25 Δεκ 2015

Ο Ντιμπαλά εξηγεί γιατί διάλεξε την εθνική Αργεντινής αντί την σκουάντρα ατζούρα

Για τους λόγους για τους οποίους προτίμησε την εθνική Αργεντινής και όχι αυτή της Ιταλίας, μίλησε ο Πάουλο Ντιμπάλα.

Ο Αργεντίνος άσος της Γιουβέντους είχε πολλές επιλογές σε ό,τι αφορά την εθνική ομάδα αφού θα μπορούσε να αγωνιστεί, πλην της πατρίδας του, σε αυτή της Ιταλίας ή της Πολωνίας. Ο ίδιος, όμως, επέλεξε την Αργεντινή και εξήγησε το γιατί, όπως και τις διαφορές του με τον συμπαίκτη του στην Παλέρμο, μέχρι και τον περασμένο Μάιο, Φράνκο Βάσκες, ο οποίος επέλεξε την σκουάντρα ατζούρα.

«Νιώθω 100% Αργεντίνος και όταν έπρεπε να διαλέξω δεν είχα αμφιβολίες. Δεν έκανα υπολογισμούς. Ξέρω ότι θα είχα μικρότερο ανταγωνισμό στην Ιταλία ή στην Πολωνία αλλά θέλω να παίξω για την Αργεντινή και ποτέ δεν σκέφτηκα κάτι άλλο. Δεν θα ήμουν χαρούμενος σε μια εθνική ομάδα που δεν θα ένιωθα ότι εκπροσωπεί την χώρα μου, όταν θα άκουγα έναν εθνικό ύμνο που δεν θα ένιωθα δικό μου... Ο φίλος μου Φράνκο Βάσκες έχει Ιταλίδα μητέρα. Εγώ έχω μόνο ιταλικό διαβατήριο χάρη σε μια προγιαγιά μου, για την οποία βασικά δεν ξέρω τίποτα. Ο Βάσκες νιώθει Ιταλός, εγώ όχι», είπε για το θέμα ο Ντιμπάλα.

Οσο για το πώς έκανε το άλμα από την Αργεντινή στην Ευρώπη; Οπως είπε στη συνέντευξη του «στην Αργεντινή ωριμάζεις γρήγορα. Είχα σκεφτεί ότι θα παίξω για 2-3 χρόνια στη Ρίβερ Πλέιτ ή στην Μπόκα Τζούνιορς πριν έρθω στην Ευρώπη αλλά μια μέρα ο Μαουρίτσιο Τζαμπαρίνι εμφανίστηκε με μια πρόταση 12 εκατ. ευρώ στην Ινστιτούτο και έπρεπε να φύγω για Παλέρμο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου