30 Νοε 2015

Τι δείχνει η αντίδραση του Μοράτα με τη Σίτι και τι με την Παλέρμο

Το ματς στο Παλέρμο ήταν από αυτά που σε κάνουν να γουστάρεις την Γιουβέντους.

Γράφει αποκλειστικά για τη Famiglia Bianconera ο blogger Don Luciano

Στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Champions League την σεζόν 2008-09, η Γιούβε ήθελε απλά την ισοπαλία κόντρα στην Μπάτε Μπορίσοφ στο Τορίνο για να εξασφαλίσει και μαθηματικά την πρώτη θέση. Εκανε ακριβώς αυτό.

Εφερε 0-0 στο Τορίνο με κάποια Μπάτε και βγήκε πρώτη, σε ένα ματς που δεν είχε να δείξει τίποτα. Μετά την λήξη ο Νέντβεντ είχε πει κάτι που μου έμεινε, ίσως επειδή έτσι την βλέπω κι εγώ: «Αυτό που μου αρέσει πάνω από όλα στη Γιουβέντους είναι το γεγονός ότι θα κάνει απλά την δουλειά της».

Κάπως έτσι έγινε η δουλειά και στο Παλέρμο. Το 0-3 παραπέμπει σε μπαλάρα αλλά όσοι είδαμε το ματς, είδαμε απλά μια νίκη made in Juve, όπως ανέφερε και το βασικό σχόλιο της Famiglia μετά την λήξη.

Και όταν η Γιούβε κάνει τέτοιες νίκες, σημαίνει ότι είναι σε καλό δρόμο. Προφανώς, για να ξέρουμε τι λέμε, δεν μπορεί να βγει μια ολόκληρη σεζόν, ή μάλλον δεν γίνεται να επιτευχθούν οι στόχοι, μόνο με τέτοιες εμφανίσεις.

Για να λυθεί, όμως, η ομάδα σιγά-σιγά και να βελτιώνει συνεχώς το ποδόσφαιρο της, είναι απαραίτητο να δυναμώνει συνεχώς η αυτοπεποίθηση της. Και αυτό, συνήθως, γίνεται μόνο μέσα από τα αποτελέσματα.

Αρα, μέχρι να φτάσουμε στα Χριστούγεννα για να γίνει και η πρώτη σούμα, το αποτέλεσμα προηγείται. Οπως προηγείται -και έδειξε να το καταλαβαίνει αυτό ο Μοράτα- η ομάδα σε σχέση με τον παίκτη. Την Τετάρτη με την Σίτι ο Ισπανός δεν έδωσε στον Ντιμπάλα για να τη σπρώξει στα δίχτυα και έχασε την ευκαιρία ενώ αν έδινε την πάσα θα είχε γίνει μάγκας με την ενέργεια που είχε κάνει.

Χθες, το μόνο που έκανε ήταν να ψάχνει να βρει τους συμπαίκτες του, έχοντας συμμετοχή στα δύο τελευταία γκολ. Το πρώτο το έβαλε ένας άλλος επιθετικός, ο οποίος βάζει μόνο σεντερφορίσια γκολ. Και είναι πάντα γκολ που ξεκλειδώνουν το αποτέλεσμα, δίνοντας βαθμό ή βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου