20 Δεκ 2015

Οι δύο παίκτες που ψάχνει η Γιούβε τον Γενάρη

Με ένα εντυπωσιακό σερί ολοκλήρωσε τους αγώνες της για το 2015 η Γιούβε. Το 7Χ7 μας έδωσε 21 βαθμούς και μας έφερε κοντά την κορυφή, τη στιγμή που ήμασταν με διψήφιο αριθμό πίσω. Από ’δω και πέρα τι γίνεται…

Γράφει αποκλειστικά για τη Famiglia Bianconera ο blogger Mr. Black

Το σερί στη Serie A μπορεί να διευρυνθεί. Μπορεί να γίνει 10Χ10 ή και ακόμη περισσότερο. Το πρόγραμμα που ακολουθεί είναι αρκετά βατό και για μία φορμαρισμένη Γιουβέντους είναι εύκολο να κάνει και άλλες σερί νίκες.

Πλέον και για περίπου 15ημέρες, η ομάδα ξεκουράζεται. Χωρίς αγωνιστική δράση, η θεματολογία θα αναλωθεί αρκετά στις μεταγραφικές κινήσεις. Αλήθεια είναι πως οι μεταγραφές του Ιανουαρίου δεν είναι ό,τι καλύτερο για να χτίσεις ομάδα αλλά για να διορθώσεις κάποια πράγματα.

Μέσω του Μαρότα, ο Αντρέα Ανιέλι έχει ξεκαθαρίσει πως δεν θα γίνει τίποτα συνταρακτικό. Μπορεί καν να μην υπάρχει κάτι συνταρακτικό στην αγορά. Έναν-δυο παίκτες να περιμένουμε και αυτούς όχι τόσο για πρώτα βιολιά αλλά ως back up.

Πού χρειάζεται ενίσχυση οι πρωταθλητές και κυπελλούχοι Ιταλίας;

Σίγουρα στη μεσαία γραμμή και στην άμυνα. Νομίζω πως εκεί είναι οι βασικοί μας στόχοι. Ενας δημιουργικός μέσος που μπορεί να έρθει από τον πάγκο για να αλλάξει τη ροή ενός παιχνιδιού όταν αυτό δεν πάει όπως το θέλουμε. Ενας δεύτερος Κουαδράδο ας πούμε.

Ο Κεντίρα βγάζει τραυματισμούς, ο Μαρκίσιο λειτουργεί περισσότερο ανασταλτικά και λιγότερο δημιουργικά. Ο Ερνάνες δεν έχει δέσει με την ομάδα. Ο βασικός και αναντικατάστατος Πογκμπά χρειάζεται βοήθειες είτε μέσα στο παιχνίδι είτε για να ξεκουραστεί.

Από ’κει και πέρα, μια ακόμη θέση που θα μπορούσαμε να ενισχυθούμε για να δοθούν ανάσες στους υπόλοιπους είναι στην άμυνα. Η τριάδα Μπαρτσάλι - Μπονούτσι - Κιελίνι δεν αλλάζει. Ο Ρουγκάνι αρχίζει να παίρνει τις ευκαιρίες του, οπότε έχουμε τέσσερις παίκτες για τρεις θέσεις.

Στα αριστερά υπάρχει ο Εβρά και ο Αλεξ Σάντρο και στα δεξιά μόνο ο Λιχστάινερ. Για τη θέση του Ελβετού χρειάζεται ένας ποδοσφαιριστής δεδομένου ότι δεν υπολογίζεται ο Κάσερες. Αν αυτός που θα έρθει θα μπορούσε να παίζει και στη μέση της άμυνας, ακόμη καλύτερα. Δηλαδή ψάχνουμε κάτι τύπου Κάσερες.

Στην επίθεση δεν έχουμε τον τεράστιο όνομα αλλά έχουμε τη δυάδα Ντιμπαλά - Μάντζουκιτς που ρολάρει πολύ καλά και δύο παίκτες στον πάγκο που μπορούν να προσφέρουν (Μοράτα - Τζάτζα). Με τέσσερις επιθετικούς, δεν υπάρχει λόγος να έρθει κάποιος πέμπτος. Περισσότερο πρόβλημα θα δημιουργήσει παρά βοήθειες.

Δύο παίκτες περιμένω να πάρει η ομάδα και μάλλον δύο θα πάρει. Το θέμα είναι ποιοι θα είναι. Νομίζω πως από τα ονόματα που έχουν γραφτεί στο σύνολο του ιταλικού Τύπου, δε θα έρθει κάποιος από αυτούς. Σίγουρα η Γιούβε έχει κινηθεί ήδη κάτω από απόλυτη μυστικότητα και θα μάθουμε τις μεταγραφές λίγο πριν ανακοινωθούν. Συνηθίζεται αυτή η τακτική.

Και σίγουρα θα πάμε μετά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Γενάρη για να γίνει κάτι τέτοιο. Μέχρι τότε απλά θα διαβάζουμε ονόματα που απλά δε θα έρθουν ποτέ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου