30 Δεκ 2015

Ο Μαρτσέλο Λίπι… μοιράζει Όσκαρ στους καλύτερους προπονητές

Ο Μαρτσέλο Λίπι πιστεύει πολύ στις δυνατότητες του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι και το επανέλαβε μέσω της Gazzetta dello Sport.

Ο θρυλικός «Πολ Νιούμαν» του ιταλικού ποδοσφαίρου παραχώρησε συνέντευξη και σε αυτή αναφέρθηκε σε κάποιους προπονητές, λέγοντας τα καλύτερα για τον Πεπ Γκουαρδιόλα και τον Μαουρίτσιο Σάρι της Νάπολι ενώ ψήφισε τον Κάρλο Αντσελότι ως τον καλύτερο του κόσμου αυτή την στιγμή. Στη λίστα με τους τοπ προπονητές, όμως, βάζει και τον Αλέγκρι, για τον οποίο είπε τα εξής.

«Το έχω ξαναπεί ότι μου θυμίζει εμένα. Είναι κι αυτός από την Τοσκάνη, υπέγραψε στη Γιούβε στα 46 του όπως κι εγώ... Είναι ξεκάθαρος, έχει πολύ καλή τακτική αντίληψη και μπορεί να αλλάξει τα πράγματα κατά τη διάρκεια της σεζόν ή ακόμη και του αγώνα, όπως συνήθιζα να κάνω κι εγώ. Είναι, επίσης, γενναίος. Δεν είναι εύκολο για οποιονδήποτε προπονητή να αφήσει στον πάγκο τον Μοράτα και να ξεχωρίσει ότι πρέπει να ποντάρει στον θυμό και την σκληράδα του Μάντζουκιτς για να αρχίσει μια αντεπίθεση στο πρωτάθλημα, την οποία λίγοι περίμεναν πριν δύο μήνες. Το ίδιο ισχύει και για την απόφαση του να επιστρέψει στο 3-5-2, το έκανε χωρίς πρόβλημα» είπε για τον Αλέγκρι ο Λίπι και στη συνέχεια έκανε ένα σχόλιο και για την κλήρωση με την Μπάγερν Μονάχου.

«Κρίμα για την ήττα στη Σεβίλλη καθώς μπορούσε να αποφευχθεί με βάση την εμφάνιση και τώρα αλλάζει το φετινό Champions League. Η Μπάγερν είναι μία από τις πιο δυνατές ομάδες. Κρίνοντας από την αντίδραση του Γκουαρδιόλα, όμως, μάλλον δεν είναι ούτε αυτός χαρούμενος για την κλήρωση με την Γιουβέντους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου