16 Οκτ 2015

Γιατί το Γιούβε-Ιντερ έχει ονομαστεί Derby d’ Italia;

H Κυριακή πλησιάζει και όσο πλησιάζει το ενδιαφέρον του ιταλικού ποδοσφαιρικού κοινού και όχι μόνο τονώνεται. Το Μιλάνο είναι έτοιμο να φορέσει τα καλά του και να υποδεχθεί ένα ακόμα Derby D' Italia.

Γράφει αποκλειστικά για τη Famiglia Bianconera ο blogger Il giovane bianconero

Γιατί όμως Derby D'Italia δηλαδή ντέρμπι της Ιταλίας. Ένας που δεν ξέρει και πολλά από Καμπιονάτο δεν θα έλεγε ότι ντέρμπι της Ιταλίας θα πρέπει να χαρακτηριστεί το μάτς της Γιουβέντους κόντρα στην Μίλαν μιας και αυτές είναι οι δύο πιο επιτυχημένες ομάδες της γειτονικής χώρας.

Και όμως όχι γιατί αυτή η ονομασία έχει παλιά ιστορία όταν Γιουβέντους και Ιντερ εκείνη την περίοδο διέθεταν ότι πιο ποιοτικό είχε η Ιταλία. Το όνομα δόθηκε συγκεκριμένα από έναν δημοσιογράφο ονόματι Τζιάνι Μπρέρα το 1967 ο οποίος μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού τότε ήθελε να κεντρίσει το ενδιαφέρον του φίλαθλου κόσμου και το κατάφερε με μεγάλη επιτυχία μιας και το όνομα έμεινε στην ιστορία.

Συνολικά έχουν γίνει 225 παιχνίδια (και τα εντός και τα εκτός) οπού η Γιουβέντους προηγείται με 100 νίκες 56 μάτς έχουν βγει ισόπαλα και 69 νίκες έχει η Ιντερ.

Την μεγαλύτερη νίκη της η Γιούβε την πέτυχε το 1961 με ένα εμφατικό 9-1 απέναντι στην ομάδα του Μιλάνου ενώ την μεγαλύτερη νίκη εις βάρος της Γιούβε η Ιντερ την πέτυχε το 1954 με ένα 6-0.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου