό της προσαρμογής και είναι θέμα χρόνου να πατήσει χορτάρι και σε ματς που το τόπι καίει. Ως τότε, in Patrice we trust!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου