29 Νοε 2015

Το αφεντικό της Ιταλίας πέρασε από τη Σικελία και έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα σε όλους...

Μια νίκη… made in Juve στο Παλέρμο έβαλε φωτιά στο πρωτάθλημα. Για όσους δεν το έχουν καταλάβει ακόμη ή δε θέλουν να το κατανοήσουν, ερχόμαστε! Ερχόμαστε πιο διψασμένοι από όλους τους άλλους γιατί αυτό είναι το DNA της Γιούβε.

Εύκολη νίκη με τριάρα σε μία έδρα που μπορεί να απολέσει βαθμούς ο οιοσδήποτε. Οι μπιανκονέρι παρουσιάζονται όλο και πιο σοβαροί και όταν η Γιούβε είναι σοβαρή εκείνη κάνει παιχνίδι και μοιράζει την τράπουλα του Καμπιονάτο.

Όταν η ομάδα ξεκίνησε άσχημα και συνέχιζε χάλια, το blog διενήργησε ψηφοφορία για την παραμονή ή αποπομπή του Αλέγκρι. Η θέση μας ήταν ξεκάθαρη: να μείνει ο Ιταλός στον πάγκο της Γιούβε. Αυτό επέλεξε και η πλειοψηφία των αναγνωστών.

Πριν λίγο καιρό, όταν θεωρήσαμε πως η ομάδα έχει μπει σε ένα κομβικό σημείο, τονίσαμε πως, στην τότε παρούσα φάση, σημασία είχαν οι βαθμοί ώστε να επιστρέψουμε στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας.

Τώρα, μετά το χαλαρό «διπλό» στο Εντζο Μπαρμπέρα, και την επιστροφή της ομάδας, βλέπουμε πως όσο υπάρχει χρόνος δε χρειάζεται να γίνονται επιπόλαιες κινήσεις. Δεν πήραμε το πέμπτο σερί πρωτάθλημα επειδή κερδίσαμε την Παλέρμο αλλά μπορούμε να το κάνουμε πιο εύκολα από την προηγούμενη εβδομάδα και ακόμη ευκολότερα από πριν ένα μήνα.

Η Ρόμα δείχνει να μην μπορεί να διαχειριστεί την κατάσταση. Νάπολι ή Ιντερ θα χάσουν βαθμούς τη Δευτέρα το βράδυ. Ενδέχεται να βγουν χαμένοι και οι δύο. Με άγχος και χωρίς να αντέχει στην πίεση του πρωταθλητισμού θα πάει η Φιορεντίνα στην έδρα της Σασουόλο.

Το αφεντικό της Ιταλίας πέρασε από τη Σικελία και τους ταρακούνησε όλους. Τον φόβο μας τον έχουν έτσι κι αλλιώς. Τώρα νιώθουν και την ανάσα μας. Κάποιοι λιγότερο, κάποιοι περισσότερο. Καλώς ήρθατε στην πραγματική Serie A. Εκεί που ακόμη και εκτός τετράδας, η Γιούβε κάνει κουμάντο. Il padrone d’ Italia…

Famiglia Bianconera

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου