4 Νοε 2015

Να γιατί ο Λιχτστάινερ είναι αρσενικός και πάνω απ’ όλα όχι ευθυνόφοβος

Μας ανησύχησε όλους με την επέμβαση στην καρδιά αλλά επέστρεψε στο γήπεδο έτοιμος για μάχη. Γιατί ο Στέφαν Λιχτστάινερ είναι πραγματικός Γιουβεντίνος.

Γράφει αποκλειστικά για τη Famiglia Bianconera ο blogger Don Luciano

«Είναι πολύ δύσκολο, πολύ σκληρό να βλέπεις την ομάδα να είναι σε δύσκολη κατάσταση και να μην μπορείς να βοηθήσεις», είπε μετά το ματς στη Γερμανία ο Ελβετός, αναφερόμενος στο διάστημα που έλειψε από την δράση.

Και έλειψε για σοβαρό λόγο, όχι για ένα διάστρεμμα π.χ... Ο Λιχτστάινερ μπήκε να παίξει με την Γκλάντμπαχ έχοντας κάνει μόνο δύο προπονήσεις με την ομάδα πριν το ματς και ήταν από τους καλύτερους. Ηταν όπως έπρεπε, όπως μας αρέσει και του αρέσει.

Δεν είναι απλά το γκολ. Το οποίο, για αμυντικό, μόνο εύκολο δεν είναι αλλά αυτή είναι μια άλλη κουβέντα. Σε αυτή τη φάση ο Λιχτστάινερ έδειξε ποιος είναι ποδοσφαιρικά αλλά, πάνω από όλα, δευτερόλεπτα μετά έδειξε ποιος είναι ως Γιουβεντίνος.

Ο τρόπος με τον οποίο πανηγύρισε, προκαλώντας ουσιαστικά τους οπαδούς των Γερμανών, δείχνει τον χαρακτήρα του. Και ο χαρακτήρας του Ελβετού ταιριάζει 100% με την Γιούβε. Το έγραψαν κάμποσοι Ιταλοί κατά τη διάρκεια του ματς αλλά δεν χρειαζόταν, μπορεί να το καταλάβει ο κάθε Γιουβεντίνος.

Ο Στέφαν είναι από αυτή την κατηγορία παικτών που όσο εύκολα μπορούν να ανεβοκατεβαίνουν την πλευρά του επί 90 λεπτά, άλλο τόσο μπορούν και να τσακωθούν με οποιονδήποτε από τους αντιπάλους του.

Είναι σε αυτή την κατηγορία παικτών που όσο εύκολα μπορούν να προκαλέσουν τους αντίπαλους οπαδούς, άλλο τόσο εύκολα μπορούν να βάλουν τις φωνές στους συμπαίκτες τους για ένα λάθος, όποιος κι αν είναι ο συμπαίκτης. Και αυτή η κατηγορία παικτών και ανθρώπων, διαχρονικά, έπιαναν στη Γιουβέντους.

Προφανώς δεν είναι το καλύτερο πλάγιο μπακ που έχουμε δει στη Γιούβε αλλά επίσης προφανώς είναι πολύ καλύτερος ποδοσφαιριστής από όσο πιστεύουν σε αυτή την 4ετία όλοι. Και πάνω από όλα, είναι αρσενικός και όχι ευθυνόφοβος.

ΥΓ.: Τι θα γίνει ρε Κιελίνι φέτος;

4 σχόλια:

  1. Συγνώμη αλλά ξέχασες τι άθλους έκανε πέρυσι ο Κιελίνι με Ντόρτμουντ και Μονακό. Να θυμίσω και την κόκκινη απέναντι στη Τσέλσι στους 16 επί Ρανιέρι που συνετέλεσε στον αποκλεισμό μας. Κακά τα ψέμματα και ο αμυντικός σήμερα πρέπει να ξέρει λίγο μπάλα. Πιστεύω ο Κιελίνι θα ήταν πολύ καλύτερος αν έπαιζε ράγκπι. Ευτυχώς έχει σοβαρευτεί ο Μπονούτσι.

    Δημήτρης Λάρισα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Don Luciano: Δημήτρη δεν έχεις άδικο. Φιλότιμος και Γιουβεντίνος ο Κιελίνι αλλά όχι τόσο καλός όσο νομίζουν οι περισσότεροι. Ξέρουμε πως αυτή η άποψη… «προκαλεί» αλλά νομίζω πως είναι η αλήθεια.

      Forza Juve!

      Διαγραφή
  2. Για Ελβετός ειναι πολύ ...λατινοαμερικανος στις αντιδράσεις του.
    Πολύ σημαντικό εργαλείο.
    Bianconero83

    ΑπάντησηΔιαγραφή