9 Νοε 2015

Ο ποδοσφαιριστής που έκανε χιλιάδες πιτσιρικάδες Γιουβεντίνους

Οι ποδοσφαιρικές καριέρες σημαδεύονται από πολλά. Από τα πόσα χρόνια έμεινε ένας παίκτης στην ομάδα του, από το τι πρόσφερε τελικά, από τα γκολ του, από τις συμμετοχές του, από το ήθος του, από τον συνολικό του αγωνιστικό ρόλο. Υπάρχει και κάτι ακόμη όμως…

Αρθρογραφία | Γιουβέντους

Η επιρροή που είχε αυτός ο ποδοσφαιριστής στο φίλαθλο κοινό της εκάστοτε ομάδας. Αν ένας ποδοσφαιριστής έχει επηρεάσει γενιές και γενιές τιφόζι φέρνοντας νέους οπαδούς στη Γιουβέντους, αυτός είναι σίγουρα ο Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο.

Σπουδαίοι ποδοσφαιριστές έχουν περάσει μπόλικοι τις τελευταίες δεκαετίες στη Γιούβε. Τι να πρωτοθυμηθούμε; Μπάτζο; Βιάλι; Ζιντάν; Καναβάρο; Τρεζεγκέ; Νέντβεντ; Μπουφόν; Ολοι τους εκτός από λάμψη και στιγμές δόξας έφεραν νέους οπαδούς στην Μεγάλη Κυρία.

Τους περισσότερους όμως, και με μια απίστευτη συνέπεια χρόνου, τους έφερε ο Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο. Υπηρέτησε τον σύλλογο περισσότερα χρόνια από τον καθέναν και αγωνίστηκε πάντα σε υψηλό επίπεδο. Βλέποντας ένας πιτσιρικάς τον Ντελ Πιέρο σε δράση, είχε μια εύκολη επιλογή. Να τον κάνει είδωλό του. Να τον λατρέψει. Να τον αγαπήσει. Και χάρη στον Άλεξ, είναι φίλαθλος της Γιουβέντους.

Αν έχουν γίνει κάποιοι οπαδοί των μπιανκονέρι στην Ελλάδα λόγω Ντελ Πιέρο, φανταζόμαστε τι επιρροή είχε την Ιταλία. Και φυσικά στο εξωτερικό, σε κάθε σημείο που παρακολουθούν ποδόσφαιρο.





Ο Ντελ Πιέρο δεν πρόσφερε μόνο μέσα στο γήπεδο. Δεν πέτυχε δεκάδες πανέμορφα γκολ. Δεν ήταν μόνο ο αρχηγός μας. Δεν ήταν μόνο ένας παίκτης-διαμάντι που σέβονταν όλοι. Ήταν και η καλύτερη «κινητή» και καθημερινή διαφήμιση για την ανάπτυξη της μπράντας της Γιουβέντους.

Ο Ντελ Πιέρο ήταν κάτι παραπάνω από ένας σπουδαίος ποδοσφαιριστής και ένας μεγάλος αρχηγός. Ήταν, για πολλά χρόνια και με την ευρύτερη σημασία της λέξης, η ίδια η Γιουβέντους.



Χρόνια πολλά μεγάλη αρχηγέ και πάντα forza Juve!


2 σχόλια:

  1. Όταν "έφυγε" από την Γιούβε κατάλαβα πλέον ότι ενηλικιώθηκα....
    Σ'ευχαριστώ που με έκανες Γιουβέντους.
    Χρόνια σου πολλά αρχηγέ!

    Bianconero83

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αρε τεραστιε Αλεξ!!! Δεν θα ξεχάσω ποτε τον πανηγυρισμο του μετα το πεναλτι στον τελικο του ολντ τραφορτ το 2003...αγνος αρχηγος με τεραστια αγαπη στο συλλογο!!!! Παικταραδες σαν και αυτον ειναι η αιτια που γουσταρουμε καμπιονατο!! Δημητρης μιλαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή