28 Ιαν 2016

Το Τορίνο βρίσκεται μέσα στους 52 καλύτερους προορισμούς του κόσμου

Μέσα στους 52 δημοφιλείς προορισμούς για το 2016 συμπεριλήφθηκε το Τορίνο από τους Times.

Η πρωτεύουσα του Πιεμόντε είναι αρκετά παρεξηγημένη στην Ελλάδα καθώς όλοι, ακόμη κι αυτοί που δεν την έχουν επισκεφθεί, μιλάνε για μια βιομηχανική πόλη. Για τους Times, πάντως, είναι μια... πρώην βιομηχαική πρωτεύουσα καθώς στο κείμενο που υπάρχει για το Τορίνο, γίνεται αναφορά στον αέρα ανανέωσης που πνέει.

Οι Times τονίζουν το γεγονός ότι άνοιξε ξανά το μεγάλο Αιγυπτιακό Μουσείο αλλά συμπληρώνουν πως δεν είναι μόνο αυτό καθώς υπάρχουν διάφορα projects σε εξέλιξη, όπως είναι η «συνοικιακή αποθήκη» Docks Dora, το οποίο ουσιαστικά θα είναι το «σπίτι» εκθέσεων ζωγραφικής, ατελιέ αλλά και... underground clubs. Ξεχωριστή αναφορά γίνεται στην έκθεση Arte in Barriera καθώς και στην μεγαλύτερη ανοιχτή αγορά της Ευρώπης, κοντά στο Porta Palazzo.

Από εκεί και πέρα, δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα Μουσεία -το Τορίνο άλλωστε είναι μια μυστηριακή πόλη που σέβεται κάθε λογής ιστορία- αλλά όχι μόνο αυτά που αφορούν την ιστορία αλλά και αυτά του Κινηματογράφου και της Φωτογραφίας ενώ αναφέρονται και διάφορα μουσικά φεστιβάλ που γίνονται (αναφέρονται ενδεικτικά τα Torizo Jazz, Kappa Futur, TODAYS, Movement Torino).

Η πόλη που αποτελεί την πρωτεύουσα του αργού φαγητού, όπως αναφέρουν και οι Times, είναι επίσης ένα σημείο εκκίνησης για διάφορες πρωτοβουλίες της Unesco και αναφέρονται και οι περιοχές Langhe-Roero και Monferrato για την παραγωγή κρασιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου