30 Οκτ 2015

Corriere dello Sport: Η Γιούβε είναι το βασίλειο του χάους και ο Αλέγκρι το ήξερε...

Ενδιαφέρον έχει να διαβάσουμε και ένα άρθρο της Corriere dello Sport για την κατάσταση που επικρατεί στη Γιουβέντους.

Γράφει αποκλειστικά για τη Famiglia Bianconera ο blogger Don Luciano

Το άρθρο έχει τίτλο «Γιούβε, το βασίλειο του χάους. Αλλά ο Αλέγκρι το ήξερε...» και το υπογράφει ο δημοσιογράφος Αλμπέρτο Πολβερόζι.

Το παραθέτουμε αυτούσιο…

«Ο Αλέγκρι το κατάλαβε πρώτος από όλους. Ντανζίκα, ένα απόγευμα στην Πολωνία μετά την νίκη επί της Λέκια, η μοναδική στα καλοκαιρινά φιλικά της Γιούβε. Δηλώσεις του Μαξ: "Υπάρχει μια κακή ατμόσφαιρα μέσα στη Γιούβε. Ολοι λένε ότι είμαστε φαβορί αλλά δεν είναι έτσι. Φέτος θα είναι πιο δύσκολα από πέρυσι οπότε, πριν αυτό το... μικρόβιο μας μολύνει, είναι καλύτερο να το αποβάλουμε τώρα. Δεν υπάρχει τίποτα δεδομένο, όπως δεν ήταν τίποτα δεδομένο πέρυσι. Κάθε χρόνος που περνάει είναι και πιο δύσκολο να νικήσεις. Θα πρέπει να κάνουμε ένα reset αμέσως γιατί οι Μίλαν, Ιντερ, Ρόμα και Νάπολι έχουν ενισχυθεί και θα είναι έτοιμες για μάχη. Θα πρέπει να έχουμε το ίδιο κίνητρο, θα πρέπει να είμαστε το ίδιο έτοιμοι για μάχη και εμείς γιατί αν δεν είμαστε, αυτοί θα νικήσουμε και εμείς θα χάσουμε".

Ο Αλέγκρι ξέχασε απλά να αναφέρει την Φιορεντίνα αλλά το θέμα είναι ότι ήταν ξεκάθαρος και σωστός σε όλα όσα είπε. Απλά αυτό το reset δεν έγινε ποτέ στο Βίνοβο και η Γιουβέντους έχει γίνει το βασίλειο της σύγχυσης. Σε όλα τα επίπεδα.

Η διοίκηση: Οι μεταγραφές μιλάνε από μόνες τους. Ή μάλλον θα μιλήσουν στο μέλλον καθώς η πραγματική ενίσχυση είναι ταλαντούχοι πιτσιρικάδες, οι οποίοι δεν γνωρίζουν τον χαρακτήρα που έχει ιστορικά η Γιούβε. Από εκεί και πέρα, αν ο Αλέγκρι ήθελε οπωσδήποτε έναν trequartista και του πήραν τον Ερνάνες, υπάρχει θέμα. Οπως υπάρχει θέμα και με τις δεύτερες επιλογές. Οταν η Ρόμα αφήνει έξω τον Ντε Ρόσι, βάζει τον Κεϊτά. Οταν η Γιούβε αφήνει έξω τον Μαρκίζιο, βάζει τον Λεμινά (ή τον Παντοΐν...).

Ο προπονητής: Τα κατάλαβε όλα από νωρίς αλλά δεν κατάφερε να τα αποτρέψει. Πολλές λάθος επιλογές, από τον Παντοΐν μπροστά από την άμυνα κόντρα στη Ρόμα, στον Ερνάνες σε οποιαδήποτε θέση, στον Κεντίρα στον πάγκο στο ματς με την Σασουόλο παρά το γεγονός ότι έλειπε ο Μαρκίζιο. Κόντρα στη Σασουόλο, μια από τις πιο οργανωμένες ομάδες του πρωταθλήματος, ο Αλέγκρι παρουσίασε μία από τις πιο ανοργάνωτες Γιουβέντους της θητείας του, αφήνοντας το κέντρο στους Λεμινά και Στουράρο.

Η ομάδα: Οτι υπήρχε κάποιο εσωτερικό θέμα, σημαντικό, το έκανε σαφές ο Μπουφόν, εκπλήσσοντας με την σκληρότητα και τα όσα είπε. Ο Τζίτζι είναι 38 ετών, την ημέρα του αποκλεισμού στο Μουντιάλ της Βραζιλίας είχε κάνει δηλώσεις παρόμοιες με αυτές της Τετάρτης. Οι νεαροί δεν καταλαβαίνουν τι σημαίνει να φοράνε τις φανέλες του, την ατζούρα και την μπιανκονέρα και αυτό ο αρχηγός δεν μπορεί να το δεχθεί. Η... παραίτηση, η έλλειψη αγωνιστικότητας δεν ήταν ποτέ και δεν μπορεί να είναι χαρακτηριστικό της Γιούβε. Ο Λεμινά, ο Στουράρο και ο Ντιμπάλα είναι οι νεαροί που απέτυχαν το βράδυ της Τετάρτης. Ο Μπουφόν, όμως, τα είχε και με αυτούς που διαμαρτύρονται στον διαιτητή, άρα και με τον Κιελίνι. Είναι δηλώσεις που κάνουν σαφές ότι τα προβλήματα είναι πιο σημαντικά από ό,τι πίστευε κανείς.

Συμπερασματικά, δηλαδή, ένα χάος εντός της Γιούβε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου