17 Νοε 2015

Ο αόρατος εχθρός κερδίζει έδαφος και τρομοκρατεί (και το Juventus Stadium)

Τα τραγικά γεγονότα του Παρισιού αλλάζουν πολλούς κανόνες στις κοινωνικές εκδηλώσεις-μαζώξεις. Το ποδόσφαιρο δεν μπορεί να μείνει ανεπηρέαστο. Ισα ίσα, αποτελεί ένα παραδοσιακό κίνημα της Δύσης. Και εύκολος στόχος.

Γράφει αποκλειστικά για τη Famiglia Bianconera ο blogger Drugho

Μην ξεχνάμε πως ένας από τους στόχους του Ισλαμικού Κράτους που αιματοκύλησε την Πόλη του Φωτός ήταν το Stade de France. Ευτυχώς οι καμικάζι δεν κατάφεραν να περάσουν μέσα στο γήπεδο. Ευτυχώς.

Οι τζιχαντιστές με μήνυμά τους απείλησαν το Λονδίνο και τη Ρώμη. Τους Αγγλους και τους Ιταλούς, δηλαδή, που συμμετέχουν στις επιχειρήσεις στη Συρία. Το Σάββατο το βράδυ, αρκετά χιλιόμετρα μακριά από τη Ρώμη, στο Τορίνο, η Γιουβέντους υποδέχεται τη Μίλαν.

Το ντέρμπι της Ιταλίας θα είναι sold out. Περισσότεροι από 40.000 άνθρωποι, χωρίς να υπολογίζουμε αυτούς που δουλεύουν, θα είναι εκεί. Τα φώτα του πλανήτη θα είναι στραμμένα σε ένα τέτοιο παιχνίδι καθώς μιλάμε για δύο από τις πιο αναγνωρίσιμες ομάδες του κόσμου με εκατομμύρια οπαδούς εντός κι εκτός Ευρώπης.

Λίγο νωρίτερα, υπάρχει το Κλάσικο της Ισπανίας. Ρεάλ εναντίον Μπαρτσελόνα. Επίσης ένα ματς που θα παρακολουθήσουν εκατομμύρια φίλαθλοι, περισσότεροι απ’ ό,τι το Γιούβε-Μίλαν.

Ο ιταλικός βορράς βρίσκεται σε συναγερμό. Υπό τον φόβο των απειλών και ενός νέου τυφλού τρομοκρατικού χτυπήματος, αποφασίστηκαν να ληφθούν επιπλέον μέτρα στο Juventus Stadium. Ο διπλός έλεγχος των εισιτηρίων και η ταυτοποίηση των στοιχείων είναι το πρώτο βήμα. Περισσότερες θα είναι και οι αστυνομικές δυνάμεις που θα βρίσκονται εντός κι εκτός γηπέδου.

Ελικόπτερο των καραμπινιέρι θα βρίσκεται σε ετοιμότητα για να επιβλέπει από αέρος την κατάσταση ενώ, όπως μαθαίνουμε, θα υπάρχουν και αρκετοί αστυνομικοί με πολιτικά διασκορπισμένοι μέσα στο γήπεδο για να προλάβουν τυχόν ύποπτες κινήσεις.

Στο Juventus Stadium υπάρχει ειδική επιχειρησιακή σουίτα με εικόνα από τις κάμερες του γηπέδου. Εκεί, όπως πάντα, θα στηθεί το αρχηγείο των Αρχών αλλά αυτή τη φορά όχι με τη λογική ενός καθιερωμένου ντέρμπι.

Νωρίτερα σήμερα Τρίτη, αποφασίστηκε να αναβληθεί η αναμέτρηση της Γερμανίας με την Ολλανδία στο Αννόβερο γιατί μέσα σε ένα ασθενοφόρο (!) βρέθηκαν εκρηκτικά ενώ η αστυνομία ανακοίνωσε πως βρέθηκε και ένα ύποπτο αντικείμενο στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό (η φωτογραφία είναι από τον εκτεταμένο έλεγχο που έγινε στο γερμανικό γήπεδο). Οι συρμοί των τρένων σταμάτησαν να λειτουργούν. Ο αόρατος εχθρός, η τρομοκρατία, αυτές τις μέρες δείχνει να κερδίζει έδαφος.

Λογικές είναι οι αντιδράσεις και ο φόβος που διακατέχει κάποιους ανθρώπους. Μοναδικό όπλο σε όλα αυτά είναι να στηθεί μια ακόμη όμορφη γιορτή στο γήπεδο. Οι παίκτες να παίξουν ελεύθερα το ποδόσφαιρο που ξέρουν και ο κόσμος να χαρεί τον βασιλιά τον σπορ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου