29 Ιαν 2016

Ο Ογκμπόνα έφυγε από την Γιουβέντους και ανακάλυψε έναν διαφορετικό κόσμο

Για τις διαφορές ανάμεσα στην Ιταλία και την Αγγλία μίλησε ο Αντζελο Ογκμπόνα.
Ο πρώην αμυντικός της Γιουβέντους αγωνίζεται πλέον στη Γουέστ Χαμ, ανακαλύπτοντας ένα διαφορετικό κόσμο, όπως είπε σε δηλώσεις του.

«Εδώ είναι πιο χαλαρά τα πράγματα, δεν υπάρχει η πίεση της Serie A. Στην Ιταλία είχαμε καθημερινά προπόνηση και κάποιες φορές διπλή ενώ εδώ μερικές φορές έχουμε ρεπό την Τετάρτη. Είχα δυσκολίες με την γλώσσα καθώς και με την αντικοινωνική συμπεριφορά των Βρετανών. Δεν είναι εύκολο να φτιάξεις ανθρώπινες σχέσεις» είπε αρχικά και στη συνέχεια εστίασε στο θέμα του αρχηγού της κάθε ομάδας: «Στην Αγγλία ο αρχηγός έχει μεγάλη ευθύνη, είναι ηγέτης. Στην Ιταλία μερικές φορές η επιλογή του αρχηγού γίνεται για λόγους άσχετους από την προσωπικότητα του. Ο Μπουφόν είναι ένας... αγγλικού Τύπου αρχηγός, είναι χαρισματικός, ελέγχει τα αποδυτήρια και μπορεί να εμπνεύσει την ομάδα».

Συνεχίζοντας τις δηλώσεις του, ο Ογκμπόνα αναφέρθηκε σε κάποιους πρώην προπονητές του, όπως ο Τζαμπιέρο Βεντούρα και ο Αντόνιο Κόντε.

«Ο Βεντούρα είναι ένας master με Μ κεφαλαίο. Ο Κόντε, από την άλλη, είναι ένα φαινόμενο, ένας προπονητής που βασίζεται στην ένταση. Καθοδηγεί άντρες, όχι πριμαντόνες. Κρατάει το μαστίγιο σταθερά γιατί πιστεύει ότι αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να πάρει από τους παίκτες του ό,τι μπορούν να δώσουν» είπε σχετικά και ολοκλήρωσε με μια αναφορά στους πρώην συμπαίκτες που ξεχωρίζει: «Ο Πογκμπά είναι ο πιο ταλαντούχος ποδοσφαιριστής που είχα ως συμπαίκτη αλλά οι Μπουφόν και Πίρλο είναι δύο πρωταθλητές. Κάποια εκπληκτικά χαρίσματα έχει και ο Κουαλιαρέλα».

Να σημειωθεί πως και ο Κομάν είχε αναφερθεί με δηλώσεις του για το προπονητικό πρόγραμμα και τις πιέσεις που δεχόταν.

Σχετικά θέματα

http://famigliabianconera.blogspot.gr/2016/01/blog-post_880.html
Αιχμές για τη Γιούβε από τον Κομάν. Συνηθίζεται ένας ποδοσφαιριστής να επαινεί το νέο του περιβάλλον σε σύγκριση με το προγενέστερο. Την τακτική αυτή ακολούθησε και ο Κίνγκσλεϊ Κομάν. [Ολόκληρο το θέμα +]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου