26 Νοε 2015

Η μεγαλύτερη ιταλική ομάδα σκέφτεται… ευρωπαϊκά

Οποιος θυμάται την συνέντευξη Τύπου του Αντρέα Ανιέλι δύο μέρες μετά τον περσινό τελικό του Champions League, καταλαβαίνει ότι ο πρόεδρος είναι ικανοποιημένος αυτή την στιγμή.

Γράφει αποκλειστικά για τη Famiglia Bianconera ο blogger Don Luciano

Ανάμεσα σε όσα είχε πει ο Ανιέλι τότε, ήταν και το πώς θέλει να βλέπει από εδώ και πέρα την Γιουβέντους στην Ευρώπη. «Πώς θέλω να τη βλέπω... Θα ήθελα να την δω πάλι στον τελικό αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι εύκολο να πας δύο σερί χρονιές. Ας αρχίσουμε με το να καθαρίζουμε, όπως κάνουν οι αντίπαλοι μας στην Ευρώπη, τον όμιλο χωρίς να φτάνουμε με άγχος στην τελευταία αγωνιστική και βλέπουμε...». Αυτό ήθελε ο πρόεδρος, αυτό έκανε η ομάδα με τη νίκη επί της Σίτι. Το αν θα τερματίσουμε στην πρώτη ή στη δεύτερη θέση, θα το ξέρουμε μετά το ματς στη Σεβίλλη.

Προς το παρόν δεδομένη είναι η πρόκριση, μία αγωνιστική πριν το τέλος και σε έναν όμιλο που τον Αύγουστο όλοι χαρακτήρισαν ως τον πιο δύσκολο της φετινής διοργάνωσης. Αν μη τι άλλο, η πρόοδος στον τομέα της νοοτροπίας που θα πρέπει να έχει η ομάδα στην Ευρώπη, είναι προφανής. Πρόπερσι μείναμε στον όμιλο, πέρυσι περάσαμε με το 0-0 κόντρα στην Ατλέτικο στο τελευταίο ματς, φέτος καθαρίζουμε πιο εύκολα.

Αυτή η αλλαγή νοοτροπίας πιστώνεται στον Αλέγκρι. Αυτός πέτυχε όσα πέτυχε πέρυσι, αυτός δείχνει και φέτος ότι έχει καταφέρει να απελευθερώσει ψυχολογικά την Γιούβε στην Ευρώπη. Αυτός είναι, φυσικά, που τα ακούει όταν πρέπει, άρα ας ακούσει και τα καλά όταν πρέπει.

Ειδικά σε αυτό το ματς ο προπονητής ρίσκαρε πολλά αφού η απόφαση του να αφήσει εκτός 11άδας τον Μοράτα για δεύτερο σερί ματς ήταν περίεργη. Εκ του αποτελέσματος, όμως, ήταν η σωστή.

Και σε αυτή τη φάση που βρίσκεται η Γιούβε, τα αποτελέσματα έρχονται πάνω και πριν από όλα. Πάνω και πριν από τις εμφανίσεις δηλαδή. Οι οποίες, παρεμπιπτόντως, μπορεί να μην είναι εντυπωσιακές αλλά είναι σίγουρα καλύτερες και πιο αποτελεσματικές από ό,τι πριν ένα μήνα. Είναι μια (θετική) αρχή κι αυτό...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου