21 Οκτ 2015

Τίποτα δεν έχει κριθεί σε κανένα μέτωπο, αν δεν το αποφασίσει η Γιούβε...

Sold out το αποψινό ματς με την Γκλάντμπαχ, sold out και το κυριακάτικο με την Αταλάντα. Ο κόσμος, με λίγα λόγια, συμπεριφέρεται γιουβεντίνικα.

Γράφει αποκλειστικά για τη Famiglia Bianconera ο blogger Don Luciano

Μετά το 0-0 με την Ιντερ γράφαμε για τον άνεμο αλλαγής που πνέει στο Τορίνο, όπως τουλάχιστον εκφράστηκε αυτός μέσα από τα άρθρα δύο διευθυντών εφημερίδων. Είτε είναι η επιστροφή των τραυματιών, σχεδόν όλων γιατί υπάρχουν ακόμη απόντες (Λιχτστάινερ, Κάσερες), είτε είναι το γεγονός ότι η ομάδα δείχνει πιο συμπαγής, είτε είναι το... ένστικτο της επιβίωσης, σημασία έχει ότι ο κόσμος είναι δίπλα στην ομάδα. Οπως πρέπει. Οπως ξέρουν οι Γιουβεντίνοι, όπως πρέπει να είναι πάντα και παντού οι πραγματικοί οπαδοί.

Στα προηγούμενα ματς και ειδικά στο 3-1 με την Μπολόνια, από το πέταλο φώναζαν διάφορα προς τις υπόλοιπες θύρες επειδή από εκεί ακούγονταν σφυρίγματα στις γκέλες. Τώρα, είναι αυτοί, οι μη οργανωμένοι, που κάνουν την διαφορά με το να εξαντλήσουν τα εισιτήρια τους για τα προσεχή δύο ματς.

Αυτό με την Γκλάντμπαχ -το οποίο κατά τη γνώμη μου είναι πιο δύσκολο από αυτά με Σίτι και Σεβίλλη- είναι το παιχνίδι που μπορεί να δώσει στη Γιούβε το 3X3 που θα σημαίνει μισή πρόκριση στην επόμενη φάση.

Αυτό με την Αταλάντα, είναι το πρώτο από αυτά που πρέπει να κατακτηθούν ώστε να αρχίσει να αλλάζει το σκηνικό. Εχοντας δώσει τρία εκτός έδρας ντέρμπι ως τώρα, η Γιουβέντους βλέπει το πρόγραμμα να... μαλακώνει αρκετά καθώς έχουμε κατά σειρά Αταλάντα εντός, Σασουόλο εκτός, Τορίνο εντός, Εμπολι εκτός.

Με λίγα λόγια, έχουμε μια πολύ καλή ευκαιρία για το πρώτο σερί που χρειαζόμαστε. Το 4X4, την ώρα που οι άλλοι, που ως τώρα ήταν σχετικά χαλαροί στο πρόγραμμα, θα αρχίσουν να παίζουν μεταξύ τους, άρα θα χαθούν βαθμοί.

Το πρωτάθλημα, επομένως, παραμένει ανοιχτό και η Γιουβέντους ξέρει ότι σε τέσσερις αγωνιστικές από σήμερα τα πράγματα μπορούν να είναι πολύ καλύτερα. Αρκεί, φυσικά, να κάνει αυτό που ξέρει και πρέπει.

Προς το παρόν, όμως, προέχει η νίκη με την Γκλάντμπαχ. Με τον κόσμο δίπλα και έτοιμο να δώσει το σύνθημα στους μπιανκονέρι. Τίποτα δεν έχει κριθεί σε κανένα μέτωπο, αν δεν το αποφασίσει η Γιούβε...

1 σχόλιο:

  1. Eτσι ακριβως ειναι Don!τιποτα δεν εχει κριθει και ισως τωρα ειναι η στιγμη που πρεπει η Γιουβε να κανει το ντεμαραζ της και να ξαναμπει για τα καλα στο κολπο του πρωταθληματος!η ανοχη και πιστωση χρονου στον Αλεγκρι απο το παιχνιδι με την Αταλαντα και μετεπειτα θα σταματησει και δικαιολογημενα!πλεον μπαινουμε Νοεμβριο και οφειλει να παρουσιασει μια σωστα δομημενη ομαδα με πλανο και ιδεες στο παιχνιδι της και κυριως με βαθμους κερδισμενους!
    Προσωπικα πιστευω και στο υλικο της ομαδας αλλα και στον Αλεγκρι μακαρι να μη διαψευστω!Με 4/4 στα επομενα παιχνιδια ειμαι σιγουρος οτι θα μιλαμε για πολυ μικροτερη αποσταση απο τη κορυφη!

    δημητρης/μελβουρνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή