29 Οκτ 2015

Αρθρο της Corriere della Sera αναλύει την… επίσημη διάσπαση στο εσωτερικό της ομάδας

Με την Γιουβέντους να πάει όπως πάει, έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον να δούμε τι λέει κάποιος που δεν είναι Γιουβεντίνος, όπως ο δημοσιογράφος, συγγραφέας και πρώην μέλος της διοίκησης της Φιορεντίνα, Μάριο Σκοντσέρτι.

Γράφει αποκλειστικά για τη Famiglia Bianconera ο blogger Don Luciano

Σχολιογράφος πλέον, για τα ποδοσφαιρικά θέματα, στην πολιτική εφημερίδα Corriere della Sera, ο Σκοντσέρτι στέκεται σε όσα είπε ο Μπουφόν και... φωνάζει ότι τώρα θα πρέπει να επέμβει με οποιονδήποτε τρόπο η διοίκηση, είτε το μάθουν οι δημοσιογράφοι είτε όχι.

Αναλυτικά το σχόλιο του για την κατάσταση της Γιουβέντους μετά την ήττα από την Σασουόλο και το -11 από την κορυφή.

«Για μένα τα πιο σημαντικά λόγια ήταν αυτά που είπε ο Μπουφόν. Ο Αλέγκρι μου φάνηκε λίγο... δεν λέω μπερδεμένος αλλά ήταν φανερά πολύ επηρεασμένος αρνητικά από αυτό το ματς. Επανέλαβε αρκετές φορές ότι το μεγαλύτερο λάθος ήταν το να κάνει η Γιουβέντους φάουλ γύρω από την περιοχή της.

Συμφωνούμε αλλά τα όσα είπε ο Μπουφόν μου φαίνονται πολύ πιο σημαντικά. Ο Μπουφόν είπε ότι αυτή η ομάδα δεν έχει νοοτροπία νικητή, δεν είναι ταπεινή, χάνει όλες τις κόντρες, μιλάμε για δυνατές κατηγορίες. Πολύ πιο δυνατές από όσα οι άλλοι, όλοι εμείς, είπαμε για την Γιούβε στις προηγούμενες εννιά αγωνιστικές.

Με αυτά που είπε ο Μπουφόν, τα οποία θα πρέπει να αναλυθούν σε βάθος, γίνεται σαφής ένας διαχωρισμός, μια διαφορά που υπάρχει αυτή την στιγμή ανάμεσα στους παλιούς και τους νέους της Γιουβέντους.

Ο αρχηγός έκανε λόγο για το πνεύμα Γιούβε, το οποίο προέρχεται από την αγωνιστικότητα οπότε είναι απαραίτητο αυτή τη στιγμή ένα... ταξίδι σοβαρό, σε βάθος, στα αποδυτήρια της Γιούβε για να γίνει κατανοητό το πώς μπορεί να βγει από αυτή την κατάσταση.

Να απολυθεί ο Αλέγκρι; Η Γιουβέντους στην ιστορία της έχει απολύσει λίγους προπονητές, ίσως επειδή -με βάση τα αποτελέσματα- δεν υπήρχε ανάγκη για κάτι τέτοιο. Αυτή την ώρα η κρίση είναι σε βάθος και πιστεύω ότι βασικά αφορά το πνευματικό κομμάτι της υπόθεσης.

Να δούμε, δηλαδή, ποιοι είναι ποδοσφαιριστές που μπορούν να αντέξουν τη φανέλα της Γιουβέντους και ποιοι όχι, ποιοι καταλαβαίνουν τι σημαίνει αυτή η φανέλα και ποιοι όχι. Δεν είναι κακό, γιατί το να φτάσει κάποιος στη Γιουβέντους, δεν σημαίνει και ότι αξίζει να είναι σε αυτή, ότι μπορεί να σταθεί σε αυτή.

Τα λόγια του Μπουφόν με κάνουν να σκέφτομαι ότι πρέπει οπωσδήποτε, με οποιονδήποτε τρόπο, να επέμβει η διοίκηση γιατί εδώ έχουμε να κάνουμε με αποδυτήρια που δεν είναι ικανοποιημένα από αυτούς που βρίσκονται σε αυτά, αποδυτήρια που ξέρουν ότι η βαθμολογία αυτή την στιγμή εξαρτάται από την νοοτροπία που υπάρχει. Δεν είναι πλέον ένα πρόβλημα καθαρά αγωνιστικό αλλά πρώτα και πάνω από όλα είναι πρόβλημα νοοτροπίας στον αγωνιστικό χώρο.

Σε τέτοιες καταστάσεις, πιστεύω ότι η λύση μπορεί να δοθεί με οποιονδήποτε τρόπο, δεν μπορείς να πεις με σαφήνεια ποια είναι η λύση, δεν μπορείς να αποκλείσεις τίποτα. Σίγουρα, αν σκέφτομαι ότι ο Αλέγκρι δεν κινδυνεύει αυτή την στιγμή, είμαι βέβαιος ότι η διοίκηση πρέπει οπωσδήποτε να επέμβει -είτε το μάθουμε εμείς είτε όχι- γιατί είναι επίσημη πλέον η... διάσπαση στο εσωτερικό της ομάδας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου