17 Δεκ 2015

Η απάντηση του Αλέγκρι για το μέλλον του Τζάτζα στο Τορίνο

Ο Σιμόνε Τζάτζα ήταν ο πρωταγωνιστής του ντέρμπι με την Τορίνο και αρχίζει να φτιάχνει καλή στατιστική και να κερδίζει την εμπιστοσύνη του Αλέγκρι.

Με τα δύο γκολ που πέτυχε στο 4-0 ο Τζάτζα, έφτασε τα 5 γκολ φέτος σε όλες τις διοργανώσεις. Ο αριθμός είναι καλός, όχι μόνο επειδή ο διεθνής φορ δεν είναι βασικός αλλά κι επειδή ως αναπληρωματικός δεν έχει πάρει τόσο χρόνο όσο άλλοι. Για την ακρίβεια, ο Τζάτζα έχει αγωνιστεί συνολικά μόλις 368 λεπτά ως τώρα και έχει βάλει 5 γκολ.

Αυτό, στατιστικά, σημαίνει ότι βάζει ένα γκολ κάθε 73 λεπτά! Ενθαρρυντικό, επίσης, το γεγονός ότι έχει σκοράρει σε όλες τις διοργανώσεις. Δύο γκολ στο πρωτάθλημα, δύο στο κύπελλο και ένα στο Champions League, με την Σεβίλλη στο Τορίνο.

Και επειδή πριν λίγο καιρό ο μάνατζερ του άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να δοθεί κάπου δανεικός τον Ιανουάριο, έχει ενδιαφέρον να δούμε τι απάντησε μετά το ματς ο Αλέγκρι στη συνέντευξη Τύπου, όταν τον ρώτησαν για το ενδεχόμενο να ζητήσει ο παίκτης να πάει δανεικός για να παίζει, ενόψει Euro...

«Ο ανταγωνισμός κάνει καλό και έπειτα είναι φυσιολογικό να υπάρχει ανταγωνισμός σε μια μεγάλη ομάδα, όπως είναι φυσιολογικό να υπάρχουν και μεγάλοι παίκτες γιατί αλλιώς δεν μπορείς να πάρεις αποτελέσματα. Σε ό,τι αφορά τον Τζάτζα, πιστεύω -αν και δεν θα γίνει δεκτό το αίτημα του ακόμη κι αν το ζητήσει- ότι δεν θα ζητήσει τον Ιανουάριο να πάει δανεικός. Γιατί αφού είναι στη Γιουβέντους, πρέπει να παλέψει όπως και όλοι οι άλλοι που είναι στο ρόστερ, για να παραμείνει στη Γιουβέντους. Γιατί αν ένας νεαρός θέλει να παραμείνει για πολλά χρόνια σε μια μεγάλη ομάδα, πρέπει να συνηθίσει στον ανταγωνισμό. Ο ανταγωνισμός σου δίνει κίνητρο και πάνω από όλα φέρνει αποτελέσματα».

1 σχόλιο:

  1. Μπράβο ρε φαμίλια για το στατιστικό που έδωσες. Ο Μοράτα δεν είναι killer, είναι καλός για δεύτερος επιθετικός και να βγαίνει από τα πλάγια. Καλό θα είναι όταν Ντιμπαλά και Μάντζουκιτς δυσκολεύονται στο γκολ να μπαίνει στη θέση τους ο Ζαζά και όχι ο Μοράτα. Λάθος του Αλέγκρι που δεν τον έβαλε στο ματσ με τη Σεβίλλη.

    Δημήτρης Λάρισα

    ΑπάντησηΔιαγραφή