21 Δεκ 2015

Την Γιούβε αν μπορείς να την καθαρίσεις και δεν το κάνεις, το πληρώνεις. Για περάστε τώρα από το Τορίνο να κάνουμε τον λογαριασμό

Όταν η ομάδα, πριν αρκετές εβδομάδες, άρχιζε να δείχνει σημάδια ανάκαμψης, ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι είχε πει «να κοιτάξουμε να είμαστε στο -5 ή στο -4 από την κορυφή τα Χριστούγεννα». Ακόμα και τότε, φαινόταν δύσκολο και μακρινό.

Τώρα, μετά την ολοκλήρωση και της 17ης αγωνιστικής, οι πρωταθλητές και κυπελλούχοι Ιταλίας βρίσκονται μόλις 3 βαθμούς από την κορυφή. Δηλαδή τίποτα. Το πατατράκ της Ιντερ μπορεί να την διατήρησε στην πρώτη θέση της Serie A με 36 βαθμούς αλλά ακολουθούν Φιορεντίνα και Νάπολι με 35 (-1 από την κορυφή), Γιουβέντους με 33 βαθμούς (-3 από την κορυφή) και Ρόμα με 32 (-4 από την κορυφή).

Η Γιουβέντους είχε να κάνει τόσο κακό ξεκίνημα από την δεκαετία του ’30. Όλοι τα θυμόμαστε. Εχασε τόσο έδαφος από την κορυφή που ο αρχηγός Τζίτζι Μπουφόν δήλωνε «αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να μιλάμε για πρωτάθλημα». Και ήταν αλήθεια.

Το πρωτάθλημα ξεκινάει από το μηδέν. Η τράπουλα μοιράζεται από την αρχή. Με τη μόνη διαφορά πως η Γιουβέντους έχει το μεγαλύτερο ψυχολογικό πλεονέκτημα από όλους.

Κακά τα ψέματα, δεν είναι πολλές οι ευκαιρίες που δίνονται στους αντιπάλους μας να μας «σκοτώσουν». Φέτος ήταν μία από αυτές τις στιγμές. Έως τώρα κανείς δεν το εκμεταλλεύτηκε. Όλοι έκαναν όνειρα για σκουντέτο, όλοι έβλεπαν την Γιούβε εκτός στόχου και όλοι ήθελαν να γίνουν Χαλίφης στη θέση του Χαλίφη. Το «θέλω» με το «μπορώ» απέχει αρκετά…

Στο υπόλοιπο μισό συν δύο αγωνιστικές της Serie A θα μιλήσει το DNA του πρωταθλητή και το βάρος της φανέλας. Καλύτερη ομάδα από τη δικιά μας δεν έχει κανένας. Οι αντίπαλοί μας σπατάλησαν κάτι μοναδικό. Την ευκαιρία που είχαν να χτίσουν μια διαφορά ασφαλείας από τη Γιουβέντους.

Την Γιούβε αν μπορείς να την καθαρίσεις και δεν το κάνεις, το πληρώνεις. Το ξέρουν και οι ίδιοι αυτό. Όπως ξέρουν πως έρχεται η ώρα τους. Για περάστε τώρα από το Τορίνο να κάνουμε λογαριασμό…
Famiglia Bianconera

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου