28 Νοε 2015

Πώς η FIAT θα ενίσχυε την Ιντερ και γιατί χάλασε η συμφωνία

Περίεργα πράγματα συμβαίνουν στη FIAT αλλά αν είναι να φέρουν και πάλι κοντά τους Αντρέα Ανιέλι και Τζον Ελκαν, ας γίνονται.

Γράφει αποκλειστικά για τη Famiglia Bianconera ο blogger Don Luciano

Τι εννοούμε; Την Πέμπτη υπήρξε ένα δημοσίευμα στην Ιταλία, σε Μέσο που δεν είναι αθλητικό, για κάκιστες σχέσεις ανάμεσα στον Τζον Ελκαν, πρόεδρο της FIAT και της Exor (στην οποία υπάγονται και οι μετοχές των FIAT και Γιουβέντους) και τον CEO της FIAT, Σέρτζιο Μαρκιόνε. Οι σχέσεις, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ήταν ήδη κακές και έγιναν χειρότερες λόγω της Alfa Romeo και της... Ιντερ.

Τι ακριβώς έγινε; Η οικογένεια Ανιέλι ψάχνει τρόπο για να ενισχύσει την Alfa Romeo την οποία αγόρασε η FIAT και ο Μαρκιόνε θεώρησε ότι ένας καλός τρόπος είναι να συνάψει συμφωνία για διαφήμιση στη φανέλα μιας ποδοσφαιρικής ομάδας. Ως εδώ όλα καλά...

Τα κακά αρχίζουν τώρα αφού αυτή η ομάδα δεν ήταν κάποια εκτός Ιταλίας αλλά εντός και συγκεκριμένα η Ιντερ! Οι νερατζούρι, που δεν βρίσκονται σε καλή οικονομική κατάσταση, θα χάσουν -όπως όλα δείχνουν- τα λεφτά της χορηγίας της Pirelli και ψάχνουν εναγωνίως να βρουν ένα δυνατό χορηγό.

Αυτός ο χορηγός θα ήταν η Alfa Romeo της FIAT, δηλαδή της οικογένειας Ανιέλι, με βάση τα πλάνα του Μαρκιόνε, ο οποίος είχε προχωρήσει τόσο πολύ τις συζητήσεις ώστε να έχει έτοιμα και τα συμβόλαια. Κάπου εκεί όμως, λίγο πριν τις υπογραφές, έφτασαν στα αυτιά του Αντρέα Ανιέλι οι σχετικές φήμες και έγινε έξαλλος.



Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο πρόεδρος της Γιουβέντους εξέφρασε την οργή του στον ξάδερφο Τζον Ελκαν, ο οποίος με την σειρά του έβαλε φρένο στα σχέδια του Μαρκιόνε. Το σχετικό ρεπορτάζ, μάλιστα, είχε φωτογραφία-μοντάζ τους Ελκαν και Μαρκιόνε να φοράνε γάντια του μποξ και να είναι στο ρινγκ...

Οι συζητήσεις ανάμεσα σε Μαρκιόνε και Ιντερ σταμάτησαν και η συμφωνία ακυρώθηκε, με τα ιταλικά ΜΜΕ να αναφέρουν πάντως πως αυτή η περίεργη ιστορία έφερε κοντά, για πρώτη φορά μετά από καιρό, τους Ελκαν και Ανιέλι. Προς ικανοποίηση του Λάπο, ο οποίος κάνει ό,τι μπορεί τους τελευταίους μήνες για να επαναφέρει την ηρεμία και την ενότητα στην οικογένεια. Μια οικογένεια, η οποία -για να πούμε και κανένα κουτσομπολιό- περιμένει να δει τι θα γίνει ανάμεσα στον Αντρέα Ανιέλι και την Εμα Γουίντερ, με την οποία παίρνει διαζύγιο.

Σύμφωνα με τους Αγγλους, αφού Αγγλίδα είναι η Γουίντερ, οι απαιτήσεις θα είναι για μηνιαία διατροφή ύψους... 800.000 ευρώ! Πρόεδρε, χειρίσου το όπως θα έκαναν οι Τζάνι και Ουμπέρτο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου