16 Οκτ 2015

Ο κίνδυνος να χάσουμε έναν από τους μεγαλύτερους αμυντικούς των επόμενων ετών

Ξεκινώντας θέλω να θυμίσω ότι στο blog εκφράζονται οι απόψεις μας. Για αυτό και στο παρόν άρθρο, όπως και σε κάθε άλλο που έχω γράψει, παραθέτω τη γνώμη μου. Και αυτή είναι, ότι το επόμενο next best thing της ιταλικής αμυντικής σχολής είναι ο νεοαποκτηθείς Ντανιέλε Ρουγκάνι.

Γράφει αποκλειστικά για τη Famiglia Bianconera ο blogger Bernardino di Betto

Αφορμή για να γράψω αυτό το άρθρο, στάθηκαν οι δηλώσεις του ατζέντη του, Νταβίντε Τόρκια, ο οποίος δήλωσε, ότι o Ρουγκάνι «έχει μείνει πολύ στον πάγκο» ενώ δεν αρνήθηκε το ενδεχόμενο να πάει στην Νάπολι, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει, ότι έχουν μπει σε διαδικασία διαπραγματεύσεων, παρόλο που η ομάδα του Νότου έχει εκφράσει αρκετές φορές το ενδιαφέρον της για τον ταλαντούχο αμυντικό.

Περί ποίου όμως ο λόγος; Ο Ρουγκάνι επέστρεψε το καλοκαίρι στην Μεγάλη Κυρία, έχοντας κάνει μια εκπληκτική σεζόν με την Έμπολι. Συγκεκριμένα, πέρσι αγωνίστηκε 38 φορές (σε πρωτάθλημα και κύπελλο) κερδίζοντας σε εναέριες μονομαχίες 2,8 φορές ανά αγώνα, έχοντας 88,6 ποσοστό επιτυχίας στις πάσες, 6,9 καίρια διωξίματα και 0 κάρτες σε όλα τα παιχνίδια. Και αν αυτό δεν σας λέει ας τον συγκρίνουμε με τους βασικούς κεντρικούς αμυντικούς της Γιούβε την περσινή χρονιά.

Ο Μπονούτσι σε 34 συμμετοχές, κέρδιζε 1,4 φορές σε εναέριες μονομαχίες, είχε 86,4 ποσοστό επιτυχίας στις πάσες, 4,8 καίρια διωξίματα και 8 κίτρινες κάρτες. Ο Κιελίνι αντίστοιχα σε 28 συμμετοχές είχε κερδίσει 2,9 φορές σε εναέριες μονομαχίες, είχε ποσοστό 87,3 επιτυχίας στις πάσες, 5,1 καθαρίσματα και 7 κίτρινες κάρτες. Ο Ρουγκάνι λοιπόν ήρθε στη Γιούβε, έχοντας ως δεδομένο αυτά τα ποσοστά, τα οποία ήταν καλύτερα από αυτά των δύο καλύτερων μας αμυντικών.

Οι αριθμοί όμως λένε την μισή αλήθεια. Ο Ρουγκάνι έχει διακριθεί για την υψηλή του αντίληψη και για το καλό του μαρκάρισμα, καθώς για την υπεροχή του στο αέρα, έχοντας ύψος 1,90 μ. και τέλος είναι Ιταλός. Είναι βασικό και αναντικατάστατο μέλος της Εθνικής Ιταλίας Κ21 και αποτελεί τον θεμέλιο λίθο της.

Μόνο του ελάττωμα είναι τα τάκλιν καθώς πέρα από το ότι δεν επιχειρεί πολλά, δεν πετυχαίνουν και όλα. Αυτό δε σημαίνει, ότι είναι καλύτερος αμυντικός από τους δύο έμπειρους διεθνείς, αλλά σίγουρα έχει τα φόντα να γίνει πολύ καλύτερος στο μέλλον!!

Το νεαρό της ηλικίας του μάλιστα του δίνει ακόμα μεγαλύτερη αξία. Και ήρθε στην ομάδα σε μια περίοδο, υποτιθέμενης ανανέωσης, χτίζοντας την ομάδα του μέλλοντος, βασιζόμενη σε νέους ποδοσφαιριστές. Φυσικά, δεν περιμένει κανείς, ότι θα γίνει βασικός τόσο εύκολα. Σίγουρα όμως πρέπει να πάρει ευκαιρίες, να πάρει παιχνίδια στα πόδια του, να αποκτήσει εμπειρίες παίζοντας σε έναν τόσο μεγάλο σύλλογο.

Αντ' αυτού, δεν έχει παίξει ούτε ένα λεπτό (ψέματα, έχει παίξει μόνο ένα). Επαληθεύοντας με, ξανα, ότι η ανανέωση για την οποία μας μιλούσαν όλο το καλοκαίρι είναι ένα μεγάλο ψέμα. Ακόμα και αν δεν ήταν αυτό, η άμυνα της Γιουβέντους ως τώρα, παίρνει κάτω από τη βάση, με χειρότερο τον Μπονούτσι. Γιατί να μην δοκιμαστεί ο Ρουγκάνι ούτε μια φορά; Φοβόμαστε μήπως διαταράξει, τις ήδη διαταραγμένες ισορροπίες στην ομάδα; Ή υπάρχει το ενδεχόμενο η ομάδα να χάσει περισσότερους βαθμούς με τον νεαρό αμυντικό στη σύνθεση της, ακόμα και ως αλλαγή;

Το παλικάρι αυτό βέβαια, ερχόμενο στην ομάδα, δήλωσε ενθουσιασμένος που θα δουλέψει με τους υπάρχοντες αμυντικούς της Μεγάλης Κυρίας, και θεώρησε, ότι η επιρροή τους θα τον βελτιώσει σαν ποδοσφαιριστή.

Αλλά όταν δεν έχεις προπονητή μέντορα, σύμβουλο, που θα σε εξελίξει, που θα σου δείξει, ότι σε θέλει και σε υπολογίζει όλα τα άλλα είναι περιττά. Έχω ξαναθίξει το θέμα του προπονητή, και επιμένω, ότι ο Αλέγκρι είναι ο πλέον ακατάλληλος άνθρωπος για τη θέση αυτή.

Και αυτή τη στιγμή υπάρχει η Νάπολι, που καραδοκεί να «κλέψει» τον ποδοσφαιριστή, συνεχίζοντας το πλάνο που έχει ξεκινήσει ο προπονητής της για ομογενοποίηση του συλλόγου(αυτό που θα έπρεπε να κάνουμε και εμείς, ασχέτως αν ο Αλέγκρι έχει βαλθεί να μας κάνει Ιντερ). Και εννοείται, πως την υπόθεση παρακολουθούν και ομάδες του εξωτερικού.

Η Αρσεναλ, μάλιστα, φημολογείται, ότι το καλοκαίρι έκανε μια πρόταση ύψους 22 εκατομμυρίων. Διόλου ευκαταφρόνητο ποσό, για έναν αμυντικό, που όπως φαίνεται δεν έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του προπονητή του και δεν αγωνίζεται καθόλου.

Θεωρώ επιβεβλημένη την ανάγκη για στήριξη της ομάδας στους νέους μας ποδοσφαιριστές. Αυτοί είναι το μέλλον μας, αυτοί είναι η επόμενη «σειρά» της μεγάλης Γιουβέντους. Ο Ρουγκάνι πιστεύω, ότι θα είναι ο καλύτερος αμυντικός στην Ιταλία σε μερικά χρόνια και ένας από τους καλύτερους στον κόσμο.

Μπορεί και πρέπει να αποτελέσει έναν από τους ηγέτες του αύριο, και βασικό γρανάζι της Μεγάλης Κυρίας. Αρκεί να τον στηρίξει η ομάδα και να του δώσει όλα τα εφόδια να μετουσιώσει το τεράστιο ταλέντο του. Ας μην χάσουμε και άλλο νέο ποδοσφαιριστή και ας γίνει επιτέλους αυτή η ανανέωση για την οποία μας έλεγαν τόσο καιρό…

10 σχόλια:

  1. ''Ο Αλέγκρι έχει βαλθεί να μας κάνει Ιντερ...Γράφεις σ' αυτό το blog και δεν γνωρίζεις οτι τις μεταγραφές της ομάδας ΔΕΝ τις κάνει ο Αλέγκρι(και ο κάθε χ-ψ προπονητής);;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Bernardino di Betto: Φίλε ανώνυμε καλησπέρα. Θα αφήσω τις συνηθισμένες ευγένειες και τα τυπικά και θα περάσω άμεσα στο θέμα. Εφόσον δεν τις κάνει ο Αλέγκρι, τις κάνει κάποιος από τη διοίκηση, και αυτός ο κάποιος λογικά είναι ο Μαρότα. Συνεπώς, είναι σαν να μου λες, ότι έχουμε προπονητή μαριονέτα. Ουφ...Τώρα αισθάνομαι ανακουφισμένος με αυτό που μου είπες! Δεν γινόμαστε Ίντερ, Μίλαν γινόμαστε!!!

      Προς υπενθύμιση σου πάντως να σου πω, πως ο προπονητής ζητάει και η διοίκηση δίνει. Και κατά 90% μια ομάδα στήνεται με βάση τις ανάγκες και τις επιθυμίες του προπονητή. Είναι σαν να μου λες, ότι ο Μουρίνιο σε όποια ομάδα πάει,δεν επιλέγει τους ποδοσφαιριστές που θα πάρει, τους επιλέγει ο διευθύνων σύμβουλος της ομάδας. Και δεν μιλάμε, όταν παραλαμβάνει μια έτοιμη ομάδα αλλά όταν την στήνει. Φέτος, ο Αλέγκρι δεν παρέλαβε μια έτοιμη ομάδα. Είναι στη δεύτερη χρονιά του και της δίνει, κατά τα φαινόμενα προφανώς, τη δική του ταυτότητα.

      Η διοίκηση μπορεί να σου αρνηθεί ορισμένες επιθυμίες σου, όχι να σου επιβάλλει. Αυτά γίνονται στις υπανάπτυκτες ομάδες και πρωταθλήματα. Σε προτρέπω να ανακαλέσεις, διότι ήταν τουλάχιστον ατυχής η τοποθέτηση σου.

      Διαγραφή
    2. Και ο Αλεγκρι ειναι "μαριονετα" και ο Κοντε ηταν "μαριονετα" και ολοι οι τελευταιοι προπονητες της Γιουβε ηταν μαριονετες,αν θες να βρεις καποιον που δεν ηταν "μαριονετα" πρεπει να πας στο 2006-07!ο Ντιντιε Ντεσαμπ καθοτι δεν ηταν "μαριονετα" ή μαριονετα χωρις εισαγωγικα εφυγε λογω διαφωνιων στις μεταγραφες (διαφωνια με τον τοτε G.M )!
      Τις μεταγραφες της αποφασιζει ο Μαροτα και το επιτελειο του κατα 90% και βαλε ειναι απολυτα προφανες αυτο!Μη συγκρινεις τη κατασταση στη Γιουβε με το πως λειτουργει ο Μουρινιο στην εκαστοτε ομαδα που δουλευει ειναι ατοπο!
      Και ναι ο Αλεγκρι ζητησε φετος 10αρι και ΔΕ του το φεραν!
      Betto ειναι απολυτα λογικο φιλε να μη συμπαθεις τον Αλεγκρι (δεν εισαι ο μονος και σε πολλα που λες δεν εχεις αδικο) αλλα αρθρογραφεις σε σοβαρο μπλογκ και πρεπει να σαι λιγο αντικειμενικος !

      Φιλικα παντα
      Δημητρης/Μελβουρνη

      Διαγραφή
    3. Bernardino di Betto: Υποθέτω ότι εννοείται πάντα το «φιλικά». Βρες μερικά χωρία από αυτά που έχω γράψει, που με χαρακτηρίζουν υποκειμενικό λοιπόν!!

      Δεν περιμένω την άποψη μου να την ενστερνιστείς ούτε αυτός είναι ο σκοπός μου. Εγώ «κάνω αντιπολίτευση» αυτή τη στιγμή σε όλους εσάς που εθελοτυφλείτε όλο αυτό το διάστημα και που θεωρείτε, ότι είναι όλα καλά στην ομάδα.

      Με τον Αλέγκρι δεν έχει να κάνει με συμπάθεια ή αντιπάθεια. Κρίνω απλά ότι δεν κάνει. Είναι πολύ «χέστης» (ας μου επιτραπεί η έκφραση) και soft για να προπονήσει μια ομάδα όπως η Γιούβε. Δεν παίρνει ρίσκο ποτέ, πάντα στα σίγουρα και αυτό είναι που τον κάνει προβλέψιμο. Το μόνο που του πιστώνεται είναι η εισαγωγή νέου συστήματος(4-3-1-2),σε κάποια ματς, και η περσινή καλή διαχείριση του ρόστερ. Τους έκανε να αισθάνονται όλους, κατά κάποιο τρόπο, βασικοί.

      Από εκεί και πέρα, επιμένεις στην άποψη σου, ότι δεν τις κάνει ο προπονητής τις μεταγραφές και εγώ ότι κατά κύριο λόγο τις κάνει αυτός. Αλλά δεν είναι μόνο ο Μουρίνιο. Είναι και ο Γκουαρντιόλα, και ο Κλοπ, και ο Αντσελότι, και ο Βενγκέρ, πιο παλιά ο Λίπι και ο Φέργκιουσον. Θες να μου πεις, ότι όλοι αυτοί, δεν κάνουν τις μεταγραφές που θέλουν αλλά τους τις επιβάλλουν άλλοι;

      Θα σου ξαναπώ αυτό που σου έγραψα στην τελευταία μου απάντηση. Η διοίκηση μπορεί να σου αρνηθεί μια μεταγραφή, μπορεί να σε αναγκάσει, λόγω οικονομικών, να παραχωρήσεις έναν ποδοσφαιριστή. Δεν σου επιβάλλει ή επιδεικνύει ποιους θα πάρεις όμως.

      Ο Κόντε αν ήταν μαριονέτα, δεν θα σηκωνόταν να φύγει. Μόλις είδε, ότι πάνε να πουλήσουν βασικά γρανάζια, όπως ο Βιντάλ, παραιτήθηκε. Και πολύ καλά έκανε. Και μετά από ένα χρόνο μας παρουσίασαν την μεταγραφή του Βιντάλ, ως επιθυμία του. Τόσο ψεύτες είναι! Από πότε η Γιούβε δεν επιβάλλεται στους ποδοσφαιριστές της και κάνει χατίρια;

      Νομίζω όμως ότι ξεφύγαμε από το θέμα του άρθρου. Για τον Ρουγκάνι έγραψα, όχι για τις μεταγραφές που γίνονται και ποιος βρίσκεται πίσω από αυτές!

      Διαγραφή
    4. Το φιλικα εννοειται καθοτι εκτος των σου αρθρων δε σε ξερω δε με ξερεις και δεν εχουμε να χωρισουμε τιποτα!

      Στο ζουμι...
      Κανεις "αντιπολιτευση' σε μας που εθελοτυφλουμε?Εχεις διαβασει κανενα σχολιο μου στο μπλογκ η απλα λες για να λες?το δευτερο ειμαι σιγουρος!ουτε πιστευω οτι ειναι ολα καλα ουτε εθελοτυφλω και εχω γραψει την αποψη μου πολλες φορες εδω περα,στη ξαναγραφω να τη διαβασεις:
      "1ον-η Γιουβε ξεκινησε και συνεχισε στραβα επειδη ο Μαροτα εκανε λανθασμενη διαχειρηση των μεταγραφων,καθυστερησε παρα πολυ και εκανε τις περισσοτερες μεταγραφες μια 3 μερες πριν ξεκινησει το πρωταθλημα!
      "2ον-ο αλεγκρι εχασε τα αυγα και τα καλαθια προσπαθωντας να μονταρει την ομαδα και τους παικτες που ειχε κανωντας ακομα περισσοτερα λαθη στα πρωτα παιχνιδια!δε μπορουσε να βρει 11αδα και σε καθε παιχνιδι ηταν διαφορετικοι οι 11 που ξεκινουσαν!
      "3ον-οι πολλοι τραυματισμοι ηταν κερασακι στη τουρτα που εφτιαξε ο μαροτα(κυριως) και ο αλεγκρι κανωντας ακομα πιο δυσκολο το να βρει η ομαδα χημεια".

      Ετσι εχει το πραγμα κατ εμε!και επειδη υποστηριζω Γιουβε και οχι Παλερμο γνωμη μου ειναι οτι δεν πρεπει να γινει αλλαγη προπονητη για την ωρα,σπαμωδικες κινησεις κανουν τα καφενεια και οχι οι κολοσσοι συλλογοι ειδικα οταν δεν υπαρχει προοπτικη για να αντικατασταθει με καποιον καλυτερο!ψευτομαγκες και στραβοστομιες τυπου "το μπουλλλλοοοο Μαροταααα και Αλεγκρρριιιιι" δε με εκφραζουν!

      Διαγραφή
    5. Παμε παρακατω
      Οι προπονητες που αναφερεις μουρινιο/βεγκερ κλπ ναι κανουν και εχουν το πρωτο λογο στις μεταγραφες των ομαδων τους αλλα αυτο δε σημαινει οτι συμβαινει και στη Γιουβε και ειδικα τα τελευταια 8-9 χρονια!θες να μου πεις οτι ηταν επιλογη Κοντε και δε του το επεβαλαν ο Ελια?ο Μπεντνερ?ο Ανελκα? η ο ερναντες τωρα του Αλεγκρι?εισαι σοβαρος?ειναι κλασικη συνταγη Μαροτα,αγορες χωρις ψυχραιμια της τελευταιας στιγμης!
      θετικα ή αρνητικα ως τωρα(κρινω σε μεγαλο βαθμο θετικα) τις μεταγραφες τις πιστωνεται και τις δουλευει ο Μαροτα!ο προπονητης ζηταει παικτη π.χ στη ταδε θεση και ο καραφλας του φερνει!

      Οσο για τη τελευταια παραγραφο στην απαντηση σου!Ο Κοντε πηγε να δειξει οτι δεν ειναι μαριονετα και κατηγορησε εμμεσως τους παικτες του(για να βγει λαδι) περσι μετα τη μπενφικα οτι με αυτους που εχω δε μπορω να παω πιο μακρυα οποτε φερτε μου καλυτερους!το αποτελεσμα της δηλωσης αυτης:να μικρυνει σαν ανθρωπος και προπονητης στα ματια των παικτων του,να κανουν ολοι οι παλιοι δηλωσεις σχεδον αγαπης για τον Αλεγκρι, και να κουναει ο Αντωνακης σημαιακι της Γιουβε στον ημιτελικο με τη Ρεαλ το Μαιο κοιτωντας στο παγκο τον Αλεγκρι να πηγαινει τελικο με την ομαδα που αυτος του χτισε!

      Περαστικα του,να χε μυαλο!

      δημητρης/μελβουρνη

      Διαγραφή
  2. Ο καλύτερος αντικαταστάτης του Μπαρτζάλι, ο οποίος βαριά να βγάλει μια χρονιά ακόμη. Πάντως αν η ομάδα τον πουλήσει καλά θα είναι να πάρει ένα ποσό κοντά στα 20 μύρια.

    Δημήτρης Λάρισα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Bernardino di Betto: Καλησπέρα Δημήτρη. Δεν γνωρίζω αν είναι η τελευταία χρονιά του Μπαρτσάλι ή αν μπορεί να συνεχίσει για 2 χρονιές ακόμα. Και φυσικά δεν πιστεύω, ότι πρέπει να αγωνιστεί σώνει και καλά, βασικός ο Ρουγκάνι. Να του δοθούν ευκαιρίες λέω, εννοείται και σαν αλλαγή, να πάρει παιχνίδια στα πόδια του,να παίξει με έμπειρους ποδοσφαιριστές δίπλα, για να τον καθοδηγήσουν και να τον νουθετήσουν.

      Προφανώς αν είναι να τον πουλήσεις θα τον πουλήσεις για ένα μεγάλο ποσό. Αλλά γιατί να τον πουλήσεις; Δάνεισε τον σε ένα συνεργαζόμενο σύλλογο, παρακολούθα την εξέλιξη του, και έχοντας δει ότι μπορεί να ανταπεξέλθει σε αυτό το επίπεδο ή ότι κάποιος αμυντικός σου από τους βασικούς σταματάει ή φεύγει από τον σύλλογο τον φέρνεις. Δεν είναι λύση για όλα η πώληση. Η στήριξη και η προστασία της επένδυσης σου είναι!

      Προς ΜD: Αγαπητέ MD κανένας πανικός. Μια σκέψη/άποψη εκφράζω. Μακάρι να τις πάρει αυτές τις ευκαιρίες ο Ρουγκάνι, γιατί τις αξίζει. Αυτό ελπίζουμε όλοι, όσοι παρακολουθούμε ποδόσφαιρο, πρώτα ως άθλημα και μετά ως πεδίο δράσης της ομάδας μας. Συμφωνώ στα υπόλοιπα μαζί σου.

      Επίσης, με αφορμή τις δηλώσεις του ατζέντη του έγραψα το εν λόγω άρθρο. Όχι για τις ίδιες τις δηλώσεις. Βέβαια, αν και εγώ ήμουν Ρουγκάνι και ήμουν μέλος μια μεγάλης ομάδας όπως η Γιούβε, δημόσια θα έλεγα ότι θα κάνω υπομονή. Δεν θα έβαλα κατά του προπονητή μου για την έλλειψη χρόνου συμμετοχής. Για προφανείς λόγους...

      Διαγραφή
  3. Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος.Βγήκε εκεί ένα δημοσίευμα και πανικοβληθήκατε όλοι.Ο παίκτης κατ αρχας έκανε δηλώσεις ότι θα κάνει υπομονή και δε φεύγει και θα δείτε ότι μέσα στη χρονιά ο μικρός θα πάρει αρκετές ευκαιρίες.ΘΑ είναι και αυτός χαζός να φύγει και εμείς πολύ χαζοί να τον αφήσουμε να φύγει.Ο μικρός θα μείνει και θα δοκιμαστεί με υπομονή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή