5 Νοε 2015

Ο διευθυντής της Tuttosport γράφει για την κόντρα παράδοση και την επόμενη μέρα της Γιούβε

Η Γιουβέντους έμεινε στο 1-1 με την Γκλάντμπαχ στη Γερμανία και πάμε να δούμε πώς σχολίασε εμφάνιση και αποτέλεσμα ο διευθυντής της Tuttosport.

Γράφει αποκλειστικά για τη Famiglia Bianconera ο blogger Don Luciano

Ο Βιτόριο Ορέτζια έχει κράξει με ωραίο τρόπο, όπως έχουμε παρουσιάσει και σε προηγούμενα άρθρα του, την φετινή ομάδα αλλά αυτή τη φορά είναι πιο... ήρεμος. Παραθέτουμε αυτούσιο το άρθρο του.

«Υπάρχουν κάποιες φορές που δεν έχει πολύ νόημα να πας για τα λίγα. Υπάρχουν όμως και κάποιες φορές, στις οποίες το αποτέλεσμα είναι πάνω από όλα. Πάνω από τον τρόπο παιχνιδιού, το θέαμα, την απόλαυση. Και υπάρχουν, επίσης, κάποιες φορές που πρέπει να χρησιμοποιήσεις το μυαλό και το κομπιουτεράκι.

Αρα, η ισοπαλία στο Μένχενγκλάντμπαχ, ισοπαλία που κατακτήθηκε από τη Γιουβέντους με το δόντια σφιγμένα -όπως και με την καρδιά αν υπολογίσουμε ότι το γκολ του 1-1 το έβαλε ο αναγεννημένος Λιχτστάινερ- γι' αυτό έχει πολύ μεγάλη αξία αυτή την στιγμή.

Η νίκη της Σίτι επί της Σεβίλλης φέρνει, για την ακρίβεια, τη φιναλίστ του περσινού Champions League στο σημείο να μπορεί να σφραγίσει το εισιτήριο για τους “16” μία αγωνιστική πριν το τέλος των ομίλων. Το επόμενο ματς, στις 25 Νοεμβρίου, είναι κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι, που έχει ήδη προκριθεί. Θα δούμε...

Τίποτα δεν ήταν απλό κόντρα στην Μπορούσια. Τόσο γιατί η Γιουβέντους, το ξέρουμε όλοι, δεν είναι σε μια καλή αγωνιστική κατάσταση όσο και επειδή έπαιξε το μεγαλύτερο μέρος του δευτέρου ημιχρόνου με αριθμητικό μειονέκτημα λόγω της αποβολής του Ερνάνες.

Δεν ξέρουμε πώς θα είχε τελειώσει το ματς αν οι ομάδες ήταν 11 εναντίον 11 και στα 93 λεπτά, είναι σίγουρο όμως ότι οι μπιανκονέρι θα μπορούσαν να πατήσουν περισσότερο στην αντίπαλη περιοχή και δεν θα ήταν αναγκασμένοι να αμύνονται συνεχώς από ένα σημείο κι έπειτα.

Θα πρέπει να υπογραμμιστεί, πάντως, ότι με εξαίρεση το λάθος του Κιελίνι στο γκολ των Γερμανών, δεν υπήρχαν σοβαρά ολισθήματα, η βάρκα δεν βγήκε από το νερό όπως συνέβαινε άλλες φορές...

Ως συνήθως, ο Μπουφόν ήταν ο έξτρα παίκτης με μια σειρά επεμβάσεων εκπληκτικών. Ο τερματοφύλακας, ο οποίος είναι στην καθοδήγηση της ομάδας περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο, συνεχίσει να είναι πρωταγωνιστής στο γήπεδο.

Ο Τζίτζι είναι πάντα, οι άλλοι ανα διαστήματα: Λίγο ο Πογκμπά (εκπληκτική η πάσα για το γκολ), λίγο ο Μπονούτσι, λίγο ο Εβρά, λίγο ο Μαρκίσιο, λίγο ο Ντιμπάλα. Λίγο ο ένας λίγο ο άλλος, κάποια στιγμή θα έρθει το “όλο” από όλους αλλά είναι φανερό ότι αυτή τη στιγμή, κόντρα στην παράδοση των προηγούμενων χρόνων, η Γιουβέντους της Ευρώπης είναι διαφορετική από αυτή του πρωταθλήματος. Χωρίς να πηγαίνει πάντα για τα λίγα...».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου