9 Νοε 2015

Ανάλυση δείχνει πως η Γιούβε έχει καταφέρει το απίθανο: να μην είναι ποτέ η κερδισμένη της αγωνιστικής

Έπρεπε να περάσουν δώδεκα αγωνιστικές για να πετύχει η Γιουβέντους τη δεύτερη σερί της νίκη στη Serie A. Η διαφορά από την κορυφή όμως, μια διαφορά που έχει παγιωθεί στο -9 εδώ και κάποιες αγωνιστικές, δεν έχει μειώθηκε ούτε τώρα.

Γράφει αποκλειστικά για τη Famiglia Bianconera ο blogger Mr. Black

Ο λόγος είναι πολύ απλός. Δεν κάνουν γκέλες οι αντίπαλοί μας. Την αγωνιστική που ολοκληρώθηκε, οι τρεις πρώτες ομάδες, Φιορεντίνα, Ιντερ και Ρόμα, έδωσαν παιχνίδια που μπορούσαν να απωλέσουν βαθμούς. Και οι τρεις πήραν το τρίποντο.

Δεν ξέρουμε έως πότε θα αντέξουν οι βιόλα αλλά όπως είναι τώρα τα πράγματα, η Κυρία κυνηγάει τρεις ομάδες. Περιμένει γκέλες, σε συνδυασμό με νίκες της ίδιας, από Φιορεντίνα, Ιντερ και Ρόμα.

Ας δούμε τι έχουν πετύχει έως και σήμερα αυτές οι ομάδες, σε σύγκριση με την Γιούβε ενώ σημειώνεται ποιος είναι ο μεγάλος κερδισμένος και ο μεγάλος χαμένος κάθε αγωνιστικής.

1η αγωνιστική
Πρεμιέρα με γκέλα για την Ρόμα (1-1 στην έδρα της Ελλάς Βερόνα), εμφατική νίκη για την Φιορεντίνα (2-0 τη Μίλαν), νίκη και για την Ιντερ (1-0 την Αταλάντα). Το μεγάλο μπαμ, δυστυχώς, έγινε στο Juventus Stadium με την ήττα της Κυρίας από την Ουντινέζε (0-1).
Μεγάλη νικήτρια: Φιορεντίνα
Μεγάλη χαμένη: Γιουβέντους

2η αγωνιστική
Η Ρόμα πήρε το ντέρμπι με την Γιούβε (2-1) τη στιγμή που η Ιντερ έκανε το δύο στα δύο (1-2 στη Κάρπι) ενώ η Φιορεντίνα έχανε με 3-1 στο Τορίνο από την γκρανάτα. Δεύτερη σερί ήττα για την ομάδα μας και η διαφορά από την κορυφή άρχισε να χτίζεται.
Μεγάλη νικήτρια: Ρόμα
Μεγάλη χαμένη: Γιουβέντους

3η αγωνιστική
Η Γιούβε πέταξε και άλλους δύο βαθμούς (1-1 με την Κιέβο στο Τορίνο). Η Ρόμα πέρασε με 0-2 από την έδρα της Φροζινόνε, η Φιορεντίνα κέρδισε με το ίδιο σκορ την Τζένοα, η Ιντερ πήρε με 1-0 το ντέρμπι του Μιλάνου. Ήδη η Γιούβε έχει χάσει πολύτιμο έδαφος.
Μεγάλη νικήτρια: Ιντερ
Μεγάλη χαμένη: Γιουβέντους

4η αγωνιστική
Η πρώτη νίκη στο Καμπιονάτο για τη Γιούβε, 0-2 μέσα στη Τζένοα. Εντός έδρας γκέλα από τη Ρόμα, 2-2 με τη Σασουόλο. Η Φιορεντίνα κέρδισε 0-1 την Κάρπι, όσο και η Ιντερ την Κιέβο εκτός. Οι νερατζούρι πέτυχαν το τέσσερα στα τέσσερα.
Μεγάλη νικήτρια: Ιντερ
Μεγάλη χαμένη: Ρόμα

5η αγωνιστική
Το εντός έδρας 1-1 της Γιούβε με τη Φροζινόνε έδειξε πως η ομάδα δεν έχει βρει ακόμη ρυθμό. Πρώτη γκέλα και για την Ιντερ (1-1 με την Ελλάς Βερόνα στο Μιλάνο), ήττα της Ρόμα στη Σαμπντόρια. Η Φιορεντίνα πήρε με 2-0 την Μπολόνια. Ηταν μια αγωνιστική που μπορούσαμε να πλησιάσουμε αλλά…
Μεγάλη νικήτρια: Φιορεντίνα
Μεγάλη χαμένη: Γιουβέντους

6η αγωνιστική
Η Γιουβέντους χάνει σε ένα ακόμη δυνατό παιχνίδι, 2-1 από τη Νάπολι. Η Ρόμα κερδίζει με το εμφατικό 5-1 την Κάρπι και η Φιορεντίνα με το 4-1 μέσα στο Μεάτσα κάνει αισθητή την παρουσία της.
Μεγάλη νικήτρια: Φιορεντίνα
Μεγάλη χαμένη: Ιντερ

7η αγωνιστική
Η πρώτη εύκολη νίκη για τη Γιούβε, 3-1 εντός με την Μπολόνια. Εύκολο τρίποντο και για τη Φιορεντίνα, 3-0 την Αταλάντα αλλά και για την Ρόμα, 2-4 μέσα στο Παλέρμο. Γκέλα για την Ιντερ, 1-1 στη Γένοβα με τη Σαμπντόρια.
Μεγάλη νικήτρια: Φιορεντίνα
Μεγάλη χαμένη: Ιντερ

8η αγωνιστική
Δεν έχασε αλλά δεν κέρδισε, ενώ θα μπορούσε, το ντέρμπι στο Μεάτσα η Γιούβε, 1-1 με την Ιντερ. Νίκη για την Ρόμα, 3-1 για την Εμπολι. Ηττα για την Φιορεντίνα στη Νάπολι με 2-1. Η κορυφή άλλαξε πάλι χέρια.
Μεγάλη νικήτρια: Ρόμα
Μεγάλη χαμένη: Φιορεντίνα

9η αγωνιστική
Επιστροφή στις νίκες για τη Γιούβε, 2-0 την Αταλάντα. Απώλεια βαθμών για την Ιντερ, 1-1 στο Παλέρμο. Σπουδαίο «διπλό» για τη Ρόμα μέσα στη Φλωρεντία, 1-2.
Μεγάλη νικήτρια: Ρόμα
Μεγάλη χαμένη: Φιορεντίνα

10η αγωνιστική
Ήττα-σοκ για τη Γιουβέντους στη Σασουόλο (1-0). Νίκες για Φιορεντίνα (0-2 στη Βερόνα με την Ελλάς), Ρόμα (3-1 την Ουντινέζε) και Ιντερ (0-1 στην Μπολόνια). Μια ήττα χειρότερη από αυτές τους ξεκινήματος.
Μεγάλη νικήτρια: Ρόμα
Μεγάλη χαμένη: Γιουβέντους

11η αγωνιστική
Η Γιούβε κερδίζει το ντέρμπι με την Τορίνο (2-1). Η Ιντερ το ντέρμπι κορυφής με τη Ρόμα (1-0) και η Φιορεντίνα φιλοδωρεί με τέσσερα γκολ τη Φροζινόνε (4-1).
Μεγάλη νικήτρια: Ιντερ
Μεγάλη χαμένη: Ρόμα

12η αγωνιστική
Είναι η μοναδική αγωνιστική που κέρδισε και η Γιουβέντους και οι τρεις ομάδες που οδηγούν την κούρσα. Η Γιούβε 1-3 στην Εμπολι, η Ρόμα 2-0 τη Λάτσιο στο ντέρμπι της πρωτεύουσας, η Ιντερ 0-1 στο Τορίνο την ομώνυμη ομάδα και η Φιορεντίνα 0-2 στη Σαμπντόρια. Αν και νικήσαμε, μπορούμε να θεωρηθούμε ως οι χαμένοι της αγωνιστικής καθώς περιμέναμε κάποιον από τους τρεις να χάσει έδαφος, κάτι που δεν έγινε…
Μεγάλη νικήτρια: Ρόμα
Μεγάλη χαμένη: Γιουβέντους

Από την παραπάνω, απλή, ανάλυση, αίσθηση κάνει πως η Γιούβε δεν ήταν καμία φορά η κερδισμένη της αγωνιστικής. Ετσι δυστυχώς δεν ροκανίζεται η διαφορά. Οι ομάδες που οδηγούν την κούρσα έχουν δείξει περισσότερη σταθερότητα από εμάς.

Βέβαια, θα έρθει η αγωνιστική «κοιλιά» για όλους, όσο φορμαρισμένοι ή σταθεροί κι αν δείχνουν μέχρι τώρα. Το ζήτημα είναι αν θα αποκτήσουμε εμείς σταθερότητα στο παιχνίδι μας. Το φετινό πρωτάθλημα είναι αμφίρροπο. Εχουμε δει γκέλες, και δε μιλάμε για εμάς, από όλους. Δρόμος υπάρχει, όπως και χρόνος. Όταν η Γιούβε καταφέρει να είναι η κερδισμένοι της αγωνιστικής για κάποιες εβδομάδες, τότε θα μπορούμε να μιλάμε και πάλι για scudetto.

Forza Juve!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου